Jeśli z D40 jest Ci dobrze zostań z nim nie warto przesiadać się na coś nie potrzebujesz w danej chwili
Szukaj
Jeśli z D40 jest Ci dobrze zostań z nim nie warto przesiadać się na coś nie potrzebujesz w danej chwili
D700 + D90 + SB-900 + N24-70/2.8 + N18–105 + N35/1.8G
Heh, pytanie zadał snajper1989, a wszyscy odpowiadają Duserowi.
d90 to bardzo dobry aparat w adekwatnej cenie. Jeśli nie potrzebujesz jego specyficznych zalet (iso,filmy) to d80 również będzie świetny.Karta jest wystarczająca. Jeśli chodzi o obiektywy to każdy kitowy zoom będzie dobry na początek (18-70,18-105,18-135). Wyróżniają się jedynie 16-85(na plus) i 18-55(na minus).I tak za jakiś czas będziesz wymieniał na to co ci będzie potrzebne np szkło jaśniejsze,szersze itd. Prawdopodobnie skończy się na tamronie 17-50/2.8, bo to najlepszy stosunek ceny/jakości/uiwersalności.Ja bym pewnie wziął 18-135 ze względu na uniwersalny zakres.
Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...
Jak to zwykle na grupie/forum.
Swoja droga, jak juz zauwazono w pierwszej odpowiedzi, ostatnio temat D90 byl walkowany na tyle roznych mozliwych sposobow tu i gdzie indziej, ze wystarczy tylko sie wysilic i poszukac, poczytac i ewentualnie pozniej zadac pytanie precyzujac swoje watpliwosci, ktore wciaz pozostana, np. konkretyzujac np. co bys chcial tym fotografowac.
Adekwatnej do czego? Kwestia wzgledna.
Ja bym polecil 18-105, chocby ze wzgledu na VR. Wydaje sie tez ze ten zakres ogniskowych, w przeliczeniu dla malego obrazka - 27-157 powinien byc wystarczajacy na poczatek. Jakosciowo tez jest to obiektyw dosyc chwalony.
Co do karty - niby Sandisk wydal Extreme III z podwyzszona predkoscia zapisu z mysla o nowym D90, ale jesli nie zamierzasz trzaskac serii mysle ze i Ultra II Cie nie zawiedzie.
Reasumujac - IMHO brac D90 + N18-105VR + Sandisk SDHC 8GB Ultra II
HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec
Spokojnie , mister, to była odpowiedz na wcześniejszy post Anihilati, czytaj dokładnie wątek, a potem dopiero pouczaj innych. Staram sie nie zamulać wątku i nie zwracałem sie z takimi dywagacjami do jego autora.
A to że rzesza forumowiczów pospieszyła mi z ratunkiem zamiast zająć sie meritum sprawy to nie moja wina.
D90/D40/50mm 1.8/18-200VR
Ja jestem spokojny
to była odpowiedz na wcześniejszy post Anihilati, czytaj dokładnie wątek, a potem dopiero pouczaj innych.
Tylko, że post Anihilati był po Twoim
Czytam dokładnie.
Nie pouczam innych - Tobie dałem tylko dobrą radę.
Właśnie, że zamulasz (zresztą autor tez się nie popisał) - wątek miał być o D90, a Ty wysuwasz, że Cię głowa boli czy jakoś tak i piszesz, że być może wystarczy D40 (Tobie wystarczy, innym nie)Staram sie nie zamulać wątku i nie zwracałem sie z takimi dywagacjami do jego autora.
A to że rzesza forumowiczów pospieszyła mi z ratunkiem zamiast zająć sie meritum sprawy to nie moja wina.
MISTER
------------------------------------
zastanawiam sie jak zostal wykonany bagnet w nikonie d90 i z jakich materiałów . bo np . wiem ze a sony a200 Pióra bagnetu wykonane zostały z tworzywa sztucznego, co powodu ze po pewnym czasie obiektyw sie rusza.
Oj mister, chyba nie dokładnie czytasz, a nawet jeśli, to bez zrozumienia. Drugi post był odpowiedzią . Pisałem natomiast w pierwszym poście że przeczytałem juz prawie wszystko o D90, ale ciągle mam wątpliwości. Nie wiem gdzie wyczytałeś że wystarcza mi D40 . Post nie wychodzi to poza temat watku, nawiązuje do wcześniejszej wypowiedzi Xano , a co do zamulania tego wątku jałowego zresztą od samego początku, to jestem przekonany, że twoje posty zrobiły to znacznie skuteczniej niż moje. Porzuć więc na przyszłość rolę policjanta i jeżeli nie masz nic do napisania poza napominaniem innych i ocenianiem stopnia tzw zamulania forum to po prostu nie pisz. Oto moja dobra rada dla Ciebie.
D90/D40/50mm 1.8/18-200VR
Skontaktuj się z nami