sfatygowany ten f90x![]()
ja za swój w dużo-dużo lepszym stanie w ubiegłym roku dostałem 300zł więc ten to może 200zł ? ale ma racje poprzednik bierz to f601 za ta cenęi się pośpiesz bo zaraz ci ktoś sprzątnie spod nosa
nawet może ja
![]()
Szukaj
sfatygowany ten f90x![]()
ja za swój w dużo-dużo lepszym stanie w ubiegłym roku dostałem 300zł więc ten to może 200zł ? ale ma racje poprzednik bierz to f601 za ta cenęi się pośpiesz bo zaraz ci ktoś sprzątnie spod nosa
nawet może ja
![]()
hmm myślę, że wezmę więc mi tu rycerzu z pod nosa nie zabieraja będzie działął w pełni z moim Nikkorem 50mm f/1.8 D ? :P
a no i masz racje..czary mary i już cos znalazłem...Czary mary i hokus pokus , poszukaj w necie... wykaż inicjatywe do zdobywania podstawowej wiedzy sam , bedzie jak znalazl skoro wchodzisz w nowy analogowy swiat.
fajna rzecz![]()
Ostatnio edytowane przez krzyzne ; 30-01-2009 o 20:26
48ProjectBlog[/CENTER]
Zerknij tutaj.. ..jeśli chodzi o f90, ten z Twoich fotek jest żywym dowodem na to, że "gwoździe można wbijać"..![]()
d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs
a ja od siebie polecam: http://www.fotonegatyw.com.pl - sklep internetowy gdzie kupisz sprzęt ciemniowy (może nie wszystko ale większość) i niezbędną chemię; do tego http://www.korex.net.pl/ - info o wywołaniu filmu i odbitek w pdf'ach i inne ważne informacje; no i ostatnia - warto w sumie poczytaćhttp://ciemnia.boo.pl/index.php
ja osobiście używam innych sposobów wywoływania filmów i odbitek tutaj nieopisanych (kolega uczył mnie prostszych sposobów), ale myślę, że jak to ogarniesz to z pewnością osiągniesz sukces.
co do tego f90x ze zdjęcia - ja bym go nie brała. na zdjęciu widać, że jest słabo zadbany - koleś mógł go chociaż trochę obczyścić, a że widać na nim ślady kurzu i pęknięć to nie sądzę, żeby aparat był przez niego z szacunkiem traktowany ;> zainwestuj stówę więcej a przynajmniej nie będziesz miał później większych problemów. jeśli chodzi o sprzęt ciemniowy to jest tego sporo. powiększalnik to początek. odkładaj więc kieszonkowe bo czekają cię wydatki, większe lub mniejsze, zależnie od tego ile już masz na stanie i czy obracasz się wśród znajomych którym ten sprzęt już swoje wysłużył. powodzenia!![]()
Wybitny link. Spiralka w koreksie i przerywanie woda rulez![]()
To chyba nie jest najlepszy link dla poczatkujacego , chyba ze sie ma glupot nauczyc ....
No i na miejscu krzyzne to bym sie jednak zastanowil czy analog to jest wlasciwa droga , z banalnego powodu jakim sa koszty .... niby sa filmy po 3zl , niby mozna wolac w tym samym roztworze iles tam filmow ale jezeli to ma wszystko miec rece , nogi i jakosc to tanio nie bedzie ... nie chce zagladac w cudze portfele , ale jezeli aparat za 300zl to ciezki wydatek to po nim z gorki wcale nie bedzie ... wiem to z autopsji , jak zaczynalem nie mialem nic ... i do dzis nie wszystko jeszcze skompletowalem .... bo to powiekszlanik bo to skaner , bo to cos do aparatu , a jesc i pic trzeba![]()
Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
Yashica MAT 124 G
dlatego właśnie idzie do mnie f601 żebym mógł próbować czy chce w to wszystko wejść zanim zainwestuje w to więcej pieniędzyale jezeli aparat za 300zl to ciezki wydatek to po nim z gorki wcale nie bedzie ... wiem to z autopsji , jak zaczynalem nie mialem nic ... i do dzis nie wszystko jeszcze skompletowalem .... bo to powiekszlanik bo to skaner , bo to cos do aparatu , a jesc i pic trzeba
A jak nie to trudno...
w życiu wszystkiego trzeba próbować
I nie traktuje tej całej akcji z analogiem jako coś co od razu chce mieć na super ekstra poziomie..
traktuje to jako hobby, jako zabawę którą będę mógł sobie w wolnym czasie po malutki, w miare możliwości rozwijać
Pozdrawiam
i miłej soboty![]()
48ProjectBlog[/CENTER]
a czy to ktoś z Was przypadkiem tego nie wystawiał?bo tak mnie nawialiście i namawialiście że aż zacząłem podejrzewać że reklamujecie swoje....
bez urazy![]()
48ProjectBlog[/CENTER]
jeżeli mi się spodoba analog to myślę że w okolicach wakacji też bardzo polubie jednocyfrowe Nikony bo można po bardzo fajnych cenach dostać z tego co widziałem![]()
48ProjectBlog[/CENTER]
Skontaktuj się z nami