Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Wątek: Canon - 40D

Domyślnie

witamja tez zastanawialem sie nad nikonem ale nad D80 z racji przystepnej ceny, 40D juz cenowo wyzej stoi ale raczej to juz inna klasa i nie ukrewam ze wolalbym sprzet na tym poziomie zeby mi na dlugo starczyl dla tego strasznie mi sie spodobal, z konkurencji myslalem nad pentaxem K20D, jest troche tanszy ale z tego co poczytalem to canon go deklasuje, obecnie najnblizszy cenowo jest nikon D90, widze ze nawet drozszy bywa, jak wygladaloby porownanie go do 40-tki canona ? jest w cos w czym bylby nikon lepszy??

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta
    jest w cos w czym bylby nikon lepszy??

pozdrawiam
    Na pewno w jakości obrazowania: http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/202|0/(appareil2)/180|0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Canon
    a różnica wydaje się dość spora zwłaszcza na odbitkach (opcja PRINT na wykresach)
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 16-01-2009 o 11:51
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

nikon kręci filmy
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    nikon kręci filmy

hmm, domyslalem sie ze to napisales ironicznie bo w klasie polprofesionalnej nie uznalbym tego za zalete, szczerze mowiac wrecz przeciwnie , bardziej gadzet zarezerwowany dla sony z najnizszej polki ..
    Dobrze ze to nie jedyne czym nastepca D80-tki zareklamowal sie, zwrocil na siebie uwage i sklania do zakupu .
    Hmm, czytalem troche o tej jakosci, rozne opinie o szumach ze niby nikon lepszy przy duzym naslonecznieniu, canon przy slabym swietle lepszy , w obecnym kompakcie to byl moj wieczny problem, brak mozliwosci zrobienia zdjecia przy slabym swietle i mam nadzieje ze ten koszmar sie juz skonczy.
    Druga sprawa to zalezy mi na szybkosci, i tez nic nie moge znalezc szybszego od canona badz nawet porownywalnego w tym przedziale cenowym stad szukam informacji czy u konkurencji jest cos co by mnie moglo przekonac, lepsza rozdzielczosc wyswietlacza czy lepsza live view mnie nie przekonuja chociaz do makro bardzo mozliwe ze ta funcka bardzo by mi sie mogla przydac .

Jak jest u nikona z dostepnoscia i cenami dobrych obiektywow do makro?? i ewentualnie jakies tele do fotografowania w ruchu?

slyszalem ze ponoc sporo drozej niz u canona dla tego caly czas sklaniam sie w ta strone, ale wole uslyszec wszystkie opinie z roznych stron

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez makro ; 16-01-2009 o 12:30

Domyślnie

wiesz, odnośnie jakości obrazowania to najlepiej pobierz sobie rawy z d90 i 40d w różnym oświetleniu i pobaw się nimi. Moim zdaniem, d90 ma zauważalnie najlepszą jakość obrazowani ze wszystkich aparatów z matrycą DX. Mit o przewadze canona w wysokich czułościach i słabym trochę ostatnio stracił na aktualności. Co do szkieł, to najlepiej poszukaj konkretnych ofert - nie sądzę żeby np. tamron 90mm różnił się w cenie w zależności od tego czy ma bagnet nikona czy canona... szybkościowo na pewnoe wygrywa 40D.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

hmm, dzieki za konkretna odpiwiedz, chyba jednak polasze sie za szybkosc canona, dodatkowy argument zebym go wybral to ze moge miec niebawem okazyjnie do kupienia obiektyw - CANON EF 70-200 f/2.8 L IS USM , mysle ze taki zestaw mi juz starczy do pelni szczescia jesli chodzi o zaspokojenoie moich potrzeb w tej materii

A co do tego ze canon jest na rowni z D90-tka to nawet lepiej, mozna porownywac swoje zdjecia do zdjec z konkurencyjnego modelu i liczyl sie juz tutaj bedzie tylko talent a nie lepszy czy gorszy sprzet

pozdrowionka

Domyślnie

CANON EF 70-200 f/2.8 L IS USM , mysle ze taki zestaw mi juz starczy do pelni szczescia jesli chodzi o zaspokojenoie moich potrzeb w tej materii
    wspomniales o macro, wiec wnioskuje ze tym sie interesujesz. ta lufa nie jest do macro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badi Zobacz posta
    wspomniales o macro, wiec wnioskuje ze tym sie interesujesz. ta lufa nie jest do macro.

zacytuje fragment mojego wczesniejszego posta

"Jak jest u nikona z dostepnoscia i cenami dobrych obiektywow do makro?? i ewentualnie jakies tele do fotografowania w ruchu? "

ten ktory wymieniłem akurat by miał być do tej drugiej kwestii ktora mnie interesuje .
    O tym wiem wiec napisalem, natomiast jesli chodzi o makro to nie znam sytuacji ani w przypadku canona , ani w przypadku nikona .

Domyślnie

zacytuje fragment mojego wczesniejszego posta

"Jak jest u nikona z dostepnoscia i cenami dobrych obiektywow do makro?? i ewentualnie jakies tele do fotografowania w ruchu? "
    zwracam honor ;] slepy jestem.

natomiast jesli chodzi o makro to nie znam sytuacji ani w przypadku canona , ani w przypadku nikona .
    canon ma calkiem okay 100 2.8. w nikonie kumpel uzywa tamrona 180 3.5 i sobie chwali.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badi Zobacz posta
    zwracam honor ;] slepy jestem.

spoko nie ma sprawy

canon ma calkiem okay 100 2.8. w nikonie kumpel uzywa tamrona 180 3.5 i sobie chwali.

hmm to bede teraz musial juz tylko zerknac jak to cenowo wyglada u canona, bo juz decyzja jest nieodwolalna, sprzet juz w domu

zanim sie wezme za makro musze ogarnac go, jak na razie widze ze tak latwo nie bedzie ale do rozpoczecia sezonu na makro ( wiosna) jeszcze troche czasu mam

widzialem super efekty na odwroconym heliosie i to w dodatku przy uzyciu canona 350D, zdjecia swietne byly

da rade w 40-tce taki patent tez wykonac?

mam obiektyw 17-85 is usm.

pozdrowionka

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów