Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Twarze Maroka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomala Zobacz posta
    Mam porownanie tylko z Nepalem i Indiami, niestety w afrycem bylem tylko w Maroku. Mam pytanie w jakim języku z nimi rozmawiałes ?
    Dogadać się w Maroku nie było łatwo. Ja znam angielski i rosyjski, natomiast tam ze względu na historię itd. - głównie francuski. Język w tym wypadku to połączenie angielskiego z migowym i językiem gestów i mimiki twarzy Choć czasem zdarzało się, że miejscowi znali angielski.

Jeśli będziesz miał możliwość - pojedź do czarnej Afryki. Jest niesamowita! Pod wieloma względami - odmienna kultura, życzliwi ludzie (byłem w wiosce, gdzie mieszka 1 rodzina 120-osobowa, żeby wejść i z nimi porozmawiać, kupiliśmy im mąkę, cukier, jakieś jedzenie itd. - 0komercji, nie mieli nawet toalety itd. Wystrzegać się trzeba natomiast miejsc, gdzie każdy chce cię zaprowadzić - "prawdziwych" masajskich wiosek itd. Mi udało się dostać do tamtej wioski po rozmowie z taksówkarzem, on powiedział nam co kupić i jak się zachować). Poza ludźmi, w Afryce extra są także krajobrazy i zwierzęta, które naprawdę licznie pojawiają się w parkach narodowych.

Mógłbyś powiedzieć mi coś bliżej o wyprawie do Indii? Bo znajomi byli, zadowoleni bardzo - ale mówili, że ciężko - bród, smród itd. Chyba, że pisałeś gdzieś relację itp., to prosiłbym o linka.
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

Relacja mojej żony, która nawet coś wygrała jest tutaj Nepal Cześć groźnemu Siwie
    Zdjęcia są w większości moje ale również jej (podpisy pod zdjęciami ze względu na artykuł musiały być jej)

Ogólnie może i jest brud i bieda, ale ta inność strasznie przyciąga reakcja ludzi na aparat jest bardzo pozytywna.
    Planujemy się wybrać w tamte regiony również i w tym roku.
    D7000, N35mm f1.8G, N50mm f1.8G, N70-300VR, N24mm f2.8D, SB-600

Domyślnie

Fajny reportaż, zazdroszczę wyprawy

Domyślnie

Wątek powoli umiera, więc zdecydowałem się odświeżyć go jeszcze jednym zdjęciem. Do oglądania koniecznie na czarnym forum!

Wiem, że części osób nie będą odpowiadały kolory, ale takie mi właśnie pasuje Nie jest to też w 100% portret, ale nie chcę tworzyć dziesiątek wątków na daremno.

3.

Domyślnie

nie wiem o co chodzi z tym zielonym, ale jak dla mnie to jest tragedia i przyklad jak mozna zmasakrowac zdjecie... dodatkowo ciemnica i troche chyba brakuje ostrosci. Ogolnie slabo.
    Pozdr. Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    nie wie
    m o co chodzi z tym zielonym, ale jak dla mnie to jest tragedia i przyklad jak mozna zmasakrowac zdjecie... dodatkowo ciemnica i troche chyba brakuje ostrosci. Ogolnie slabo.
    Pozdr. Art.
    Widzisz - dla Ciebie przykład zmasakrowanego zdjęcia, dla mnie zielony dawał lepszy klimat.
    Wrzucam wersję bez zielonego.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów