Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Twarze Maroka

Domyślnie Twarze Maroka

2 portrety z Maroka, więcej zdjęć wraz z krótką relacją wrzuciłem do Turystyki fotograficznej (http://forum.nikon.org.pl/showthread...18#post1074418)

Komentarze mile widziane.
    1.
    2.

Pozdrawiam,
    Qiubag
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

Dwojka swietan...moze mogloby byc tylko mniej zieleni...ale chyba bardziej jak foto uliczne...Bardzo sie podoba!

...jedynka taka zwyczajna...
    Nikon D70s + Sigma 28-105 f2,8-4 + Nikkor 50mm F1,8D

Domyślnie

Zastanawiałem się, czy to portret, czy bardziej fotografia uliczna, ale padło na portret. Jeśli moderator stwierdzi, że należy przenieść - nie obrażę się
    Dwójkę troszkę crossowałem, wersja bez zielonego jest w topicu, do którego linka podałem w 1 poście.

Domyślnie

Zobaczylem nie zielone i...wole zielone!
    Git foto!
    Nikon D70s + Sigma 28-105 f2,8-4 + Nikkor 50mm F1,8D

Domyślnie

Cieszę się, że Ci się podoba.
    Ludzie w Afryce to wdzięczny obiekt do fotografowania (poza Egiptem, gdzie wszędzie płacisz dolara za foto -.-)

Domyślnie

Mam doświadczenia z zeszłego roku w robienu zdjęć z Maroka ludziom ... coś niesamowiego paniczna ucieczka przed aparatem ... ciężko robi się tam zdjęcia. Niezłe fotki.
    D7000, N35mm f1.8G, N50mm f1.8G, N70-300VR, N24mm f2.8D, SB-600

Domyślnie

Bardziej podoba mi się zdjęcie 2 jest po pierwsze bardziej orginalne, zdjęcie 1 nie jest niczym specjalnie natomiast jak już wczesniej wspomniałam zdjęcie 2 jest naprawde dobre, nie znam sie na technice fotografi dobrze ale zdjęcie moim zdaniem jest dobrze wykonane racja może jedna z wad jest za dużo zieleni jak już wcześniej ktoś wspomniał.
    Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy.(...)
    Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy,
    dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakowych spojrzeń w oczy.(...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolina946 Zobacz posta
    może jedna z wad jest za dużo zieleni jak już wcześniej ktoś wspomniał.
    Wpadanie tego zdjęcia w zielony jest efektem zamierzonym w 100%. Wiedziałem, że nie każdemu musi się to spodobać, ale ta wersja jakoś mi odpowiada
    Cytat Zamieszczone przez tomala Zobacz posta
    Mam doświadczenia z zeszłego roku w robienu zdjęć z Maroka ludziom ... coś niesamowiego paniczna ucieczka przed aparatem ... ciężko robi się tam zdjęcia. Niezłe fotki.
    Z Maroka mam zupełnie inne odczucia co do robienia zdjęć. Ludzie byli mili, do każdego można było zagadać itd. Zupełnie inaczej niż w Egipcie i Tunezji. Szczytem życzliwości i uprzejmości natomiast moim zdaniem jest Kenia. Tam ludzie prosili o robienie zdjęć, część chciała siebie oglądać (nie każdy ma lustro), opowiadali o sobie.

Domyślnie

Mam porownanie tylko z Nepalem i Indiami, niestety w afrycem bylem tylko w Maroku. Mam pytanie w jakim języku z nimi rozmawiałes ?
    D7000, N35mm f1.8G, N50mm f1.8G, N70-300VR, N24mm f2.8D, SB-600

Domyślnie

Obie fotki ciekawe. 2jka faktycznie wygrywa.
    Pozdrawiam, Marek
    --------------------------------------
    D90, D50 N17-55 f2.8, N18-70 (na sprzedaż), N70-300 VR, N50f1.8, SB-800

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów