Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieplinek Zobacz posta
    naprawdę?

jeny mi chodziło po pierwsze o to że w zacytowanej wypowiedzi nie było widomym co autor chce przekazać...
    "Tu moze nie chodzi tyle co o ISO, ale o skuteczne skrocenie czasu." - nic na ten temat
    "Faktem niezaprzeczalnym jest to, ze najfajniej byloby to osiagnac bez strat na jakosci." - nadal nic
    "Stad trzeba znalezc jakis kompromis pomiedzy poprawnym technicznie i poprawnym jakosciowo." - hmm no chyba nadal nic.

sam proces odszumowania jest dodatkiem i nie można na nim polegać, jeżeli źle ustawi się aparat... przy Nikonach i ISO +1000 (mówię o starszej generacji, bo d3 mnie wbiła w ziemię) wychodzi kupa.
    przykładów na to jest masa w nawet na wklejanych na tym forum zdjęciach...
    Ja akurat zakapowałem o co chodzi. A co do "kupy"... na papierze tak tego nie widać. (nawet przy dużych formacie),
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamturek Zobacz posta
    Ja akurat zakapowałem o co chodzi. A co do "kupy"... na papierze tak tego nie widać. (nawet przy dużych formacie),
    też bym polemizował...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieplinek Zobacz posta
    naprawdę?

sam proces odszumowania jest dodatkiem i nie można na nim polegać, jeżeli źle ustawi się aparat... przy Nikonach i ISO +1000 (mówię o starszej generacji, bo d3 mnie wbiła w ziemię) wychodzi kupa.
    przykładów na to jest masa w nawet na wklejanych na tym forum zdjęciach...
    jeśli odszumianie - to tylko softem na komputerze, taki np. plugin Helicon do PSa robi to doskonale, ale prawda jest ze ostatni raz go odpalałem z D200. Po przejsciu na D300/3 nigdy. Nie chce mi sie tu wklejac obrazków, ale na mojej stronie - małe bo małe ale jednak - sa zdjecia z TdP2008. Od trzeciego etapu na stałe miałem ustawione iso3200, czasem schodziłem ttylko o działke nizej - prostoo z karty szło do mediow 20 minut po imprezie - nikt nie wywalił, wszyscy publikowali - jakośc kwalifikująca do edycji nawet całostronicowej...choc brakowało koloru - no ale jak wszystko szaro-bure i w błocie

Domyślnie

krzysztof jot - ale czy robiłeś w jpg-ach i miałeś włączone odszumianie przez puszkę - to też odszumianie.

ja widzę na rawach z d700, że nawet dla iso1600 już szumy widać przy wyłączonym odszumianiu - zresztą ACR nie czyta tego ustawienia
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

A można zapytać jakim szkiełkiem robiłeś te fotki?

Domyślnie

fotki albo kompresja zjadła albo cropowane bo czasami brak detalu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał K Zobacz posta
    A można zapytać jakim szkiełkiem robiłeś te fotki?
    moje to 70-200 2,8 nikkor
    Pozdrawiam Sum

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów