Close

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 141

Wątek: czy warto?

Rycerz
    Gość

Domyślnie

sfatygowany ten f90x
    ja za swój w dużo-dużo lepszym stanie w ubiegłym roku dostałem 300zł więc ten to może 200zł ? ale ma racje poprzednik bierz to f601 za ta cenę i się pośpiesz bo zaraz ci ktoś sprzątnie spod nosa nawet może ja

Domyślnie

hmm myślę, że wezmę więc mi tu rycerzu z pod nosa nie zabieraj a będzie działął w pełni z moim Nikkorem 50mm f/1.8 D ? :P

Czary mary i hokus pokus , poszukaj w necie... wykaż inicjatywe do zdobywania podstawowej wiedzy sam , bedzie jak znalazl skoro wchodzisz w nowy analogowy swiat.
    a no i masz racje..czary mary i już cos znalazłem...
    fajna rzecz
    Ostatnio edytowane przez krzyzne ; 30-01-2009 o 20:26
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Zerknij tutaj.. ..jeśli chodzi o f90, ten z Twoich fotek jest żywym dowodem na to, że "gwoździe można wbijać"..
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Oszczędny w słowach Awatar Olanta
    Miasto
    Wysokie Mazowieckie

Domyślnie

a ja od siebie polecam: http://www.fotonegatyw.com.pl - sklep internetowy gdzie kupisz sprzęt ciemniowy (może nie wszystko ale większość) i niezbędną chemię; do tego http://www.korex.net.pl/ - info o wywołaniu filmu i odbitek w pdf'ach i inne ważne informacje; no i ostatnia - warto w sumie poczytać http://ciemnia.boo.pl/index.php
    ja osobiście używam innych sposobów wywoływania filmów i odbitek tutaj nieopisanych (kolega uczył mnie prostszych sposobów), ale myślę, że jak to ogarniesz to z pewnością osiągniesz sukces.
    co do tego f90x ze zdjęcia - ja bym go nie brała. na zdjęciu widać, że jest słabo zadbany - koleś mógł go chociaż trochę obczyścić, a że widać na nim ślady kurzu i pęknięć to nie sądzę, żeby aparat był przez niego z szacunkiem traktowany ;> zainwestuj stówę więcej a przynajmniej nie będziesz miał później większych problemów. jeśli chodzi o sprzęt ciemniowy to jest tego sporo. powiększalnik to początek. odkładaj więc kieszonkowe bo czekają cię wydatki, większe lub mniejsze, zależnie od tego ile już masz na stanie i czy obracasz się wśród znajomych którym ten sprzęt już swoje wysłużył. powodzenia!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olanta Zobacz posta
    Wybitny link. Spiralka w koreksie i przerywanie woda rulez

To chyba nie jest najlepszy link dla poczatkujacego , chyba ze sie ma glupot nauczyc ....

No i na miejscu krzyzne to bym sie jednak zastanowil czy analog to jest wlasciwa droga , z banalnego powodu jakim sa koszty .... niby sa filmy po 3zl , niby mozna wolac w tym samym roztworze iles tam filmow ale jezeli to ma wszystko miec rece , nogi i jakosc to tanio nie bedzie ... nie chce zagladac w cudze portfele , ale jezeli aparat za 300zl to ciezki wydatek to po nim z gorki wcale nie bedzie ... wiem to z autopsji , jak zaczynalem nie mialem nic ... i do dzis nie wszystko jeszcze skompletowalem .... bo to powiekszlanik bo to skaner , bo to cos do aparatu , a jesc i pic trzeba
    Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
    Yashica MAT 124 G

Domyślnie

ale jezeli aparat za 300zl to ciezki wydatek to po nim z gorki wcale nie bedzie ... wiem to z autopsji , jak zaczynalem nie mialem nic ... i do dzis nie wszystko jeszcze skompletowalem .... bo to powiekszlanik bo to skaner , bo to cos do aparatu , a jesc i pic trzeba
    dlatego właśnie idzie do mnie f601 żebym mógł próbować czy chce w to wszystko wejść zanim zainwestuje w to więcej pieniędzy
    A jak nie to trudno...
    w życiu wszystkiego trzeba próbować
    I nie traktuje tej całej akcji z analogiem jako coś co od razu chce mieć na super ekstra poziomie..
    traktuje to jako hobby, jako zabawę którą będę mógł sobie w wolnym czasie po malutki, w miare możliwości rozwijać
    Pozdrawiam
    i miłej soboty
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyzne Zobacz posta
    dlatego właśnie idzie do mnie f601 żebym mógł próbować czy chce w to wszystko wejść zanim zainwestuje w to więcej pieniędzy
    Gratuluje szybkiej decyzji Niech dobrze sluzy No i wciagnie na dobre , bedzie nas wiecej , analogowcow
    Yashica MAT 124 G

Domyślnie

a czy to ktoś z Was przypadkiem tego nie wystawiał? bo tak mnie nawialiście i namawialiście że aż zacząłem podejrzewać że reklamujecie swoje....
    bez urazy
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyzne Zobacz posta
    bez urazy
    Ja nie nie wiem jak koledzy , ja lubie tylko 1 cyfrowe nikony
    Yashica MAT 124 G

Domyślnie

jeżeli mi się spodoba analog to myślę że w okolicach wakacji też bardzo polubie jednocyfrowe Nikony bo można po bardzo fajnych cenach dostać z tego co widziałem
    48ProjectBlog[/CENTER]

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów