Close

Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 224

Domyślnie

Pewnie tak, w Chinach t norma, ze kilka konkutujacych ze soba firm korzysta z tych samych fabryk.

pablo_k
    Gość

Domyślnie

Witam

Używa ktoś może takiego beauty dish z Quantuum ? Jakieś przykłady ?
    http://quantuum.pl/detal.php?id=1102&lang=pl&curr=PLN
    Zastanawiam się nad zakupem całego zestawu Quantuum i takie coś mogłoby dawać chyba fajne światło.

pozdrawiam
    Pablo

Domyślnie

Po świętach mogę wysłać Ci trochę sampli bo nie mam dostepu do zdjec aktualnie.

Świeci dość ładnie i miękko - może nie tak ładnie jak firmowe z biała powłoka ale za ta cenę jest bardzo okej.
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

pablo_k
    Gość

Domyślnie

ok, bylbym wdzieczny. Dzieki z gory.

Domyślnie

witam wszystkie moje zdjecia studyjne na www.ohmar.digart.pl sa zrobione przy uzyciu dwoch lamp o mocy 400 ws z dosc duzymi softboxami... w razie pytan zapraszam odpowiem w miare mozliwosci
    Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
    www.ohmar.internetdsl.pl

Domyślnie

Ohmar - a czy używałeś tam przysłony 22? Modelki są wiele większe niż malutkie wyroby. Zobacz na zdjęciu kostki lodu na brzuchu nie masz GO na cały brzuch. Małe rzeczy fotografuje się z bliska, wtedy GO drastycznie spada. katalogówka a modelki to zupełnie inna sprawa. Do fotografowania dziewczyn w sposób jaki to robisz potrzeba mniej światła niż do packshotów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

dzieki za porady przyslona byla mniejsza co widac na exifie pozdrawiam ,Adam
    Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
    www.ohmar.internetdsl.pl

Domyślnie

mam pytanko do specjalistów

posiadam pomieszczenie ok. 22-24 m2 z przeznaczeniem na studio
    po przeczytaniu różnych tematów dotyczących lamp quantuum oraz lamp funsportowych i porównaniu mojego budżetu - zdecydowałem, że postawię na Quantuuma
    najbliżej mi do zestawu 2x R+300 i 1x R+600
    jednak gdzieś tam w necie wyczytałem, że takie oświetlenie będzie za mocne jak na tak małe studio ..., że nawet po skręceniu lamp do minimum będą mi wychodziły przysłony powyżej f/11
    dlatego chciałem się spytać czy ktoś używa podobnego zestawu w małym studio i jak to jest z tym światłem ... czy da się przy tych lampach zejść np. do f/2,8-5,6
    ?
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    mam pytanko do specjalistów

posiadam pomieszczenie ok. 22-24 m2 z przeznaczeniem na studio
    po przeczytaniu różnych tematów dotyczących lamp quantuum oraz lamp funsportowych i porównaniu mojego budżetu - zdecydowałem, że postawię na Quantuuma
    najbliżej mi do zestawu 2x R+300 i 1x R+600
    jednak gdzieś tam w necie wyczytałem, że takie oświetlenie będzie za mocne jak na tak małe studio ..., że nawet po skręceniu lamp do minimum będą mi wychodziły przysłony powyżej f/11
    dlatego chciałem się spytać czy ktoś używa podobnego zestawu w małym studio i jak to jest z tym światłem ... czy da się przy tych lampach zejść np. do f/2,8-5,6
    ?
    Lepiej żeby było więcej światła, niż mniej, więc jeśli faktycznie przy skręceniu do minimum lamp w dalszym ciągu będzie za dużo światła zawsze można użyć filtrów naturalnych szarych.
    Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu, ale jest to najpiękniej stracony czas.

Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów