Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    david - porównaj wydajnosciowo ile ci zajmie wywołanie nefa w nx2 a w innej aplikacji jakielkolwiek.. przesuniesz suwak o 0,5% w nxie i czekasz na zmianie na erkanie dobre 10sekund czasem... w kazdym innym sofcie na bierzaco jak przesuwasz to widzisz wstępnie jak to bedzie wyglądać.. [wiem, moze troche przesadzam, ale ci co uzywaja i tego i innego softu wiedzą co mam na myśli.. zreszta nie raz była mowa na forum o tragicznej wydajnosci nx2.. ] .....
    Aplikacja aplikacji nie równa - to po pierwsze. A po drugie naucz się obsługi tego NXa, sensownie go zainstaluj i zaraz będzie o wiele lepiej. A jeszcze lepiej będzie, jak zadasz sobie trochę trudu i zrozumiesz zasady działania tej aplikacji. Ale Ty ponoć testerem byłeś, czyli raczej przegrana sprawa.
    Jacek

Domyślnie

JK - i ty brutusie przeciwko mnie ? :> nxa instalowalem juz na roznym sprzecie, próbowałem zmieniac cache itd.. niestety, zawsze konczylo sie to tak ze jego działanie od np wspomnianego lightrooma czy adobe camera raw czy nawet starego i poczciwego raw essentials wypadało tragicznie... i juz nie raz zostalo tu udowodnione ze ten soft jest zle napisany i bardzo słabo wydajny. pozatym, panie moderatorze, nie odbiegajmy od tematu - kolega pomoc dostał i się może cieszyć związku z tym i nie róbmy niepotrzebnej dyskusji o wydajnosci nx2. jak mamy o tym pogadac to otwórzmy nowy wątek, ale zdaje mi sie ze gdzies tutaj takowy już był.

Cytat Zamieszczone przez Yuras Zobacz posta
    ..lub gdy pracują w tym "bagienku" od 1995 ..na co dzień m.in. planując konfiguracje dla jednej z krajowych sieci sklepów
    ...które potem 10 razy częściej trafiają na serwis niż poczciwe składaki zrobione w domu...
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

...które potem 10 razy częściej trafiają na serwis niż poczciwe składaki zrobione w domu...
    ..oj wacki4 dużo by gadać na ten temat. Składając kompa w domu wszystko robisz na bazie przypadku.. tego co wyczytasz w prasie, necie, tego co wciśnie Ci dobry marketingowiec, powie kumpel, lub znajomy informatyk.. Planując serie, która przed wejściem na rynek musi uzyskać odpowiednie certyfikaty (między innymi CE), a co ważne - musi być na bazie podzespołów referencyjnych wcześniej zaakceptowanych przez serwis, by ciąć koszty ewentualnych napraw... ..to nie tak do końca jak to ułożone w Twojej młodej głowie Co oczywiście nie znaczy, że "rodzynek" sie nie trafi. Ja już nie raz widziałem "twory" kumpli moich synów na bazie wszystkiego co naj.. naj.. niemniej jakoś do kupy złożone śmigać nie chciało
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

JK - i ty brutusie przeciwko mnie ? :> nxa instalowalem juz na roznym sprzecie, próbowałem zmieniac cache itd.. niestety, zawsze konczylo sie to tak ze jego działanie od np wspomnianego lightrooma czy adobe camera raw czy nawet starego i poczciwego raw essentials wypadało tragicznie... i juz nie raz zostalo tu udowodnione ze ten soft jest zle napisany i bardzo słabo wydajny. pozatym, panie moderatorze, nie odbiegajmy od tematu - kolega pomoc dostał i się może cieszyć związku z tym i nie róbmy niepotrzebnej dyskusji o wydajnosci nx2. jak mamy o tym pogadac to otwórzmy nowy wątek, ale zdaje mi sie ze gdzies tutaj takowy już był. .....
    To nie ja odbiegam od tematu, tylko Ty. Pytanie było jasne: jaki sprzęt do NXa i PSa? Nikt nie pytał, czy NX jest wolny, czy szybki. Kolega potrzebuje sprzętu, na którym NX będzie sprawnie działał. I tyle.

Idąc za twoim rozumowaniem, MS-Paint bije na głowe wszystko co edytuje obrazki, bo działa jak błyskawica i to nawet na bardzo, bardzo starych komputerach. Czujesz bezsens swoich wywodów? To nie jest ważne, czy coś działa szybko, bardzo szybko, czy wolno, ale czy spełnia wymagania użytkownika, pod względem uzyskiwanych wyników pracy. Program do zdjęć to nie gra zręcznościowa, tylko narzędzie. Trzeba je poznać i nauczyć się z niego korzystać. I jeszcze raz napiszę. Poczytaj instrukcję, zastanów się jak ten NX działa, co włączyć, co wyłączyć i ten wolny NX nagle zacznie działać szybciej. Zapewniam.
    Jacek

Domyślnie

BTW, wracajac do tematu. Przegladalem pobieznie watek - polecano seagate 7200.11 Barracudy. Bylo o tym pisane na forum i na stronach producenta - padaja jak muchy (mi tez elektronika padla). Kupujac S - ryzykujesz pad po 3 mies., moze akurat inny producent albo starsza seria (chwilowo mi 7200.10 bezproblemowo chodzi).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grajnert Zobacz posta
    BTW, wracajac do tematu. Przegladalem pobieznie watek - polecano seagate 7200.11 Barracudy. Bylo o tym pisane na forum i na stronach producenta - padaja jak muchy (mi tez elektronika padla). Kupujac S - ryzykujesz pad po 3 mies., moze akurat inny producent albo starsza seria (chwilowo mi 7200.10 bezproblemowo chodzi).
    Spokojnie jeśli chodzi o dysk to i tak kupię tylko WD jakiegoś, bo po prostu na tych dyskach ani ja ani moi znajomi się nie zawiedli czego nie mógłbym napisać o Seagate'ach i Samsungach .
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Domyślnie

dżeJKej - mylisz się, kazdy post o nxie mial zawartosc merytoryczną + pisałem tylko userowi żeby nie spodziewał się duzego wzrostu wydajnosci przy tej aplikacji bo tego sie nie da.. idąc twoim tokiem rozumowania co do mojego czepienia się painta - adobe camera raw czy lightroom oferuje podobną ilosc mozliwosci i ustawień a chodzi 10 razy szybciej... i ten nx nigdy nie potrafi działać szybciej co jak juz pisalem wyzej zostało nie raz stwierdzone wystarczy pokopać na forum... a niestety, apliakcja prócz tego że 'działa' to musi jakoś działać, tj wydajnie.. a nie zżerać całe zasoby systemowe na obliczenia które w porównaniu z wynikami prac z innych aplikacji nie różnią sie niczym a czasem nawet są gorsze...

tym samym tym postem kończę uczestnictwo w tym wątku, gdyż wszelkie rozterki sprzętowe zostały już rozstrzygnięte i ci co pytali uzyskali swoje odpowiedzi.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

..... adobe camera raw czy lightroom oferuje podobną ilosc mozliwosci i ustawień .....i.
    Chyba rzeczywiście nie wiesz o czym mówisz. Ale może zakończmy ten OT, bo nie chodzi o to, czy ktoś umie się posługiwać NXem, czy nie.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To nie ja odbiegam od tematu, tylko Ty. Pytanie było jasne: jaki sprzęt do NXa i PSa? Nikt nie pytał, czy NX jest wolny, czy szybki. Kolega potrzebuje sprzętu, na którym NX będzie sprawnie działał. I tyle.

Idąc za twoim rozumowaniem, MS-Paint bije na głowe wszystko co edytuje obrazki, bo działa jak błyskawica i to nawet na bardzo, bardzo starych komputerach. Czujesz bezsens swoich wywodów? To nie jest ważne, czy coś działa szybko, bardzo szybko, czy wolno, ale czy spełnia wymagania użytkownika, pod względem uzyskiwanych wyników pracy. Program do zdjęć to nie gra zręcznościowa, tylko narzędzie. Trzeba je poznać i nauczyć się z niego korzystać. I jeszcze raz napiszę. Poczytaj instrukcję, zastanów się jak ten NX działa, co włączyć, co wyłączyć i ten wolny NX nagle zacznie działać szybciej. Zapewniam.
    NX wolny ? To błyskawica . Nic mi się tak nie podoba jak NX oraz iPhoto nie wypowiadam się na temat MS Paint bo go nie mam Co do CS3 też się nie wypowiem mam zakupionego CS2 za miliony rupii i nie stać mnie na nowy wydatek typu upg do CS3,4,5,6 itd. (ciekawe ile osób ma legala i ile nie legala ) , Luzu troche Panowie
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta

Poczytaj instrukcję, zastanów się jak ten NX działa, co włączyć, co wyłączyć i ten wolny NX nagle zacznie działać szybciej. Zapewniam.
    Generalnie konfigurację już mam wybraną, ale korzystając z okazji, że wypowiedziałeś się w tym wątku mam pewną prośbę a być może całkiem ciekawy pomysł który uciąłby wojenki w stylu wacki4 . Mianowicie czy mógłbym cię prosić (myślę że nie tylko ja bym skorzystał na tym ale i wielu innych użytkowników NX2 ) abyś przybliżył na forum tematykę prawidłowego skonfigurowania NX2 - oczywiście jeśli to jest możliwe.
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów