Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek_e8700 Zobacz posta
    Podaj adres mailowy.
    [email protected]
    D800

Domyślnie

Czy wszystkie zdjęcia z lustrzanek cyfrowych są takie nieostre ?? Ostrość w korpusie mam na 6. Generalnie fotki z lustrzanki mają być rozmyte ?? Może przesłać Ci oryginały na maila to ocenisz fotke. Robiąc fotke moim E8700 mam ostrzejszy obraz. Może ja myślałem, że jak kupie D300 to będzie lepiej jak z Coolpix'a 8700???
    Poniżej Twoja fota zmniejszona i lekko wyostrzona po zmniejszeniu. Sądzę że powinieneś albo iść do okulisty lub kupić nowy monitor. Powiedz gdzie jest to rozmycie. Chyba nie myślisz o tle ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    A przepraszam używał kolega tego szkła? Bo po prostu śmiać mi się chce jak czytam takie wypowiedzi Powiem tak - zrobiłem tym obiektywem ładnych parę tysięcy zdjęć - jest bardzo ostry od pełnej dziury, czego np nie mogę powiedzieć o jego głównym konkurencie 18-200, którym też sporo fotek zrobiłem. I na tym kończę, bo i tak każdy będzie miał swoje zdanie
    Podzielam zdanie Archibalda, 16-85VR to bardzo ostre szkło już od pełnej dziury, 18-200VR to dobry ogólny kompromis ale nie tak ostry jak 16-85. Znam oba szkła bardzo dobrze. Albo trafiłeś wadliwy egzemplarz, albo robisz na zbyt długich czasach.
    Yaro
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 25-01-2009 o 17:23
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Nie, nie myśle o tle !!! To zagadnienie głębi ostrości... Nie jestem amatorem, który pierwszy raz dorwał się do aparatu... Myślałem, że zdjęcia będą ostrzejsze, bez dodatkowego wyostrzania w PS. Widziałem surowe fotki z takiego obiektywu i były ostrzejsze od moich. A tu tylko... zmień okulary, jesteś ślepy, czego ty chcesz - bardzo kształcące... Nie wszyscy mają tak duże doświadczenie... Ja wiem, że najlepsza kombinacja przysłony to f/8; f/11 aby osiągnąć dobrą ostrość, ale u mnie to i tak nie jest to... Z Coolpix'a w RAW miałęm naprawde ostrzejsze zdjęcia.
    Dzięki, teraz już wiem, że D300+16-85 daje takie rezultaty.
    Przepraszam za zawrót głowy.
    Pozdrawiam
    Nikon D300 + N16-85 VR + SB-800; Coolpix 8700

Domyślnie

Czy wszystkie zdjęcia z lustrzanek cyfrowych są takie nieostre ?? Ostrość w korpusie mam na 6. Generalnie fotki z lustrzanki mają być rozmyte ?? Może przesłać Ci oryginały na maila to ocenisz fotke. Robiąc fotke moim E8700 mam ostrzejszy obraz. Może ja myślałem, że jak kupie D300 to będzie lepiej jak z Coolpix'a 8700???
    Jeśli nie robisz postprocesingu, ustaw sobie ostrość w aparacie na max. i zobacz jaka jest kolosalna róznica pomędzy wyostrzeniem na +6 a +9.
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Proszę o wklejanie zdjęć w rozdzielczości do maksymalnie 900 pikseli na dłuższym boku lub wklejanie linków do zdjęć. Te wielkie klocki w wątku pozmieniałem na linki.

Thank You from the mountain.

Domyślnie

Nie, nie myśle o tle !!! To zagadnienie głębi ostrości... Nie jestem amatorem, który pierwszy raz dorwał się do aparatu... Myślałem, że zdjęcia będą ostrzejsze, bez dodatkowego wyostrzania w PS. Widziałem surowe fotki z takiego obiektywu i były ostrzejsze od moich. A tu tylko... zmień okulary, jesteś ślepy, czego ty chcesz - bardzo kształcące... Nie wszyscy mają tak duże doświadczenie... Ja wiem, że najlepsza kombinacja przysłony to f/8; f/11 aby osiągnąć dobrą ostrość, ale u mnie to i tak nie jest to... Z Coolpix'a w RAW miałęm naprawde ostrzejsze zdjęcia.
    Dzięki, teraz już wiem, że D300+16-85 daje takie rezultaty.
    Przepraszam za zawrót głowy.
    Pozdrawiam
    Amator to nic obrażliwego. Większość na tym forum to amatorzy. Nie, nie jesteś amatorem, bo gdybyś był, miałbyś więcej pojęcia o fotografi. Pozdrawiam.

Domyślnie

Czyli ostre zdjęcia nie istnieją - są tylko dobrze wyostrzone...
    Skoro to są zdjęcia nieostre a chwalisz się ,że masz ostre z coolpixa to pokaż. Bo już nie wiadomo o co Ci chodzi

Domyślnie

Cały czas chodzi mi o ostrość względną zdjęć, porównując fotki przeglądane w zwykłej przeglądarce Windowsowej.

1. Coolpix 8700 http://www.iv.pl/images/zun3n5su6dk1ujlzbm50.jpg

2. D300+N16-85 http://www.iv.pl/images/4nwzkc9k59716njjvx6.jpg

Co myślicie o tym porównaniu. Oczywiście robiąc CROP 100% Coolpix wypada gorzej, ale odbiór bezpośredni w przeglądarce jest zdecydowanie lepszy z Coolpix'a.
    Proszę o opinie.
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek_e8700 ; 25-01-2009 o 20:12
    Nikon D300 + N16-85 VR + SB-800; Coolpix 8700

Domyślnie

Krzysiek nie porównuj w ten sposób. Jak to względną??? W praktyce nie ma czegoś takiego. Sceny są różne i zawsze powinieneś oglądać w 100%. Przy druku też wylezie niższośc Coolpixa, to zdjęcie wcale nie jest takie ostre, tylko kontrastowe raczej.
    D800

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów