Szukaj
Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam
Hmmm. Zdjęcie, jak zdjęcie.. Tylko co chciałeś na nim pokazać? Dziewczynkę? Ale jaka ona jest? Ładna? To dlaczego ma brudną koszulę? Biedna? Dlaczego tak ufnie patrzy w obiektyw? Przepraszam za moją niedelikatność, ale wyszło z tego zdjęcie paszportowe.
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
A mi się podoba. W oczach ma taki... upór i chęć dążenia do celu. Może i jest troszeczkę paszportowo, ale do mnie to zdjęcie przemawia. No i zachęca do zatrzymania się i zastanowienia nad tym zdjęciem. Aha, ale jak coś, to ja się nie znam - przedstawiam tylk moją subiektywną opinię
PS. A czy brudna koszulka przeszkadza temu, że ktoś jest ładny? Bo według mnie to jest absurdalne.
http://www.fanaberiafoto.eu/index-3_2d.html
P.Szabelski co chciałeś tu pokazać? piersi?-to czemu są zakryte, długie włosy?-to czemu je podnosi itd.
Indyjska dziewczynka jak tytuł sugeruje, przedstawia.. indyjską dziewczynkę-piękną niewinną buzię kontrastującą z brudną koszulą, wyzywające kolczyki z wielkimi i ufnymi dziecięcymi oczami. Można też tak prawda?
Fotka bardzo mi się podoba.
A pokaż to w BW
Brudna koszula przeszkadza w tym kontekście. Dziewczynka jest ubrana skromnie, ale ma kolczyki. Autor wątku zatytułował go "Indyjska dziewczynka", raczej nie pojechał do Indii, żeby zrobić nijakie zdjęcie. Coś natchnęło go, żeby sfotografować tę małą - ale co? Chciałbym wiedzieć![]()
fanaberiafoto.eu
Ach, zapomniałem jeszcze napisać...
Nie mam nic przeciwko kolczykomAle z brudną koszulą tworzą one dysonans. Można by to wykorzystać, chociaż teraz nie mam pomysłu w jaki sposób. Jeśli z kolei ja robiłbym to zdjęcie i zauważył ten kontrast, to sfotografowałbym tak, żeby koszuli było mniej. No a takiego zdjęcia, jak komentowane raczej bym zwyczajnie nie pokazał
Tyle moich uwag co do "Indyjskiej dziewczynki"![]()
fanaberiafoto.eu
Ech, M.Szabelski, i po co ta protekcjonalność.... Linkując Twoje zdjęcie pokazałem jedynie, że Twój sposób krytyki jest co najmniej niekonstruktywny i pełny arogancji. Jeśli chodzi o sprzeczanie, to ja dla odmiany nigdy tego nie robię dla zabawy, a jeśli już to na pewno nie z przypadkowymi ludźmi na forum. Tutaj mogę się co najwyżej uczyć i wyciągać wnioski. Jeden wyciągnąłem na pewno: niektórzy, zarabiając na życie fotografowaniem, uzurpują sobie prawo do dorabiania ideologii, do wszystkiego co powiedzą i zrobią- mało tego również do cudzej działalności. Co do genezy mojego nicka, który Cię tak zainteresował - wynika to z umiejętności zapieprzania za dwóchMam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość.
PS. Przepraszam autora za OT i pozdrawiam
Może po prostu przyjmij do wiadomości, że są na świecie dziewczynki z kolczykami i w brudnych koszulach. Dysonans, to może być jak zobaczysz taką dziewczynkę np w europejskim przedszkolu a nie na azjatyckiej ulicy. Bezsensowne takie uwagi.
Albo fotografujemy świat taki jaki jest, albo szukamy wyłącznie takich ujęć, żeby przypadkiem u bardziej wrażliwszych "dysonansu" nie spowodować... Ale wtedy, to niewiele dałoby się znaleźć.
Skontaktuj się z nami