Hmm to ja mam HDD z tej listy ST3500320AS, tyle że kupiony był w połowie sierpnia.
Szukaj
Hmm to ja mam HDD z tej listy ST3500320AS, tyle że kupiony był w połowie sierpnia.
Wiem już - rozmawiałem wczoraj z dwom znajomymi z serwisu i od nas z firmy z handlowcami. Człowiek na moment nie siedzi w temacie i już nie wie co się dzieje na rynku. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że Seagate wraca do nich jak bumerang ostatnimi czasy - a co gorsza jak pisałeś właśnie nie tylko te z wymienionych serii ale i starsze też.
Zamówiłem sobie ostatecznie WD Caviar Black WD1001FALS (1TB, 32MB, SATA/300)
Każdy ma jakieś doświadczenia. Ja akurat te Seagate'y sobie chwalę, a pracują u mnie naprawdę ciężko.
Nie chwalę natomiast osławione LaCie, przez które miałem sporo kłopotów - przekładalnych naturalnie na złotówki
P.S.
Nie piszę, że nie masz racji. Być może ja mam po prostu do nich szczęśliwą rękę od paru lat...
Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 20-01-2009 o 11:42
Z info od chłopaków z serwisu mam też jeden egzemplarz, który do nich ostatnio też bardzo często wraca z objawami jak opisane powyżej jest to dokładnie model:
ST3500620AS Barracuda 7200.11 SATA 3Gb/s NCQ 500GB 16MB
pod tym linkiem na dole masz tabele z modelami http://seagate.custkb.com/seagate/cr...p?DocId=207931 klikasz na wybrany model i wybierasz - ale w wiekszosci jak widze na razie masz info:
"The firmware update for drives indicated as "In Validation" means the update is currently in testing and should be available soon."
Skontaktuj się z nami