Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Matryca do D80

Domyślnie

Wszystkie matryce zostały wymontowane z aparatów głównie po upadku które się nie włączały, przez co nie miałem możliwości ich wcześniejszego sprawdzenia i dlatego nie daję na nie gwarancji
    OT
    Czytając te słowa przypomniało mi się jak bodaj 6 czy 7 lat temu kupiłem na allegro (to była chyba nawet moja pierwsza transakcja) procesor w którego opisie było napisane coś w stylu "nie mam możliwości sprawdzenia, nie daję gwarancji bla bla bla". Umoczyłem kasę, ale nauczyłem się by omijać z dala aukcje z cyklu "brak możliwości sprawdzenia".
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aras Zobacz posta
    OT
    Czytając te słowa przypomniało mi się jak bodaj 6 czy 7 lat temu kupiłem na allegro (to była chyba nawet moja pierwsza transakcja) procesor w którego opisie było napisane coś w stylu "nie mam możliwości sprawdzenia, nie daję gwarancji bla bla bla". Umoczyłem kasę, ale nauczyłem się by omijać z dala aukcje z cyklu "brak możliwości sprawdzenia".
    dokładnie. Mój znajomy swego czasu tak sprzedawaną nagrywarkę kupił bodajże z tego co pamiętam. Oczywiście nie działała. z ciekawości popisał maile do innych kupujących i okazało się ze na 20 nagrywarek chyba 7 czy 8 działało. Reszta nie. W każdym razie na pewno powyżej połowy było zepsute. A że było napisane że nie ma możliwości sprawdzenia i nie wie czy działają to koleś był czysty.
    także za kolegą - ja bym z takiej aukcji nic nie kupił.
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

W świetle powyższych dwóch postów, muszę zaznaczyć, że to co napisałem w #13 to był żart. Zbyt drogi sposób na poprawę samopoczucia...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

A nie zastanawia Was np to że
    ...Wszystkie matryce zostały wymontowane z aparatów głównie po upadku...
    Koleś musi mieć strasznego pecha albo dziurawe ręcę Dla mnie od razu takie rzeczy wydają się podejrzane - równie dobrze mogą to być matryce z aparatów "znalezionych", może nawet kogoś z forumowiczów, którym "zaginęły".

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Jest to bardzo prawdopodobne.
    Myślę, że równie dobrze gościu może kupować uszkodzone lub "znalezione", by po zdemontowaniu sprzedać.
    Bardziej zastanawia brak wiedzy o sprawności tego co sprzedaje. Chyba, że liczy na zwroty do 10 dni... Zanim serwis zamontuje, dziesięciodniowa "gwarancja" minie.

Ergo: nie polecam!
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 30-01-2009 o 17:34
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Witam forumowiczów,

ja kupiłem u tego gościa górny wyświetlacz LCD do D70 - zaryzykowałem i opłaciło się. Sam wymieniłem i aparat śmigał jeszcze długo (do puki nie umarła migawka ).

Słowem - jak się nie boisz wymieniać matrycy i lubisz ryzyko (jest ryzyko - jest przyjemność) - to bierz. Sama wymiana skomplikowana mocno nie jest.

Pozdrawiam,

Konrad
    Brak stopki

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów