Jeśli nawet byłby jakiś niedostatek kadru dla malkontentów - to uważam że egzotyka tych zdjęć broni ich doskonale, dla mnie rewelacja! Gratulacje
Szukaj
Jeśli nawet byłby jakiś niedostatek kadru dla malkontentów - to uważam że egzotyka tych zdjęć broni ich doskonale, dla mnie rewelacja! Gratulacje
no własnie cały dowcip polega na tym, że zdjęcia ma bronic jakosc a nie temat...
akurat w tym wypadku nie ma się co czepiac...pierwsze zdjecie jest fajne![]()
brudna koszulka?? najbardziej mnie to zaskoczyło powiem szczerze...to nie moda, to normalne w tamtym regionie życie, z wszystkimi jego konsekwencjami...
Fajne fotki.
Na 1 odczytuję z wyrazu twarzy radość, że ktoś wykazał zainteresowanie i chce zrobić zdjęcie - kolczyki jak najbardziej się przydałyWięc może dlatego taka grzeczna mina ?
Pozostałe - klasyczna miła do oglądania łobuzerkaEgzotyka niewątpliwie pomaga zaciekawić.
Pzdr
Dla Hindusa nieostre, zaszumione, zdjęcie bezdomnego Polaka będzie też egzotyką - ale czy to zdjęcie jest dobre?
Dziękuję za link do mojej strony - znam ją i swoje zdjęciaNa podlinkowanym zdjęciu chciałem pokazać piękno - co zresztą wynika z tytułu galerii (cloned - umiesz czytać, prawda?
). Natomiast śmiałbym się sam z siebie, gdybym zrobił takie zdjęcie modelki, ale w wypaćkanej ketchupem sukience (dlatego że na tym zdjęciu to nie pasuje, a na innym może być super pomysłem - wystarczy myśleć abstrakcyjnie
). A kolega cloned (cały czas zakładając, że umie czytać
) zauważył pewnie, że moja galeria jest podzielona na 3 kategorie, w tym dwie są komercyjne - zgadnij które - i w "pewien" sposób wpływa to na dobór zdjęć.
A teraz do rzeczy, bo sprzeczać się z niektórymi forumowiczami mogę co najwyżej dla zabawy...
Uważam, że wszystkie zdjęcia dodane przez Autora po pierwszym są dobre. Dlaczego? To proste: mają to, czego nie ma "Indyjska dziewczynka", czyli charakter i widoczny zamysł wykonawcy tych zdjęć - bardzo dobrze, gratuluję
BTW: cloned, masz ciekawy nick, mam nadzieję, że nie odnosi się do Twojego ego![]()
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
Ach, zapomniałem jeszcze napisać...
Nie mam nic przeciwko kolczykomAle z brudną koszulą tworzą one dysonans. Można by to wykorzystać, chociaż teraz nie mam pomysłu w jaki sposób. Jeśli z kolei ja robiłbym to zdjęcie i zauważył ten kontrast, to sfotografowałbym tak, żeby koszuli było mniej. No a takiego zdjęcia, jak komentowane raczej bym zwyczajnie nie pokazał
Tyle moich uwag co do "Indyjskiej dziewczynki"![]()
fanaberiafoto.eu
Ech, M.Szabelski, i po co ta protekcjonalność.... Linkując Twoje zdjęcie pokazałem jedynie, że Twój sposób krytyki jest co najmniej niekonstruktywny i pełny arogancji. Jeśli chodzi o sprzeczanie, to ja dla odmiany nigdy tego nie robię dla zabawy, a jeśli już to na pewno nie z przypadkowymi ludźmi na forum. Tutaj mogę się co najwyżej uczyć i wyciągać wnioski. Jeden wyciągnąłem na pewno: niektórzy, zarabiając na życie fotografowaniem, uzurpują sobie prawo do dorabiania ideologii, do wszystkiego co powiedzą i zrobią- mało tego również do cudzej działalności. Co do genezy mojego nicka, który Cię tak zainteresował - wynika to z umiejętności zapieprzania za dwóchMam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość.
PS. Przepraszam autora za OT i pozdrawiam
Nie rozumiem za bardzo, w jaki sposób zestawienie dwóch zdjęć różnych autorów, które w żaden sposób nawet ze sobą nie korespondują, może świadczyć o niekonstruktywności mojej wypowiedzi. Robiąc zdjęcia zarobkowo (wcale nie utrzymuję się z tego) nie uzurpuję sobie prawa do niczego. Wydaje mi się tylko, że robię zdjęcia ciut dłużej, niż Ty i ze względu na to widzę też trochę więcej. I - jeśli tak jest - to nic w tym złego, pewne rzeczy przychodzą z doświadczeniem. Najbardziej nie zgadzam się jednak z Twoim zdaniem o egzotyce zdjęcia - to nie miejsce wykonania i pokazania zdjęcia decyduje o jego wartości.
fanaberiafoto.eu
Posiadanie prawa jazdy dłuższy czas, niestety nie determinuje umiejętności kierowcy...
Proponuję zakończyć, nie jesteśmy u siebie![]()
Dobrze, kończmy
Posiadanie prawa jazdy nie determinuje, codzienne jeżdżenie samochodem w dalekie trasy i po różnym terenie - tak.
fanaberiafoto.eu
Mnie bardzo podoba sie cala seria.
Potrafiles ujac emocje, moment.
I o to chodzi.
Imho ;=)
Skontaktuj się z nami