Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: 15 latek

Oszczędny w słowach Awatar TYPEK
    Miasto
    Dublin, Ireland

Domyślnie

Drodzy moi... Kupiłem D90 nakręcony, że to nowość, taka fajna i ma filmy itd... ale kiedy emocje opadły troszke się zreflektowałem. Na co mi kręcenie filmów w aparacie???? Nie jestem zwolennikem kamer, a kręcenie filmów komórkami czy aparatami skręca w strone amamtorki totalnej (czytaj lenistwa i pospólstwa). Napewno D90 posiada lepszą matryce i inne, ale kiedy przejży się forum i inne strony poświęcone fotografii i popatrzy w exif to naprawde zasadniczych różnic nie widać(chyba, że się jest onanistą fotograficznym, których tu nie brak), a ludzie słabszymi modelami potrafią zrobić WIELKIE rzeczy. Czyli albo masz talent i nie przeszkadza Ci "rąbek od spódnicy" i "idziesz jak przecinak", albo jesteś gadżeciarz. Mając zacięcie, dobre fotki, które powodują że ludzie się nad nimi pochylają zrobisz i kompaktem (to może za duże uproszczenie, ale wiecie o co mi chodzi). Podsumowując bierz D80, przyzwoita cena i sensowne możliwości do tego obiektyw. Wielu wiele polecało Ci wcześniej i jest specjalny dział "optyka" tam możesz sprawdzićco i jak. Tyle.

Domyślnie

Kochani :P po co babrać się w D80, D90, D60 i inne takie ustrojstwa D100 jest tańszy a jeszcze tańszy zenicioch stary abo inne analogowe nikony to najlepsze rozwiązanie i przy tym ile sie koleś nauczysz
    D80, S10-20, S30/1.4,N50/1.4G, N80-200, sb-800,bronica ec-tl, nova 5,mini trekker aw
    http://szuwar.deviantart.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    Kurde ja mam 34 lata i dalej tylko d70s....
    anchel, nie łam się, jak chłopak zacznie wyczynieć takie cuda tym D90 jak Ty D70s to dopiero zacznij pić ziółka
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    ... (wszystkie lustrzanki Profi mają gałkologię D70 a nie D80)....
    jesteś pewien??? dla mnie nie jest to takie oczywiste. wg mnie gałkologia nie pochodzi ani po D70, ani po D80. (po innych Dxx też raczej nie) Do tego "wihajstra" z lewej strony to prędzej bym się przestawił po F601 (swoją drogą było to wygodniejsze rozwiązanie niż tradycyjne kółko nastaw znane z Dxx) niż po D70/80.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    jesteś pewien??? dla mnie nie jest to takie oczywiste. wg mnie gałkologia nie pochodzi ani po D70, ani po D80. (po innych Dxx też raczej nie) Do tego "wihajstra" z lewej strony to prędzej bym się przestawił po F601 (swoją drogą było to wygodniejsze rozwiązanie niż tradycyjne kółko nastaw znane z Dxx) niż po D70/80.
    W tym konkretnym przypadku (doradzenie: co kupić) oparłem się na swoim doświadczemiu. Bardzo długo 'buksowałem', zanim polubiłem gałkologię D700. Gdybym wcześniej miał D70 a nie D80, to pewnie byłoby łatwiej. Nadal mam obydwa aparaty i szczególnie lewe kółko w D80 mnie denerwuje: po prostu raz ustawione na A i nie ruszam - więc po co ? Z kolei zmiana WB, czy bracketingu jest potrzebna 'na wierzchu' i to jest (w D700) bliższe D70 miż D80. O kartach pamięci nie wspomnę. Jeśli się mylę, to trudno - takie są moje odczucia.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_4 Zobacz posta
    Witam.

Czy moglbym sie was poradzic co kupic majac ok 2 tys zlotych na aparat?myslalem nad d80 ale nie wiem moze ktos ma lepsza dla mnie propozycje?
    to może popatrz na olka w dualkicie. Na pewno można na nim nauczyć się wiele. Jak Ci się zabawa spodoba to sam zdecydujesz co bedziesz dalej używał, a jak nie to odsprzedaż i niewielka strata.
    pzdr. Bo.

Domyślnie

Panowie spieracie sie nad sprzetem... Oczywiscie nie uwazam, ze to nie jest wazne, ale takich dyskusji jest pelno i one wcale nie zmierzaja do celu. Jezeli ktos chce robic zdjecia to i tak je bedzie je robil, czy D70, D80 czy jakims innym Coolpixem.
    Czy ktos pytal DaVinci jakimi pedzlami malowal? Albo Michala Aniola czy jego dluta byly najnowszej produkcji i na topie? Nie, takie rzeczy jak sprzet nie odgrywaly istotnej roli. Jesli ktos ma pomysl to go i tak wykona i nie wazne czym...
    A jeśliby ci zabrakło wszystkich drabin, to naucz się wspinać po własnej głowie.
    Fryderyk Nietzsche

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów