Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Naneu adventure K3-zamiennik...

Witam,
    jako iz zrezygnowalem z zakupu torby foto na korzysc plecaka mam do was jedno konkretne pytanie. B. podoba mi sie plecaczek naneu K3-szczegolnie ze wzgledu na ten system "wentylacyjny" na plecach; jest jednak on dla mnie troche zaduzy. Czy znajde cos dwukomorowego(komora foto mozliwie najmniejsza-d80+S17-70+Tamron 90+lampa,a komora na "graty" zeby chociaz jakas kurtke i wode 1l pomiescila), z jakims fajnym patentem "wentylacyjnym", mocowaniem na statyw no i zeby byl mniejszy jak k3? Z gory dzieki za wszystkie porady.

Pozdrawiam serdecznie
    Adamson

Domyślnie

Ja po długich poszukiwaniach i oglądaniach zdecydowałem się na plecak Tamrac Adventure 7 i jestem z niego bardzo zadowolony mimo, że nie ma takiego systemu wentylacyjnego. K3 też był dla mnie za duży.
    D50; N18-70; N70-300 VR; N50 1,8; S105 2,8 macro; SB-800; SB-80DX; SB-24; Marumi DHG CPL; szkła M42;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snuti Zobacz posta
    Ja po długich poszukiwaniach i oglądaniach zdecydowałem się na plecak Tamrac Adventure 7 i jestem z niego bardzo zadowolony mimo, że nie ma takiego systemu wentylacyjnego. K3 też był dla mnie za duży.
    Dzieki i mi sie on rzucil w oczy, poszperalem na necie i obecnie zastanawiam sie nad tymi 2 modelami:
    Naneu pro alpha
    Tamrac adventure 7

Moze ktos widzial obydwa i jest w stanie pomoc, bo ja juz zglupialem...
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tamrac Adventure 7..........27 x 17 x 16 cm
    Naneu Pro Miulitary Alfa.....29 x 18 x 15 cm

Rozmiary teoretycznie podobne, ale ułożenie gratów całkiem inne.

W Tamrac'u zestaw body + obiektyw może mieć maksymalnie 17 cm, natomiast w Alfie 29 cm. IMHO różnica zasadnicza.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Czegoś tu nie kumam.
    Przecież wątek jest o Naneu Pro K3 a nie o Alphie.
    To w końcu o który ci chodzi?

Smile

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Czegoś tu nie kumam.
    "jest jednak on dla mnie troche zaduzy. Czy znajde cos dwukomorowego(komora foto mozliwie najmniejsza-d80+S17-70+Tamron 90+lampa,a komora na "graty" zeby chociaz jakas kurtke i wode 1l pomiescila), z jakims fajnym patentem "wentylacyjnym", mocowaniem na statyw no i zeby byl mniejszy jak k3?"

i wszystko jasne

marekm, hmm faktycznie o tym nie pomyslalem...

Domyślnie

No właśnie, i ostatnie słowa twojej wypowiedzi "z jakims fajnym patentem "wentylacyjnym" Alphę dyskwalifikuje.
    Alpha nie ma nic takiego.

Może coś z Crumplera, np: "Ciepły prysznic", albo "Ślicznego chłopca"?

Domyślnie

Moze i masz racje ze maloprecyzyjnie sie wypowiedzialem. Nie znalazlem zadnego plecaka w tej cenie z tymze patentem, dlatego podalem inne propozycje.
    Crumpler Pretty Boy jest fajny, ale z tego co widze nie ma mocowania na statyw, a ten drugi o ktorym piszesz niestety juz przekracza moj budzet. Moze jest jeszcze cos wartego polecenia?
    Dzieki za zainteresowanie.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Czegoś tu nie kumam.
    Przecież kolega napisał:

Cytat Zamieszczone przez Adamson Zobacz posta
    ... obecnie zastanawiam sie nad tymi 2 modelami:

Naneu pro alpha
    Tamrac adventure 7...
    ... i do tej wypowiedzi się odniosłem.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Uprawnienia umieszczania postów