Szukaj
źle. słabo. rozmazanie.
na jedynce zbyt krótki czas. liście rozmazują fotę. robi się bajzel.
na dwójce cienie na buzi. potrzebna blenda. mina modelki z cyklu: ile jeszcze? co Ty Jej zrobiłeś ?
na trójce rozmazane dłonie. bałagan we włosach. nie podoba mi się makeup.
słabo Panie.
![]()
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
oj, chłopie skomentowałem raptem dwa Twoje objawienie na forum i Ty już "Ty jak zwykle"
izi....
jak nie chcesz komentarzy, to nie wystawiaj fotek. mam prawo je komentować. więc grzecznie komentuję.
może podpowiem, że zasadniczo forum to komentowanie fotek.
pierwszy i podstawowy błąd który popełniasz, IMO -to to, że Twoje fotki nie są autonomiczną całością...
potrzebują dopowiedzeń z Twojej strony. czasem mozna to zasugerować delikatnie tytułem zdjęcia, ale w dziale portret powinno się takiej postawy unikac. Oczekiwałbym raczej, że zdjęcie opowie się samo, co więcej, że powie coś ciekawego...
doprecyzuję: osoba na fotkce opowie nam coś o sobie, przez zdjęcie własnie...
tutaj niestety przez brak estetyki i zaplanowany bajzel jest nieciekawie.
może zamiast do działu portret wrzuć do reportażu pt. ostatnie tchnienie lata, czy coś koło tego
i proszę nie obruszaj się tak na każdy komentarz. piszę tu o Twoich fotkach. nie o Tobie.
spokojnie chlopie.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
wybacz, ale to nie są zdjęcia przy których dłużej chce się zatrzymać wzrok. brakuje tego 'czegoś'
D700, D80, N50/1.8, N14-24, N18-200VR, S50/1.4, SB900
Jak dla mnie fotki te powinny być w dziale "fotografia okolicznościowa i albumowa", do portretu to tu jeszcze daleko.
Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.
Ja tam się nie znam specjalnie, ale pomysł sam w sobie jest fajny. Brakuje dbałości o szczegóły... Zgadzam się nonnatusem, że czas źle dobrany, bo rozmazy zdecydowanie przeszkadzają tu w odbiorze. Słońce niekorzystnie modeluje dziewczynę (cienie koło nosa, krecha na dekolcie, cienie pod oczami), jest ostre, za zimne to wszystko. Inną porę dnia i okoliczności przyrody można by wybrać. Sesja do powtórki z powodzeniem na wiosnę.![]()
Ale sam pomysł z owadzimi skrzydłami jest naprawdę fajny.
Sorka chłopie ale moim zdaniem to daleko im do czegokolwiek. Nie wystawiałbym takich fotek. Chwyciłeś jakąś ideę ale tym razem nie udało się pociągnąć.
Po pierwsze dlatego (1), że motyle kojarzą mi się z latem a nie jesienią, więc patrzę i coś mi nie pasuje.
Po drugie dlatego (2), że motylki widuję raczej na kwiatkach a nie wiszące na drzewie jak nietoperz. Dziewczyna za ładna na nietoperza, może gdybyście się zamienili, ale chyba tu już za bardzo pojechałem
Po trzecie dlatego (3), że światło nie takie, poza nie taka, skrzydła sobie, dziewczyna sobie, jedno z drugim się nie klei. Przyznam to wyszło najlepiej, a i tak nie ma się czym chwalić.
Może następne próby będą bardziej udane.
NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
# kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #
Skontaktuj się z nami