Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie

Wady - brak stabilizacji matrycy , od czasów A900 to stało się standardem czy coś mnie omineło ? Już zaczynam żałować zakupu 70-200vr

Domyślnie

no nieco spóźniony ten test...
    bo aparat już jakiś czas na rynku jest... a porównania do najnowszych modeli z AF w LV, czy stabilizacją matrycy (jeśli Canon ma to w szkłach) to pomyłka...

szkoda, że nie napisali - "brak możliwości kręcenia filmów HD"...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Zbanowany
    Miasto
    0100110

Domyślnie

myślę że to kwestia czasu kiedy wszystkie będą miały stabilizacje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    myślę że to kwestia czasu kiedy wszystkie będą miały stabilizacje
    No właśnie też się zastanawiam czy w końcu Nikon czy Canon się ugnie i jednak zacznie wkładać stabilizację do korpusu. Wystarczy, że jedna z tych firm się wyłamie to tak jakbyśmy już to mieli w obu

Domyślnie

Gdzieś czytałem że stabilizacja w obiektwie jest o 1 EV skuteczniejsza (może to bzdury bo nie wnikałem) więc przy tele wolałbym mieć jednak w szkle , z drugiej strony fajnie mieć stabilizację nawet ze starym manualem .
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Stabilizacja w szkle przede wszystkim jest lepsza dla czujników AF.
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Nikon i Canon na pewno ugną się gdy użytkownicy zaczną się tego domagać, ale póki co chyba niema czego się domagać. Jedyną zaletą stabilizacji w body jest możliwość użycia jej z dowolnymi obiektywami. Wszystkie pozostałe czynniki wypadają na plus dla stabilizacji w obiektywie:
    - wyraźnie większa efektywność stabilizacji
    - większa precyzja systemu dzięki optymalizacji dla danego obiektywu
    - efekt widoczny w wizjerze
    - brak wpływu na wielkość i masę korpusu
    - potencjalnie szybsze działanie
    - łatwiejsze technologicznie do rozwiązania (stabilizacja matrycy wymaga bardziej precyzyjnych technologii)
    - niezależność od korpusu - VR działa równie efektywne ze starszymi aparatami.

ale o tym pewnie już pisano

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Nikon i Canon na pewno ugną się gdy użytkownicy zaczną się tego domagać, ale póki co chyba niema czego się domagać. Jedyną zaletą stabilizacji w body jest możliwość użycia jej z dowolnymi obiektywami. Wszystkie pozostałe czynniki wypadają na plus dla stabilizacji w obiektywie:
    - wyraźnie większa efektywność stabilizacji
    - większa precyzja systemu dzięki optymalizacji dla danego obiektywu
    - efekt widoczny w wizjerze
    - brak wpływu na wielkość i masę korpusu
    - potencjalnie szybsze działanie
    - łatwiejsze technologicznie do rozwiązania (stabilizacja matrycy wymaga bardziej precyzyjnych technologii)
    - niezależność od korpusu - VR działa równie efektywne ze starszymi aparatami.

ale o tym pewnie już pisano
    I tak tworzą się mity

-- wyraźnie większa efektywność stabilizacji 0 nie ma do końca 100 % pewnosci co do tego stwierdzenia ;p
    -- większa precyzja systemu dzięki optymalizacji dla danego obiektywu - Tak samo mozna powiedziec o stabilizacji w korpusie ktora rozpoznaje ogniskową
    - efekt widoczny w wizjerze - hmm bawilem się ostatnio 400-tka vr i hmm mozna to lubic lub nie ;p
    -- brak wpływu na wielkość i masę korpus - dlatego A900 jest tak ogromna?
    -- potencjalnie szybsze działanie - totalny mit
    -- łatwiejsze technologicznie do rozwiązania (stabilizacja matrycy wymaga bardziej precyzyjnych technologii) - jak wyzej
    -- niezależność od korpusu - VR działa równie efektywne ze starszymi aparatami. - stabilizacja matrycy dziala z wszystkimi obiektywami od manuali po 50/1.4 czy jasnej 135/1.8 .

Nie wkładając kija w mrowisko - temat rzeka wiele mitow itp

Domyślnie

Możesz nie wierzyć, ale to co napisałeś o "mitach" nie jest zgodne z prawdą i świadczy o braku wiedzy. Ja podałem fakty.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów