Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Domyślnie

Niedługo będzie i o tym, na przykład tutaj: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=84650. Zapisz się do grupy (w końcu Pułtusk to Mazowsze), zapisz się na warsztaty, przyjedź i posłuchaj.
    Jacek

Domyślnie

wacki4 - twój dogmatyzm intelowski trochę mnie przeraża... Powszechnie (chociaż teraz mam już co do tego pewne wątpliwości ) wiadomo, że pentium 4 był ślepym zaułkiem w rozwoju procesorów intela i wpędził firmę w spore kłopoty (a jednocześnie pozwolił się rozwinąc AMD, za co dziękuję opatrzności i losowi). Ówczesne Athlony taktowane dużo niżej pokonywały podobnej klasy (i większej kasy) P4. Ale ty nie możesz tego wiedziec, bo nigdy nie pracowałeś na AMD ;P

artko - w polecanym dla ciebie zestawie zrezygnowałbym z dysku 1TB na rzecz 500 GB + w niedalekiej przyszłości zewnętrzny o takiej samej (lub większej) pojemności.

Jeszcze ktoś tu pisał o różnicy w cenie między dwoma i czterema rdzeniami... Akurat porównywalne E8400 i Q6600 cenowo też wypadają podobnie. Dla mnie wybór jest prosty - używasz oprogramowania wykorzystującego możliwości sprzętu (i możesz sobie na niego pozwolic) - kupujesz.

I żeby nie było - mam 3 komputery na intelu i jeden na AMD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oem Zobacz posta
    . Ówczesne Athlony taktowane dużo niżej pokonywały podobnej klasy (i większej kasy) P4. Ale ty nie możesz tego wiedziec, bo nigdy nie pracowałeś na AMD ;P
    .. Jeszcze ktoś tu pisał o różnicy w cenie między dwoma i czterema rdzeniami... Akurat porównywalne E8400 i Q6600 cenowo też wypadają podobnie. Dla mnie wybór jest prosty - używasz oprogramowania wykorzystującego możliwości sprzętu (i możesz sobie na niego pozwolic) - kupujesz.
    zawsze byly okresy kiedy amd lepsze wydajnosciowo, i takie, kiedy procki intela je tlukly. kwestie finansowe to inna sprawa. ale jesli chodzi o wielordzeniowce to niestety intele jak na razie leja amd. robilem kiedys tutaj troche testow i porownan predkosciowych szczegolnie dla aplikacji graficznych na obu platformach. no i niestety. nie wiem jak nowe phenomy, bo ponoc lepiej, ale juz mi sie nie chce sprawdzac. a E8400 byl w ogole jednym z lepszych wyborow, szczegolnie jak mozna go bylo nabyc ponizej 400zl jakis czase temu
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Przyczyna umiarkowanej stabilnosci systemow bazujach na AMD byly tez w przeszlosci towarzyszace tym prockom chipset'y VIA i NVIDIA.
    Probowawszy roznych kombinacji z rozmaitym poziomem satysfakcji, dalem sobie w koncu spokoj i zostalem przy duecie procek/chipset Intel+Intel. Co oczywiscie niczego nie znacza, bo inni mieli napewno inne przezycia
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

oem - i tu sie mylisz, mam 2 amd i 2 intele w domu z ktorych kozystam na stałe, z czego amd juz dawno bym wyrzucił w kubeł gdybym tylko miał kase, rozwalał go nawet mój stary celeron na 487 [a nie byl to zadny sempron a normalny athlon na 939... ] więc sorry ale mnie nie przekonasz do wydajnosci amd a szczegolnie ze maly5 ma racje ze przy aktualnej roznicy cen i wydajnosci amd jest ślepym zaułkiem
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Przyczyna umiarkowanej stabilnosci systemow bazujach na AMD byly tez w przeszlosci towarzyszace tym prockom chipset'y VIA i NVIDIA.
    Probowawszy roznych kombinacji z rozmaitym poziomem satysfakcji, dalem sobie w koncu spokoj i zostalem przy duecie procek/chipset Intel+Intel. Co oczywiscie niczego nie znacza, bo inni mieli napewno inne przezycia
    Od kilkunastu LAT używam procesorów AMD i Intel ... i bredzisz że stabilność na AMD jest "umiarkowana" ... co to właściwie ma znaczyć ... ??????

Czasem lepszy jest intel a czasem AMD ... pamietam jak tańszy Duron 800 masakrował celezłomy ... albo okres P4 ... długo by wymieniać.

ps. jesteś fanboyem Intela

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    oem - i tu sie mylisz, mam 2 amd i 2 intele w domu z ktorych kozystam na stałe, z czego amd juz dawno bym wyrzucił w kubeł gdybym tylko miał kase, rozwalał go nawet mój stary celeron na 487 [a nie byl to zadny sempron a normalny athlon na 939... ] więc sorry ale mnie nie przekonasz do wydajnosci amd a szczegolnie ze maly5 ma racje ze przy aktualnej roznicy cen i wydajnosci amd jest ślepym zaułkiem
    A świstak siedzi i zawija w sreberka.

Domyślnie

hmn.. no powiem Ci ze jak masz 939 ktore tlucze jakis celek to chyba cos slabo. no chyba ze ten celek na 775 oparty zdaje sie na jadrze prescota. bo tak jakis 64bit 3000/3200 byl zdecydowanie wydajniejszy w wiekszosci rzeczy (najlepiej jeszcze na 754). z kolei na 939 X2 tez dawaly rade. sa slabsze przy czesci operacji od intela core duo (choc w grach niekoniecznie), ale dochodzi jedna sprawa. jak sie pojawily 'dwa jadra' to procek kosztowal podobnie, ino plyta do intela byla dwa razy drozsza.. teraz podobnie zreszta podobnie to wyglada. plyta drozsza, procek drozszy ( i to sporo). a nie kazdy przerabia tych nefow na kilogramy i chce inwestowac 600 -700zl w sam procek.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

nei no to był stary celek, ale kręcony, całkiem mocno.. potem p4 2.8 tłukł bez problemu, ba nie mówiąc jak to robił gdy wskoczył na 3.6 ghz... teraz juz nie porówuje, ale nigdzie nie widzialem 'wydajnego' kompa na amd i to pewnie ten ból jest że nie rozumiem jak taki system może być wydajny... zreszta, miałem siedzieć cicho..
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Od kilkunastu LAT używam procesorów AMD i Intel ... i bredzisz że stabilność na AMD jest "umiarkowana" ... co to właściwie ma znaczyć ... ??????
    Przeczytaj uwaznie i spokojnie co napisalem. I sprobuj zrozumiec.
    Napisalem o swoich doswiadczeniach (choc nie tylko).
    Jezeli uzywajac taki czy inny procesor/chipset/etc nie miales problemow, to tym lepiej dla ciebie.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Przeczytaj uwaznie i spokojnie co napisalem. I sprobuj zrozumiec.
    Napisalem o swoich doswiadczeniach (choc nie tylko).
    Jezeli uzywajac taki czy inny procesor/chipset/etc nie miales problemow, to tym lepiej dla ciebie.
    Miałem chipsety dla AMD od ... Intela (!! ... ale to dawniej), VIA {KT133A, KT880} , nVidia {nForce 550} ... a kuzyn ma obecnie od AMD {z tych nowszych} i ... zero problemów na wszystkich! ... ale OK ... rozumiem że miałeś kosmicznego pecha albo problemy z obsługą (jakimś cudem)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 03-02-2009 o 11:47

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów