Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Możesz nie wierzyć, ale to co napisałeś o "mitach" nie jest zgodne z prawdą i świadczy o braku wiedzy. Ja podałem fakty.
    Nie zaczynam wojny systemowej mowie tutaj o własnych odczuciach pracujac i na a900 i na D700. Fanbojem nie jestem, bo to tylko narzedzie pracy

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dan179 Zobacz posta
    -- brak wpływu na wielkość i masę korpus - dlatego A900 jest tak ogromna?
    bo sony koneicznie chcialo miec DUUUUZYYYY aparat .. a wiadomo ze duuuzyyy znaczy prooofiii .. i jest nawet lespszy od hassela

sorry ale nie moglem sie powstrzymac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    bo sony koneicznie chcialo miec DUUUUZYYYY aparat .. a wiadomo ze duuuzyyy znaczy prooofiii .. i jest nawet lespszy od hassela

sorry ale nie moglem sie powstrzymac

oczywiscie odczytales moja wypowiedz w "przenośni" bo a900 tka nie jest duza a testy jakos mnie nie podniecaja , zadne i te ktore dotycza D700 i te a900 i hasseli, maselli, itp

Domyślnie

Ja nawet nie pomyślałem o dyskredytowaniu innych firm... Jestem jak najdalszy od faworyzowania czegokolwiek ze względu na markę, na Sony nie obrażam się za to, że śmiali popełnić profesjonalny sprzęt foto (jak niektórzy forumowicze ). Wojny systemowe... Niech każdy używa tego co mu odpowiada, a nie słucha forumowych marketingowców bez pensji

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dan179 Zobacz posta
    oczywiscie odczytales moja wypowiedz w "przenośni" bo a900 tka nie jest duza a testy jakos mnie nie podniecaja , zadne i te ktore dotycza D700 i te a900 i hasseli, maselli, itp
    widzisz .. nie zdarzylo mi sie fotografowac aparatem massel wiec nie wiem jaka jakosc soba reprezentuje .. natomiast to wielu rawach z a9000 jestem zalamany jej jakoscia .. i szczerze mowiac czekam z niecierpliwoscia na moement kiedy bede mogl ja porownac z d3 , markiem III i hasellem
    Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    na Sony nie obrażam się za to, że śmiali popełnić profesjonalny sprzęt foto
    problem w tym ze sony je popelnilo profesjonalnego sprzetu i bardzo im do tego daleko a szkoda bo mogloby to namieszac na rynku i dobry sprzet by mial lepsze ceny
    jak popelni takowy sprzet w przyzwoitej cenie i jakosci ktora zadowala kogokolwiek poza ambasadorami sony to z checia kupie

Domyślnie

Z porównywaniem stabilizacji puszkowej i tej w obiektywie jest taki problem, że ta z body działa ze wszystkimi szkłami, a ta w obiektywie występuje tylko w ciemnych szkłach ze średniej półki (w żadnym wypadku nie mówię o tele). Z drugiej strony po co mi ona jeśli podwyższę ISO i skrócę czas - osiągnę ten sam rezultat - nie poruszone i dobrze naświetlone zdjęcie (oczywiście musi być porządne iso np. z D700/D3).
    Byłbym bardzo zadowolony(tak z samej chęci posiadania) gdybym mógł mieć stabilizację np. w 24-70. Przydałaby się ona jedynie (w marginalnych przypadkach) z bardzo długimi czasami nawet 0.5 - 1 s. (takie czasy skutecznie używałem z megaszumiącymi aparatami Sony) gdzie bez statywu robię nieporuszone zdjęcie np. architektury z rozmazanym wszystkim wokół.
    Myślę jednak, że już niebawem wszystkie systemy będą miały taką stabilizację w korpusach, tak jak prawie wszystkie mają już w standardzie LV i jak lada moment wszystkie będą kręciły filmy w HD. Po prostu zbędny bajer, który trzeba mieć bo mają go inni.
    NikonyD850, Z6, D810, i cała szklarnia...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów