Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Matryca do D80

Domyślnie Matryca do D80

Witam
    1.Co myślicie o tej aukcji
    http://www.allegro.pl/item535016735_...nne_nikon.html

Jestem zainteresowany kupnem bo przez własną głupotę porysowałem sobie filtr na matrycy czyszcząć ją patyczkami kosmetycznymi nasączonymi izopropanolem,kupno i wymiana tych matryc jest tańsza niż miało by to zostać zrobione w serwisie Nikona w Warszawie,aparat mam do marca na gwarancji.

2.Oprócz rys na filtrze dochodzą jeszcze różowe zafarby w rogach zdjęć naświetlanych z czasem dłuższym niż 1min,wydaję mi się że jest to wada aparatu-matrycy ale pewności nie mam czy takie cuda podlegają gwarancji.

Co o tym myślicie ?
    Pozdrawiam Piotr
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Domyślnie

W rogach zdjęć w każdym D80 pojawia się fiolet/róż przy dłuższych czasach.
    TorrentIt Gaming

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez py1szczak2 Zobacz posta
    Jestem zainteresowany kupnem bo przez własną głupotę porysowałem sobie filtr na matrycy czyszcząć ją patyczkami kosmetycznymi nasączonymi izopropanolem,kupno i wymiana tych matryc jest tańsza niż miało by to zostać zrobione w serwisie Nikona w Warszawie,aparat mam do marca na gwarancji.
    jak chcesz cała matryce wymieniać... nie wiem czy się nie da wymienić samego filtra dolnoprzepustowego bo matryce to masz cała - porysowany jest filtr przed matrycą. Zadzwoń do serwisu i zapytaj.

2.Oprócz rys na filtrze dochodzą jeszcze różowe zafarby w rogach zdjęć naświetlanych z czasem dłuższym niż 1min,wydaję mi się że jest to wada aparatu-matrycy ale pewności nie mam czy takie cuda podlegają gwarancji.
    to norma dla matryc CCD - efekt grzania się matrycy/elektroniki w pobliżu matrycy. Nie podlega gwarancji - norma. Włacz redukcję szumów dla długich czasów - to pomoże.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 28-01-2009 o 19:34
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riddle Zobacz posta
    W rogach zdjęć w każdym D80 pojawia się fiolet/róż przy dłuższych czasach.
    Czyli nie ma co liczyć na gwarancję i nie jest to wada aparatu ?

Mówię o czymś takim jak na pierwszym zdjęciu.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=83880
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Domyślnie

Czyli nie ma co liczyć na gwarancję i nie jest to wada aparatu ?

Mówię o czymś takim jak na pierwszym zdjęciu.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=83880
    nie jest to wada, nie ma co liczyć na gwarancję. Aparat chodzi dobrze (matryca też)

filtra też ci nie wymienią w ramach gwarancji, bo sobie sam go załatwiłeś...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta

filtra też ci nie wymienią w ramach gwarancji, bo sobie sam go załatwiłeś...
    Wysłalem jakiś czas temu maila do serwisu z zapytaniem o wymianę samego filtra niestety do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej odpowiedzi,jutro spróbuję tam zadzwonić.
    Dzięki za rady.

Domyślnie

Najlepiej do nich zadzwoń bo wysyłanie maili niewiele daje. A wymiana filtra samemu...jeśli nie masz doświadczenia jako chirurg, albo wprawnych rąk, to ja bym się za to nie brał.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-01-2009 o 00:27 Powód: pis. ("Nich")
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Niestety,po wielokrotnych próbach nie udało mi się porozmawiać z nikim więcej niż automatyczną sekretarką informującą o wciśnięciu cyfry 1 w celu połączenia z serwisem firmy NIKON POLSKA tak się teraz zastanawiam że pewnie każde z ok 10-ciu połaczeń zostanie uznane za zrealizowane i przyjdzie za nie zapłacić,no cóż rady automatycznej sekretarki - BEZCENNE.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

czyszcząć ją patyczkami kosmetycznymi nasączonymi izopropanolem
    Izopropanol, jak czysty, to spoko ale patyczki kosmetyczne?! To Ci ktoś doradził?
    Nie napisałeś, jak te rysy widać na zdjęciu.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Nie napisałeś, jak te rysy widać na zdjęciu.
    Zarysowania są widoczne przy przymknięciu większym niż f16 więc tragedi nie ma ,ale drażniący jest sam fakt że wiem o ich istnieniu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów