Close

Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 226

Domyślnie

Zdecydowanie lepiej widzieć i zdecydowanie lepiej być świadomym "twórcą" backupów

Exclamation

http://seagate.custkb.com/seagate/cr...p?DocId=207951

przykład na "poratowanie" wersji 500 GB -- robił już ktoś ?

nie wiem do końca jak się za to zabrać - językowa bariera mnie blokuje
    Ostatnio edytowane przez Polsar74 ; 20-01-2009 o 00:07

Domyślnie

Ja wiem, że jestem komputerowym debilem, ale mi ten program do wykrywania wadliwych dysków wszystkie wskazał jako takie, niezależnie od producenta (do sprawdzenia było 6, z czego 3 starsze niż dwa lata).
    Nie wiem co o tym myśleć...

P.S. Przepraszam, ale czy nie jest to przypadkiem akcja zmuszająca do kupna nowego dysku, lub do zdyskredytowania danej firmy?

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Ale co wy chcecie - jest upgrade firmware'u przecież.

Inna sprawa, ze programiki do wykrywania dysków nie widzą u mnie żadnego
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Ale co wy chcecie - jest upgrade firmware'u przecież.
    Widzisz, akurat przy moim dysku jest taka adnotacja:
    The firmware update for drives indicated as "In Validation" means the update is currently in testing and should be available soon.
    tak więc pozostaje mi czekać i mieścić 320gb dysk na 120gb

Domyślnie

Uff...
    Ale dzięki za ostrzeżenie, jestem przed zakupem nowego HDD.
    2x Fuji S5 Pro; MB-D200, Tokina 12-24 /4; Tamron 17-50 /2.8; Nikkor 18-105 /3.5-5.6 VR; Sigma 70-200 /2.8 APO HSM; Sigma Macro 50 /2.8; Nikon SB-900 i SB-800, Manfrotto, i conieco drobiazgów.

Domyślnie

a ja mam dysk z listy, ale działa już ok. 9 miesięcy i jeszcze nie padł :P Szczęście w nieszczęściu :P
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Ktoś tu jednak nie doczytał ważnej kwestii. To nie chodzi o wszystkie dyski z tych serii a JEDYNIE o wypust z grudnia 2008

Seagate has isolated this issue to a firmware bug affecting drives from these families manufactured in December 2008.

Czytać uważnie, nie panikować

EDIT

A w ten właśnie sposób tworzy się ubran legend, jakoby Seagate był be, a WD cacy
    Osobiście uważam serię Seagate ST3500320NS jako jedną z najbardziej niezawodnych na rynku...
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 20-01-2009 o 10:17

Domyślnie

Faaaajnie... dysk z mojej maszyny backupowej się załapuje...

(root@[21]porcupine ~ 09:36:29)# dmesg| grep 3500320AS
    ad4: 476940MB <Seagate ST3500320AS SD15> at ata2-master SATA150
    ad4: 476940MB <Seagate ST3500320AS SD15> at ata2-master SATA150
    (root@[22]porcupine ~ 09:36:30)#

To gdzie ja mam teraz backupy robić?

*EDIT: na szczęście swój sprzęt nabyłem droga kupna wczesniej, może nie padną. Tak czy siak chyba dokupię i zmirroruję wszystko...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    ...a jutro jadę po nowy dysk i będzie to westerndigital albo samsung. ...

WD tak, Samsunga zdecydowanie sobie odpuść - siada elektornika.

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    A u mnie pech: chyba w październiku hurtownia wymieniała mi półrocznego WD 400GB na nowy - "brak możliwości odzyskania danych" - cały ze zdjęciami... buu.....
    Następnym razem daj znać - odzyskamy raczej wszystko co było na dysku.
    Poza tym wymieniając w hurtowni dysk nie licz na jakiekolwiek działania odzyskujące dane - każdy otrzymuje taką odpowiedź. Dysk idzie na śmieci/do producenta a Ty dostajesz nowy - nikt w hurtowniach nie bawi się (oficjalnie) w odzysk danych.

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Ktoś tu jednak nie doczytał ważnej kwestii. To nie chodzi o wszystkie dyski z tych serii a JEDYNIE o wypust z grudnia 2008

Seagate has isolated this issue to a firmware bug affecting drives from these families manufactured in December 2008.
    Czytać uważnie, nie panikować
    A w ten właśnie sposób tworzy się ubran legend, jakoby Seagate był be, a WD cacy
    Osobiście uważam serię Seagate ST3500320NS jako jedną z najbardziej niezawodnych na rynku...
    Niestety muszę Cię zmartwić. Wszystkie dyski Seagate 7200.11 i ES są konstrukcyjną porażką i powinni jak najszybciej zakończyć ich produkcję. Wysiadają bez względu na to czy są na w.w. liście czy nie - sumiennie ostrzegam. Odzysk danych z tych dysków jest kosztowny i nie każda firma sobie z tym radzi - wymagają użycia specjalnej karty PC300 - a to nie takie proste i zazwyczaj bardzo kosztowne. Ja robię to dużo taniej
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów