Close

Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojlak Zobacz posta
    Po pierwsze to wielkie dzieki, ze poruszliscie ten temat, bo podjalem decyzje o zalozeniu wlasnej firmy wlasnie wczoraj a dzis szukalem informacji... no i znalazlem tak blisko

..@Giziol - ja chce wziac w tym udział.

..a z tego co wyczytałem w Twoim linku, wychodzi na to, ze z 40 tysiecy, ktore dostane musze oddac jeszcze podadek? Ile on wynosi? 22%? czyli zostanie mi troche ponad 30k ?.-
    jaki podatek ? tam w linku pisza o opodatkowaniu podatkiem pit a wiec w przypadku kpir masz obowiazek wpisania dotacji w czesci przychodow ale za to masz prawo do kosztow z tego tytulu.. a opodatkowanie podatkiem dochodowym od osob fizycznych a podatek vat to dwie rozne rzeczy.. bo piszesz o vat 22%.. jezeli zakladasz firme i chcesz byc vatowcem wowczas dotacja jest wyplacana w kwocie netto.
    Czy konsekwencje wyplaty netto sa jasne czy mam pociagnac dalej ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

jak ktos nie ma od czego zaczac to jest super pomoc ze strony UE, poza tym z PUP dostaniesz od reki, pot czola i nie spadnie, z PO 6.2 trwa to 3-4 miechy , jezdze po 120 km na szkolenia, ostatnio musialem jechac tylko na 15min aby podpisac umowe, (poroniony pomysl-jak by nie mozna tego zdalnei zrobic) , a jak juz przejde cale skzolenie napisze biznes plan to mam ok 25% szans na otzrymanie pomocy, 14 osob dostanie pomoc z 60 uczestikow, ile w tej grupie bedzie kolegów "znajomego" znajomego...?, mam nadzieje ze te czasy sie kończa...
    emeryt

Domyślnie

miej nadzieję.
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giziol Zobacz posta
    mam ok 25% szans na otzrymanie pomocy, 14 osob dostanie pomoc z 60 uczestikow, ile w tej grupie bedzie kolegów "znajomego" znajomego...?, mam nadzieje ze te czasy sie kończa...
    Mowiac o 25% szans. Masz na mysli caly kraj czy tylko obreb Zielonej Gory?
    2 puszki z prądem, 2 szkLanki pieprzu, 1 słoik kurzu i 1 błyskotka.

Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojlak Zobacz posta
    Mowiac o 25% szans. Masz na mysli caly kraj czy tylko obreb Zielonej Gory?
    To ustala instytucja prowadząca projekt. Jeśli dana firma prowadzi dwa projekty z działania 6.2 to możliwe jest by w pierwszym 25% uczestników dostawało dotację, a w drugim 75%. Teoretycznie można ustalić, że 100% uczestników otrzyma dotację. Z różnych powodów nie byłoby korzystne dla prowadzącego projekt.
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    czy ja dobrze zrozumiałam , że przez rok muszę być bezrobotną aby ubiegać się o tą dotację ? Z marszu nie mogę złożyć wniosku będąc np 2 tyg bezrobotną zarejestrowaną?
    FX z wieloma dodatkami

Domyślnie

O dotację może się ubiegać prawie każdy bezrobotny zarejestrowany w urzędzie pracy, pod warunkiem, że np. w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie odmówił (bez uzasadnionej przyczyny) propozycji pracy czy szkolenia.
    bezrobotny zarejestrowany w UP - nie pisze ile czasu musi być zarejestrowany.
    jeśli już był zarejestrowany wcześniej - nie odmówił propozycji pracy( w ciągu ost. 12 mies. - bo mógł być zarejestrowany np. od 14 mies. - ale nie musiał) ...

Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    bezrobotny zarejestrowany w UP - nie pisze ile czasu musi być zarejestrowany.
    jeśli już był zarejestrowany wcześniej - nie odmówił propozycji pracy( w ciągu ost. 12 mies. - bo mógł być zarejestrowany np. od 14 mies. - ale nie musiał) ...

A dotyczy to też uczniów lub studentów?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez projacek Zobacz posta
    A dotyczy to też uczniów lub studentów?
    musisz byc zarejestrowany w UP jako bezrobotny
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów