Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Coffee time

Domyślnie Coffee time

Taki pstryk na początek:

1.

i co o nim myślicie, ujdzie?
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

nie mnie oceniac bom sam poczatkujacy ale mlynek mam identyczny, daje rade ogolnie tyle, ze czasmi mu wyrywalo "wsyp" i trzeba bylo ostro przynitowac

Domyślnie

Ujść ujdzie,ale... osobiście czepił bym się cięcia z lewej - albo bardziej zdecydowanie, albo trochę szerzej bo tak jak jest nie jest dobrze (głównie chodzi mi o cięcie tej metalowej górnej części młynka niemal na samym jej brzegu. Poza tym światło i kolory dla mnie bardzo przyjemne.

Domyślnie

Zgodzę się z elixem co do cięcia, ale przyczepię sie jeszcze do przepałów, które pojawiają się wszędzie
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naithsabes Zobacz posta
    Zgodzę się z elixem co do cięcia, ale przyczepię sie jeszcze do przepałów, które pojawiają się wszędzie
    No sorry, ale o ile z elixem się zgodzę, że szkoda uciętego młynka (taki mój nałóg) że ciągle problemy z kadrowaniem, to co do przepałów na normalnym monitorze wygląda ok, ba w druku też jest good. Na jakimś słabym lapku może być widać przepały bo generalnie matryce laptopów zawsze przekłamują.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ogladam te fotke wlasnie na eizo s2231 i o przepalach za kolegami

co mi sie osobiscie nie podoba to kawa, kawa w rzeczywistosci jest bardziej matowa niz blyszczaca (a tak wyglada u ciebie), dodatkowo te bliki/przepaly
    na kawie, polaczone z taka a nie inna glebia ostrosci momentami daje wrazenie ze pod mlynkiem ogladam jakies "swiecace bobki" a nie kawe...

imho pomysl na tak, ale wykonanie na nie

Domyślnie

OK, w takim razie, to wina mojego monitora
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

Mnie osobiście najbadziej zaciekawił bokeh, jest taki jakbyś zrobił to zdjecie na pustyni - jeżeli to zamierzony efekt to powiedz jak to zrobiłeś?
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Mnie osobiście najbadziej zaciekawił bokeh, jest taki jakbyś zrobił to zdjecie na pustyni - jeżeli to zamierzony efekt to powiedz jak to zrobiłeś?
    Gdybym miał obstawiać to bym obstawił, że tłem dla kompozycji była jakaś szyba dekoracyjna która stworzyła taki "bokeh" - tak mi się to kojarzy, ale zobaczymy co autor powie.

A co do przepałów - być może nawet miejscami rzeczywiście są, ale jak dla mnie akurat tutaj zupełnie nie przeszkadzają w odbiorze. Nie każdy przepał jest zły.

Oszczędny w słowach Awatar Rider
    Miasto
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Nie każdy przepał jest zły.
    Amen.
    Dwie puszki, kilka stałek, jeden zoom, jakieś akcesoria i duuuuużo radości z fotografii

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów