Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: d90

Domyślnie

Jeśli z D40 jest Ci dobrze zostań z nim nie warto przesiadać się na coś nie potrzebujesz w danej chwili
    D700 + D90 + SB-900 + N24-70/2.8 + N18–105 + N35/1.8G

Oszczędny w słowach Awatar kemot
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Heh, pytanie zadał snajper1989, a wszyscy odpowiadają Duserowi.
    d90 to bardzo dobry aparat w adekwatnej cenie. Jeśli nie potrzebujesz jego specyficznych zalet (iso,filmy) to d80 również będzie świetny.Karta jest wystarczająca. Jeśli chodzi o obiektywy to każdy kitowy zoom będzie dobry na początek (18-70,18-105,18-135). Wyróżniają się jedynie 16-85(na plus) i 18-55(na minus).I tak za jakiś czas będziesz wymieniał na to co ci będzie potrzebne np szkło jaśniejsze,szersze itd. Prawdopodobnie skończy się na tamronie 17-50/2.8, bo to najlepszy stosunek ceny/jakości/uiwersalności.Ja bym pewnie wziął 18-135 ze względu na uniwersalny zakres.
    Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kemot Zobacz posta
    Heh, pytanie zadał snajper1989, a wszyscy odpowiadają Duserowi.
    Jak to zwykle na grupie/forum.
    Swoja droga, jak juz zauwazono w pierwszej odpowiedzi, ostatnio temat D90 byl walkowany na tyle roznych mozliwych sposobow tu i gdzie indziej, ze wystarczy tylko sie wysilic i poszukac, poczytac i ewentualnie pozniej zadac pytanie precyzujac swoje watpliwosci, ktore wciaz pozostana, np. konkretyzujac np. co bys chcial tym fotografowac.

d90 to bardzo dobry aparat w adekwatnej cenie.
    Adekwatnej do czego? Kwestia wzgledna.

Ja bym pewnie wziął 18-135 ze względu na uniwersalny zakres.
    Ja bym polecil 18-105, chocby ze wzgledu na VR. Wydaje sie tez ze ten zakres ogniskowych, w przeliczeniu dla malego obrazka - 27-157 powinien byc wystarczajacy na poczatek. Jakosciowo tez jest to obiektyw dosyc chwalony.

Co do karty - niby Sandisk wydal Extreme III z podwyzszona predkoscia zapisu z mysla o nowym D90, ale jesli nie zamierzasz trzaskac serii mysle ze i Ultra II Cie nie zawiedzie.

Reasumujac - IMHO brac D90 + N18-105VR + Sandisk SDHC 8GB Ultra II
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Proponuję Ci unikać takich postów - jeżeli nie wiesz czy warto wydawać tyle kasy na D90 to znaczy, że nie potrzebujesz go, ciesz się D40 bo to niezły aparacik i rób fotki zamiast pisać takie posty.
    Spokojnie , mister, to była odpowiedz na wcześniejszy post Anihilati, czytaj dokładnie wątek, a potem dopiero pouczaj innych. Staram sie nie zamulać wątku i nie zwracałem sie z takimi dywagacjami do jego autora.
    A to że rzesza forumowiczów pospieszyła mi z ratunkiem zamiast zająć sie meritum sprawy to nie moja wina.
    D90/D40/50mm 1.8/18-200VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duser Zobacz posta
    Spokojnie , mister,
    Ja jestem spokojny

to była odpowiedz na wcześniejszy post Anihilati, czytaj dokładnie wątek, a potem dopiero pouczaj innych.

Tylko, że post Anihilati był po Twoim
    Czytam dokładnie.
    Nie pouczam innych - Tobie dałem tylko dobrą radę.

Staram sie nie zamulać wątku i nie zwracałem sie z takimi dywagacjami do jego autora.
    A to że rzesza forumowiczów pospieszyła mi z ratunkiem zamiast zająć sie meritum sprawy to nie moja wina.
    Właśnie, że zamulasz (zresztą autor tez się nie popisał) - wątek miał być o D90, a Ty wysuwasz, że Cię głowa boli czy jakoś tak i piszesz, że być może wystarczy D40 (Tobie wystarczy, innym nie)
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

zastanawiam sie jak zostal wykonany bagnet w nikonie d90 i z jakich materiałów . bo np . wiem ze a sony a200 Pióra bagnetu wykonane zostały z tworzywa sztucznego, co powodu ze po pewnym czasie obiektyw sie rusza.

Domyślnie

Oj mister, chyba nie dokładnie czytasz, a nawet jeśli, to bez zrozumienia. Drugi post był odpowiedzią . Pisałem natomiast w pierwszym poście że przeczytałem juz prawie wszystko o D90, ale ciągle mam wątpliwości. Nie wiem gdzie wyczytałeś że wystarcza mi D40 . Post nie wychodzi to poza temat watku, nawiązuje do wcześniejszej wypowiedzi Xano , a co do zamulania tego wątku jałowego zresztą od samego początku, to jestem przekonany, że twoje posty zrobiły to znacznie skuteczniej niż moje. Porzuć więc na przyszłość rolę policjanta i jeżeli nie masz nic do napisania poza napominaniem innych i ocenianiem stopnia tzw zamulania forum to po prostu nie pisz. Oto moja dobra rada dla Ciebie.
    D90/D40/50mm 1.8/18-200VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snajper1989 Zobacz posta
    zastanawiam sie jak zostal wykonany bagnet w nikonie d90 i z jakich materiałów . bo np . wiem ze a sony a200 Pióra bagnetu wykonane zostały z tworzywa sztucznego, co powodu ze po pewnym czasie obiektyw sie rusza.
    Chodzi Ci zapewne o mocowanie bagnetu (sam bagnet jest w obiektywie)
    Mocowanie bagnetu (obiektywu) w D90 jest solidne, metalowe.
    MISTER
    ------------------------------------

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów