Szukaj
myślę że dużo osób się już wypowiedziało i powtarzać się chyba nie ma sensu, bo dużo w tych opiniach racji... nieodpowiedni czas, oświetlenie, kadry, etc.
to "Coś" jest tym, co ciężko opisać, a może właśnie to brak emocji... których nie widzę. uśmiech to jednak za mało.
za to zabiłeś mnie zdaniami - Gdybym miał "inną" modelkę przynajmniej bym przeczytał: Modelka ładna.
A tak i modelka i zdjęcie...
z takim podejściem to nawet najładniejsza kobieta wyjdzie na zdjęciach nijak...
chyba niezbyt dobrze przeglądałeś forum, bo ja widziałam przeróżne typy kobiecej urody.
D700, D80, N50/1.8, N14-24, N18-200VR, S50/1.4, SB900
NIE.
napisałeś:
Cytat:Napisał Yaaculek
Gdybym miał "inną" modelkę przynajmniej bym przeczytał: Modelka ładna.
A tak i modelka i zdjęcie...
"inna" niż ładna - ergo: brzydka, czyż nie?
chłopie skoro nie możesz pisać ze zrozumieniem, to chociaż ze zrozumieniem czytaj swoje teksty...
napisałem Ci że Twoje prace potrzebują dopowiedzenia z Twoje strony, że nie są autonomiczną całościa...
teraz okazuje się, że nawet Twoje słowa potrzebują dopowiedzen...
nie to jest jednak najgorsze, ale to, że napisałeś "a tak i modelka i zdjęcie"
nawet słowa Modelka nie napisałeś z dużej litery...
nie szanujesz Kobiet, które fotografujesz... kto teraz zechce Ci pozować, co?
zauważyłeś, że teraz dostaje Ci się głównie od Kobiet. i dobrze. i bardzo dobrze !
(gdybyś miał kłopot z czytanym słowem, to podpowiem, że ja kobietą nie jestem i ...nawet nie bywam)
a teraz zamiast się miotać po forum bez ładu i składu, biegnij po kwiaty przeprośne dla swojej Modelki...
mylisz sie. podobają się też zdjęcia różnych Kobiet. jest okij jesli są poprawne technicznie i z pomysłem.
a jest tak, że ładna Kobieta brzydko przedstawiona, powoduje że forumowicze/anki negatywnie oceniają nie Modelkę, ale autora
bo się nie przyłożył, bo zrobił krzywdę Kobiecie zdjęciem...
Ty postepujesz inaczej.
ale już dość o tym.
jasne, Ty tam tylko przebiegłeś z aparatem, akurat, nie?Nie miałem wpływu na stylizację i makijaż,jej koleżanki chciały to zrobić.
Dzięki za rady.
potrafisz coś powiedzieć krytycznego o sobie?
jaki ten świat zły. nikt mnie nie rozumie. nikt nie potrafi poznać się na moich pracach, przecież tylko przebiegałem...
skoro widziałeś że to nieciekawa stylizacja, mogłeś coś zaproponowac, poprawić, lub nie robić wcale tych fotek,
ktoś Cię zmuszał... a już z całą pewnością mogłeś sobie darować ich wastawianie tutaj, z opisami jak powyżej...
ps.
na Twoje pytanie o dobór Modelek przeze mnie nie odpowiem, bo nie chcę żeby poczuły się źle przez to, że wplatam te urocze Osoby w tak żenujący wątek.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Nie podoba mi się ta seria, ale nie o tym chciałem napisać.
Zauważyłem taką prawidłowość, że największą oglądalność i największą liczbę komentarzy mają 2 rodzaje wątków: te najlepsze (ew. znanych forumowiczów) i te najsłabsze. Jak widzisz, Twój wątek jest popularny, sam oceń do której grupy te zdjęcia byś zaliczył.
BTW zazdroszczę ci trochę tej oglądalności, bo ja jak wrzucam zdjęcia do portretu to nigdy nie wiem czy wtopa czy dobrze, bo zanim ktoś komentuje, to topic spada
Pozdrawiam i życzę lepszych zdjęć i przemyślanych kadrów![]()
Jeśli jest jak mówisz to wszystkie moje zdjęcia mogę wrzucić do kosza.
Jak zadasz sobie trud i przeglądniesz forum w poszukiwaniu innych moich zdjęć to Twoje oceny mogą nie być tak jednoznaczne i czarno-białe.
A jestem ambitnym typem i napewno jeszcze się o tym przekonasz
Ale ludzie będą mnie kojarzyć z tym Motylem,a nie z tym co pokażę w przyszłości.
[QUOTE=nonnatus;1083743]
potrafisz coś powiedzieć krytycznego o sobie?
jaki ten świat zły. nikt mnie nie rozumie. nikt nie potrafi poznać się na moich pracach, przecież tylko przebiegałem...
QUOTE]
jeden przesadza....
A Ty położyłeś kompletnie pracę dziewczyny w dokładnie tyle, ile trwało cykanie tej tragedii. Gratulacje, nie jest Ci troszkę głupio ?
Nie wiem co słyszałeś ale całkiem prawdopodobne że masz rację - byłeś okłamywany. Pozostaje pytanie czy z premedytacją .....
No to drugie już gratulacje ode mnie. Fotograf, który nie ma wpływu na stylizację modelki..... Bez komentarza
Od nielotów to ja się proszę grzecznie odkopulować![]()
Takie to już zawiłości forum Nikona. Nie ma klasy średniej. Tylko bogaci albo biedoto
Nie widziałem wszystkich ale powyższe......no dobrze - zostaw w albumie. Nadają się. Wyglądają jak radosne pstryki pierwszym kompaktem który był komunijnym prezentem. A że akurat był bal karnawałowy.....
Udowodnij i pokaż jakieś ambitne zdjęcia
PS - Ty w ogóle chociaż próbowałeś obrabiać te zdjęcia ??
Nie musi się podobać (ja crossa lubię bardzo) ale jest poglądowo. Może jak popracujesz nad nimi to będą do przyjęcia. Tylko musisz sobie jakiś pomysł znaleźć
Skontaktuj się z nami