również byłabym wdzięczna za info
W poniedziałek wybieram się do swojego PUP - ale wcale nie jestem pewna czy udzielą mi tam jakichkolwiek informacji na ten temat...(może być jeszcze za wcześnie)
Szukaj
również byłabym wdzięczna za info
W poniedziałek wybieram się do swojego PUP - ale wcale nie jestem pewna czy udzielą mi tam jakichkolwiek informacji na ten temat...(może być jeszcze za wcześnie)
Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
Blog AgaPe
w minionym roku dotacja wynosila 5 srednich krajowych a w 2009 ma byc to 6 srednich krajowych
no i dodatkowo weszlo prawo ze mozna wziac dotacje z up i ue z dniem 1stycznia 2009r
czyli lacznie razem cos kolo 60k czy nawet wiecej
no też mi się tak wydaje - to kaczka GW była zdaje się...
Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
Blog AgaPe
zlozenie wniosku w pazdzierniku. Na przelomie pazdziernika-listopada juz wskoczylem w szkolenia. 4x8 godzin szkolen, po ich zakonczeniu pisanie BP. Termin na zlozenie do 2 tygodni. Od 8 albo 10 grudnia juz mozna bylo sie umawiac z notariuszem na sporzadzenie poddania sie egzekucji (zabezpieczenie poreczycielami) i w ten sam dzien podpisac umowe z beneficjentem I stopnia , ktory kase przelewal max do 2 dni. Tyle to trwalo u mnie.
"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."
Nie można. Chodziły słuch, że tak będzie można zrobić.
W dokumentacji do działania 6.2 POKL jest punkt (przynajmniej w zachodniopomorskim), że wykluczone są osoby które:
"w momencie przystąpienia do projektu są uczestnikami innego projektu realizowanego w ramach działania 6.2 PO KL, lub biorą udział w pozostałych działaniach finansowanych ze środków publicznych, których celem jest podjęcie działalności gospodarczej"
Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Tak, w każdym województwie jest inaczej.
Trzeba obserwować terminy konkursów na działanie 6.2 i ich wyniki. Po konkursie ogłaszana jest lista rankingowa. Na niej znajdą się instytucje, które realizować będą projekty z 6.2, czyli szkolić i przydzielać dotację (np.: WUP w Krakowie). O szczegóły trzeba się dowiadywać właśnie w tych instytucjach realizujących projekty.
Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie
o i dodam, ze przychod z tytulu dotacji z 6.2 jest opodatkowany, a wiec trzeba go wpisac w czesci przychodow w KPiR, no ale za to zbilnasuje sie kosztami po stronie kosztow wiec dobrze dostac kase w miesiacu w ktorym tez ja wydamy i pokryjemy fakturami kosztowymi
"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."
Skontaktuj się z nami