Witam.
Czy moglbym sie was poradzic co kupic majac ok 2 tys zlotych na aparat?myslalem nad d80 ale nie wiem moze ktos ma lepsza dla mnie propozycje?
Szukaj
Witam.
Czy moglbym sie was poradzic co kupic majac ok 2 tys zlotych na aparat?myslalem nad d80 ale nie wiem moze ktos ma lepsza dla mnie propozycje?
no tak tytul bardzo niejasny.. jestem 15 latkiem[amatorem] i chcialbym kupic sobie dobry aparat zeby mi juz wystarczyl na jakis czas a nie kupowac co kila miesiecy lepsze i lepsze;p
Ja też mam 15 lat i zaczynałem na D70s, później było D80(ciągle je użytkuję) i teraz mam D90tkę... Kupno lustrzanki to szereg wydatków, nie da się kupić kita i ciągle z nim siedzieć, chyba ,że nie ma w tobie chęci rozwojuJa na początku miałem kita i spokojnie wystarczał, później przyszedł czas na stałkę (50tkę), dokupiłem tele i potem lampę ... baateryjki, torba, filtry , karty. Wiesz taki zakup trzeba dobrze przemyśleć, ale oczywiście warto brać to, co za te pieniądze jest w danym momencie najlepsze
Pozdro
yhym ja mam tylko 2000 zł niestety to niewiele hmm;/ oczywiscie gdybym mogl kupilbym odrazu D3 albo d300 no ale od czegos trzeba zaczac. a czemu kupiles jeszcze d90? warto bylo skoro posiadasz rowniez d80?
Wiesz na forum jest cały wątek odnośnie D80/D90. Ja na twoim miejscu kupiłbym używane D70/700-800zł i używany 18-70/450-500zł i zobaczył czy Cię to kręciWiesz lepiej przeznacz taką kwotę na aparacik, wciągnie Cię to okiej, sprzedasz kupisz coś lepszego, jak nie to sprzedaż,ale nic już nie kupisz
Pozdro
na forum o d80 i d90 posiadacze spieraja sie miedzy soba a nie ulatwiaja wyboru innym co kupic.
rownie dobrze moge kupic d80 i sprzedac pozniej jesli mnie nie bedzie krecic na sam poczatek bede mial kitowy obiektyw lampa i to wszystko ..
Ja na twoim miejscu kupiłbym używanego d80 z małym przebiegiem oraz używanego 18-70 .
Sam mając 15 lat zaczynałem od d60 ale niestety nie sprostał moim oczekiwaniom i zmieniłem na d700 mając również 15 lat .
nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów
Skontaktuj się z nami