Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Tu moze nie chodzi tyle co o ISO, ale o skuteczne skrocenie czasu. Faktem niezaprzeczalnym jest to, ze najfajniej byloby to osiagnac bez strat na jakosci. Stad trzeba znalezc jakis kompromis pomiedzy poprawnym technicznie i poprawnym jakosciowo.
    Canoniarz, ale milo mu sie pstryka foty w towarzystwie Nikoniarzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeoS Zobacz posta
    Tu moze nie chodzi tyle co o ISO, ale o skuteczne skrocenie czasu. Faktem niezaprzeczalnym jest to, ze najfajniej byloby to osiagnac bez strat na jakosci. Stad trzeba znalezc jakis kompromis pomiedzy poprawnym technicznie i poprawnym jakosciowo.
    ale co autor miał na myśli?

Domyślnie

I właśnie w przypadku Nikonów(nie wszystkich) ISO 1000 to maksymalny próg, no może 1250 przy na prawdę fatalnych warunkach oświetleniowych.

Domyślnie

dokladnie - a d90 pod wzgledem szumow podobno lepiej sobie radzi niz d300.

Ja na tej fotce przy tym iso szumow nie widze, nie wiem jak wy:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieplinek Zobacz posta
    ale co autor miał na myśli?
    A chocby to, ze ktos kiedys wynalazl cos takiego jak filtry odszumajace W ten sposob zyskujesz na technice, a jakosc rekompensujesz filtrem. Z czasem sam pewnie znajdziesz wiecej rozwiazan, moze nawet bardziej wymyslnych :P

Cytat Zamieszczone przez ttb Zobacz posta
    dokladnie - a d90 pod wzgledem szumow podobno lepiej sobie radzi niz d300.

Ja na tej fotce przy tym iso szumow nie widze, nie wiem jak wy:
    To zawsze zalezy od swiatla i konkretnego przypadku. Raz jest pieknie, a raz dramat.

Domyślnie

A chocby to, ze ktos kiedys wynalazl cos takiego jak filtry odszumajace W ten sposob zyskujesz na technice, a jakosc rekompensujesz filtrem. Z czasem sam pewnie znajdziesz wiecej rozwiazan, moze nawet bardziej wymyslnych :P.
    filtr odszumowując powiadasz...
    ciekawe rzeczy piszesz... ehhh

Domyślnie

filtr odszumowując powiadasz...
    ciekawe rzeczy piszesz... ehhh
    Każdy lepszy program do obróbki zdjęć go posiada
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamturek Zobacz posta
    Każdy lepszy program do obróbki zdjęć go posiada
    naprawdę?

jeny mi chodziło po pierwsze o to że w zacytowanej wypowiedzi nie było widomym co autor chce przekazać...
    "Tu moze nie chodzi tyle co o ISO, ale o skuteczne skrocenie czasu." - nic na ten temat
    "Faktem niezaprzeczalnym jest to, ze najfajniej byloby to osiagnac bez strat na jakosci." - nadal nic
    "Stad trzeba znalezc jakis kompromis pomiedzy poprawnym technicznie i poprawnym jakosciowo." - hmm no chyba nadal nic.

sam proces odszumowania jest dodatkiem i nie można na nim polegać, jeżeli źle ustawi się aparat... przy Nikonach i ISO +1000 (mówię o starszej generacji, bo d3 mnie wbiła w ziemię) wychodzi kupa.
    przykładów na to jest masa w nawet na wklejanych na tym forum zdjęciach...

Domyślnie

sam proces odszumowania jest dodatkiem i nie można na nim polegać, jeżeli źle ustawi się aparat... przy Nikonach i ISO +1000 (mówię o starszej generacji, bo d3 mnie wbiła w ziemię) wychodzi kupa.
    przykładów na to jest masa w nawet na wklejanych na tym forum zdjęciach...
    Moze skroty myslowe wynikaly z tego, ze nie uzywam starszej generacji N i nie posiadam az takich problemow, jak ich wlasciciele :P Jak na wejsciu masz totalna kupe, to fakt - nie ma na to lekarstwa i zaden patent, poza wymiana puchy, nie pomoze.
    Z tego powodu nawet ciezko probowac rozwinac skroty w jakies sensowne recepty, co by kolege moje odpowiedzi usatysfakcjonowaly.

Domyślnie

kieplinek - nie ma się co podniecać - to tylko zdjęcia i tylko komentarze - a jak będzie warto to i będzie D3 / D700
    zapraszamy do integracji
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=85173
    Pozdrawiam Sum

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów