Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: d90

Domyślnie d90

Zastanawiam sie nad kupnem nikona d90 z obiektywem standartowym 18-105 mm albo 18-55mm
    czy lepiej cos innego poszukac w cennie do 3500zl i czy karta
    SanDisk SecureDigital 8GB Ultra II SDHC wystarczy ???Chodzi mi o szybkosc zapisu

jak mozna sprawdzic ile bylo zrobionych zdjec.Czy mozna to sprawdzic w aparacie albo po podlaczeniu aparatu do komputera

Domyślnie

Dlaczego zakładasz nowy wątek o nic niemówiącym tytule? (D90). Wpisz w wyszukiwarce D90, a znajdziesz kilkaset postów np. ten http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=76488. O sprawdzaniu ilości zrobionych zdjęć też było tu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=49800. Ludzie czy wam wyszukiwarka nie działa? Proponuję zamknąć, żeby nie zaśmiecać.

P.S. Nie obrażaj się snajper, ale forum jest do wymiany doświadczeń a nie do robienia za wyszukiwarkę.
    A tak na marginesie jak kupisz D90 to "strzał" będzie celny.

Domyślnie

Mnie juz oczy i głowa bolą od analizowania różnych wypowiedzi dotyczących D90 i alternatyw. I nadal nie wiem czy warto tyle kasy dawać za ta puszkę. Zwłaszcza jak sie ma w miarę sprawnie fotografującego D40... Miłego szperania ci życzę.
    D90/D40/50mm 1.8/18-200VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duser Zobacz posta
    Mnie juz oczy i głowa bolą od analizowania różnych wypowiedzi dotyczących D90 i alternatyw. I nadal nie wiem czy warto tyle kasy dawać za ta puszkę. Zwłaszcza jak sie ma w miarę sprawnie fotografującego D40...
    Nie wiem dokladnie co masz na mysli piszac "w miare sprawnie", ale wydaje mi sie ze sam sobie w ten sposob odpowiadasz - w tym przypadku nie warto wydawac.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D.Anihilati Zobacz posta
    Nie wiem dokladnie co masz na mysli piszac "w miare sprawnie", ale wydaje mi sie ze sam sobie w ten sposob odpowiadasz - w tym przypadku nie warto wydawac.
    Tak , prawda, zaczynam dochodzić do takich wniosków. Czy bardziej technicznie zaawansowany aparat pozwoli mi robić lepsze zdjęcia?
    D90/D40/50mm 1.8/18-200VR

Domyślnie

Czy bardziej technicznie zaawansowany aparat pozwoli mi robić lepsze zdjęcia?
    Czy szybszy samochód, pozwoli mi lepiej jeździć ?
    Jednemu tak, innemu już na nic więcej nie pozwoli.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Mnie juz oczy i głowa bolą od analizowania różnych wypowiedzi dotyczących D90 i alternatyw. I nadal nie wiem czy warto tyle kasy dawać za ta puszkę. Zwłaszcza jak sie ma w miarę sprawnie fotografującego D40... Miłego szperania ci życzę.
    Proponuję Ci unikać takich postów - jeżeli nie wiesz czy warto wydawać tyle kasy na D90 to znaczy, że nie potrzebujesz go, ciesz się D40 bo to niezły aparacik i rób fotki zamiast pisać takie posty.
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Tak , prawda, zaczynam dochodzić do takich wniosków. Czy bardziej technicznie zaawansowany aparat pozwoli mi robić lepsze zdjęcia?
    skoro dochodzisz do takich wniosków, to znaczy że D40 jest dla Ciebie w sam raz. W niczym Cie nie ogranicza itp. No chyba, że ograniczenie polega na nie robieniu dobrych zdjęć - ale to nie aparat robi dobre zdjęcia
    To dzięki mózgowi myślimy, że myślimy...

Grupa Podkarpacka - zapraszam

Domyślnie

Odpowiedź jest prosta, jeśli czujesz, że D40 w jakiś sposób Cie ogranicza czy czegoś Ci w nim brakuje, to zmień korpus. Ja po 2 latach użytkowania D70s miałem taką potrzebę... doszedłem do wniosku, że brakuje mi "tego i tego", więc kupiłem D300.

Wink

Cytat Zamieszczone przez Odii Zobacz posta
    skoro dochodzisz do takich wniosków, to znaczy że D40 jest dla Ciebie w sam raz. W niczym Cie nie ogranicza itp.
    Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    Odpowiedź jest prosta, jeśli czujesz, że D40 w jakiś sposób Cie ogranicza czy czegoś Ci w nim brakuje, to zmień korpus.
    ROTFL
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów