Close

Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 224

Domyślnie

Juz sa nowe lampki na stronie. Co prawda nie wszystkie zdjecia sa juz wymienione ale one tez sie pojawia.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

ja chce sie dolaczyc!
    prosze was o pomoc w naprawde pilnej sprawie. Nie znam sie na oswietleniu wiec licze na was !
    Potrzebuje przedstawic kosztorys, i wogole dowiedziec sie co do czego.
    Potrzebuje kupic dla mojego pracodawcy oswietlenie studyjnedo fotografii reklamowej, produktowej bardziej tej drugiej. Fotogrofane obiekty z zalozenia to meble, skutery itp. Wiec raczej obiekty duze.
    Takze fotografowanie w aranzacji do katalogow itp.

Bardzo bylbym wdzieczny gdybyscie mnie nakierowali jakie lampy do tego i gdzie sie w nie zaopatrzyc.
    (oczywiscie bez jakis cen z kosmosu) mam na to jakis tydzien, a pozniej musze nauczyc sie obslugiwac tym wszystkim i przygotowac portfolio

narazie pracowalbym na swoim d50, wiec jak mozecie wytlumaczcie jak to jest z fotocelami itp..
    Mam nadzeje ze za miesiac-dwa bedzie d200 albo d300 z prywatnych na raty pieniedzy.

Domyślnie

Duze produkty to i najlepiej duze lampy (1000?) im wiecej swiatla tym lepiej
    modyfikatory proponuje duze softy i okty moze tez stripy?
    statywy (najlepiej na kolkach) plus radio do wyzwalania i obciazniki do statywow
    Moim zdaniem najwiekszy problem to bedzie z ta druga czescia zadania (portfolio) bo obsluga sprzetu studyjnego to nie taka prosta sprawa

Domyślnie

Wczoraj będąc na targach dowiedziałem się że za ok miechy Quantuum wypuści nową serię lamp, najprawdopodobniej z oznaczeniem RS. Moc lamp będzie do 1200 i będą miały z tyłu wyświetlacze. Zobaczymy jak się będą kształtowały cenowo. Oprócz lamp wprowadzą jeszcze zasilanie do lamp w plenerze i kilka innych rzeczy o których już nie pamiętam
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Koledzy użytkujący lamy Quantuum, jak z perspektywy czasu oceniacie jakość i działanie tych lamp. Coraz więcej osób pisze, że kupuje te lampy i jest z nich zadowolona, a jak to zadowolenie wygląda po dłuższym używaniu w normalnych warunkach pracy?

Domyślnie

Stoje przed zakupem lampek...albo quantuum, albo powerlux. Poprosze o odpowiedz na pytanie o jakosci lamp z perspektywy czasu. No i czy problem z synchro zostal usuniety?
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Krótkie pytanie do posiadaczy okty/softboxow quantuum - są jakieś cyrki z temperatura barwowa przy ich używaniu? Gdzieś wyczytałem ze okta 180cm bardzo ochładza błysk - prawda to?
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Domyślnie

Mam oktę i lampę quantuum i nie zauważyłem ochłodzenia .
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Mam 3 lampy Quantuum 2 * 300 i 1*600 softboxy , radar ... po 3 miesięcznej eksploatacji -częstego używania, nie zauważyłem niczego niepokojącego , błyski sa jednakowej temperatury, bez względu na użyty softbox. Po prostu pracuje na nich i nie zastanawiam sie zbytnio nad nimi , bo pracują idealnie..
    D80 N85, N50,T17-50,70-300 VR,S 70-200 2,8 II, SB 800 & canon eos 500

Domyślnie

No to tylko się cieszyć - jakość wykonania softów też chyba nie jest jakaś strasznie słaba, kusząca oferta. Okta bowensa kosztuje 450 gbp, okta quantuum też 450 ale złotych. Lekka przepaść, ciekawe czy tylko cenowo czy faktycznie warto zapłacić 5 razy więcej.

Tak btw - widziałem statywy sprzedawane przez bowensa w zestawach z lampami - były identyczne z tymi od quantuuma, jedyna różnica to nadruk. Jedna fabryka?
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów