Close

Strona 4 z 23 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 226

Domyślnie

Hmm to ja mam HDD z tej listy ST3500320AS, tyle że kupiony był w połowie sierpnia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    WD tak, Samsunga zdecydowanie sobie odpuść - siada elektornika.
    Wiem już - rozmawiałem wczoraj z dwom znajomymi z serwisu i od nas z firmy z handlowcami. Człowiek na moment nie siedzi w temacie i już nie wie co się dzieje na rynku. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że Seagate wraca do nich jak bumerang ostatnimi czasy - a co gorsza jak pisałeś właśnie nie tylko te z wymienionych serii ale i starsze też.
    Zamówiłem sobie ostatecznie WD Caviar Black WD1001FALS (1TB, 32MB, SATA/300)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Niestety muszę Cię zmartwić. Wszystkie dyski Seagate 7200.11 i ES są konstrukcyjną porażką i powinni jak najszybciej zakończyć ich produkcję. Wysiadają bez względu na to czy są na w.w. liście czy nie - sumiennie ostrzegam. Odzysk danych z tych dysków jest kosztowny i nie każda firma sobie z tym radzi - wymagają użycia specjalnej karty PC300 - a to nie takie proste i zazwyczaj bardzo kosztowne. Ja robię to dużo taniej
    Każdy ma jakieś doświadczenia. Ja akurat te Seagate'y sobie chwalę, a pracują u mnie naprawdę ciężko.
    Nie chwalę natomiast osławione LaCie, przez które miałem sporo kłopotów - przekładalnych naturalnie na złotówki

P.S.
    Nie piszę, że nie masz racji. Być może ja mam po prostu do nich szczęśliwą rękę od paru lat...
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 20-01-2009 o 11:42

Domyślnie

Z info od chłopaków z serwisu mam też jeden egzemplarz, który do nich ostatnio też bardzo często wraca z objawami jak opisane powyżej jest to dokładnie model:

ST3500620AS Barracuda 7200.11 SATA 3Gb/s NCQ 500GB 16MB

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Ale co wy chcecie - jest upgrade firmware'u przecież.

kurde - ślepy jestem albo coś - podlinkuj ten firmware bo jakoś nie mogę namierzyć - trafiam tylko na ten programik który sprawdza wersję dysku !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Z info od chłopaków z serwisu mam też jeden egzemplarz, który do nich ostatnio też bardzo często wraca z objawami jak opisane powyżej jest to dokładnie model:

ST3500620AS Barracuda 7200.11 SATA 3Gb/s NCQ 500GB 16MB
    Czyli, teraz kupujemy nowe HDD, a wszystkie Baracudy idą na allegro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    Czyli, teraz kupujemy nowe HDD, a wszystkie Baracudy idą na allegro
    Nie dramatyzujmy ale myślę, że teraz posiadacze będą robić częściej backup. Ja bym robił

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    kurde - ślepy jestem albo coś - podlinkuj ten firmware bo jakoś nie mogę namierzyć - trafiam tylko na ten programik który sprawdza wersję dysku !
    pod tym linkiem na dole masz tabele z modelami http://seagate.custkb.com/seagate/cr...p?DocId=207931 klikasz na wybrany model i wybierasz - ale w wiekszosci jak widze na razie masz info:

"The firmware update for drives indicated as "In Validation" means the update is currently in testing and should be available soon."

Domyślnie

Nie dramatyzujmy ale myślę, że teraz posiadacze będą robić częściej backup. Ja bym robił
    Nie pamiętam takich wpadek w produktach firmy Western Digital.

Słyszeliście coś o fabryce naprawczej HDD na Ukrainie, tam podobno trafiają tez niedoróbki fabryczne, a stamtąd gdzie?

Kto to wie.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

O i to są święte słowa Ja, jak mam jakieś na prawdę cenne foty, to umieszczam je na dwóch HDD, a oprócz tego backup na płytce dvd

Strona 4 z 23 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów