Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 95

Wątek: JAlbum

Domyślnie

Myślę, że fIlek ma rację
    Miałam ten sam problem w Chameleonie - podgląd galerii nie wykazywał żadnych błędów, ale kiedy całość znalazła się na serwerze, połowa się nie wyświetlała... Z tym że Chameleon nie robił żadnych wyjątków i wyburaczał się na każdym polskim znaku Teraz już tego pilnuję, chociaż czasami odruchowo piszę z polskimi znakami i wtedy... cała zabawa od początku
    pozdrawiam serdecznie
    www.joannagrzelak.pl | www.spfl.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Nie ma sprawy Ręczne wrzucanie wszystkich plików (czytaj: przez zewnętrznego klienta FTP) jest po prostu szybsze, dobija mnie czas oczekiwania na przesłanie galerii, jeśli jest w niej np. kilkaset zdjęć. Niestety, ogonki to duuuuży problem. Pamiętam, że niektóre przechodzą bez problemu, za to inne za cholerę nie chcą :/
    Myślę, że tu nawet nie chodzi o to żeby ręcznie ładować, bo chyba z Jalbumu pójdzie jak pozmieniam znaki. Najpierw od tego zacznę...

Cytat Zamieszczone przez Joa Zobacz posta
    Myślę, że fIlek ma rację
    Miałam ten sam problem w Chameleonie - podgląd galerii nie wykazywał żadnych błędów, ale kiedy całość znalazła się na serwerze, połowa się nie wyświetlała... Z tym że Chameleon nie robił żadnych wyjątków i wyburaczał się na każdym polskim znaku Teraz już tego pilnuję, chociaż czasami odruchowo piszę z polskimi znakami i wtedy... cała zabawa od początku
    Wygląda w takim razie, że chyba tu jest "pies pogrzebany". Nie wpadłem na to, choć początkowo, jak miałem polskie znaki w nazwach katalogów, to też ich nie wyświetlał i pozamieniałem. Nie pomyślałem, że jak polskie znaki będą z nazwach plików to w ogóle ich nie wyświetli.

Jak to rozwiąże problem, to potwierdzę to w wątku.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Wiecie co? Co prawda jeszcze nie próbowałem robić poprawek, ale sprawdziłem na stronie w necie. Brakuje właśnie takich zdjęć, w nazwach, których były polskie znaki, wszystkie inne są! Więc to chyba będzie to.
    Jeszcze raz dzięki!
    Jacek, pozdrawiam!

Domyślnie

Nie uzywalem nigdy funkcji upload w JAlbum. Uzywajac natomiast klienta FTP Filezilla (gratis), zdazylo mi sie wielokrotnie miewac bledy transferu przy duzej ilosci plikow (200 do 1000 sztuk). To tez oczywiscie moglo byc zwiazane z moim dostawca internetu i jakoscia jego infrastruktury.
    Uzywam ostatnio funkcji upload w Lightroom'ie i problemow nie mialem, ale ilosci plikow sa niewielkie.
    Sprobuj moze jednak na poczatek jakiegos klienta FTP (Filezilla, a platnych CuteFTP lub WS-FTP. Oczywiscie jest pelno innych). Od razu bedziesz wiedzial, ze cos nie poszlo tak jak trzeba.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Problem rozwiązany!!!

Jak pisał FIlek i Joa, problem był w polskich znakach w nazwach plików, zmieniłem nazewnictwo i na razie wszystko działa dobrze.

Wielkie dzięki!!!
    Jacek, pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    Problem rozwiązany!!!

Jak pisał FIlek i Joa, problem był w polskich znakach w nazwach plików, zmieniłem nazewnictwo i na razie wszystko działa dobrze.

Wielkie dzięki!!!
    U mnie był podobny problem. Jeśli 2 zdjęcia miały tą samą nazwę to drugie się w ogóle nie ładowało

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Dobrze wiedzieć, też zamierzam się za to zabrać w czasie najbliższym. Generalnie to JAlbum ściągnąłem z miesiąc temu i tak sobie siedzi na pulpicie nieruszony. Czas coś zdziałać.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Witam. Ja z programu korzystam od kilku dni. Skórka: Chameleon. Nie mam z tą skórką większych problemów. Efekty mojej trzydniowej (póki co) pracy możecie obejrzeć tutaj, na podstronie Galeria. Zapraszam.
    pucha, obiektyw, statyw, rower i trochę zapału

Zapraszam na moją stronę.

Domyślnie

o a wlasnie.. moze ktos zna jakis plugin do Jalbum grajacy muzyke ? czy pozostaje korzystac z innych ogolnych odgrywajkow mp3 na www ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Też korzystam ze skórki Chameleon. Jest chyba najbardziej konfigurowalna ze wszystkich.
    Przy niewielkiej znajomości htmla można ją jeszcze troszeczkę rozwinąć.
    D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów