Close

Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

również byłabym wdzięczna za info

W poniedziałek wybieram się do swojego PUP - ale wcale nie jestem pewna czy udzielą mi tam jakichkolwiek informacji na ten temat... (może być jeszcze za wcześnie)
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

w minionym roku dotacja wynosila 5 srednich krajowych a w 2009 ma byc to 6 srednich krajowych

nin
    Gość

Domyślnie

no i dodatkowo weszlo prawo ze mozna wziac dotacje z up i ue z dniem 1stycznia 2009r
    czyli lacznie razem cos kolo 60k czy nawet wiecej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nin Zobacz posta
    no i dodatkowo weszlo prawo ze mozna wziac dotacje z up i ue z dniem 1stycznia 2009r
    nin pokaz mi skad to prawo wziales...
    to juz bylo zdementowane w zeszlym roku z tego co pamietam...
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

no też mi się tak wydaje - to kaczka GW była zdaje się...
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    nie bede sie klocil.. przekazalem tylko to, co powiedziala mi pani na konsultacji w osrodku jakis czas temu. Moze to rozni sie w roznych rejonach kraju, nie wiem. Mozesz jeszcze powiedziec ile czasu zeszlo od zlozenia wniosku do momentu rozpoczecia dzialalnosci?
    pozdr. Art.
    zlozenie wniosku w pazdzierniku. Na przelomie pazdziernika-listopada juz wskoczylem w szkolenia. 4x8 godzin szkolen, po ich zakonczeniu pisanie BP. Termin na zlozenie do 2 tygodni. Od 8 albo 10 grudnia juz mozna bylo sie umawiac z notariuszem na sporzadzenie poddania sie egzekucji (zabezpieczenie poreczycielami) i w ten sam dzien podpisac umowe z beneficjentem I stopnia , ktory kase przelewal max do 2 dni. Tyle to trwalo u mnie.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nin Zobacz posta
    Nie można. Chodziły słuch, że tak będzie można zrobić.
    W dokumentacji do działania 6.2 POKL jest punkt (przynajmniej w zachodniopomorskim), że wykluczone są osoby które:
    "w momencie przystąpienia do projektu są uczestnikami innego projektu realizowanego w ramach działania 6.2 PO KL, lub biorą udział w pozostałych działaniach finansowanych ze środków publicznych, których celem jest podjęcie działalności gospodarczej"
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    zlozenie wniosku w pazdzierniku. Na przelomie pazdziernika-listopada juz wskoczylem w szkolenia. 4x8 godzin szkolen, po ich zakonczeniu pisanie BP. Termin na zlozenie do 2 tygodni. Od 8 albo 10 grudnia juz mozna bylo sie umawiac z notariuszem na sporzadzenie poddania sie egzekucji (zabezpieczenie poreczycielami) i w ten sam dzien podpisac umowe z beneficjentem I stopnia , ktory kase przelewal max do 2 dni. Tyle to trwalo u mnie.
    ciekawe.. ja tam bylem wlasnie jakos kolo pazdziernika i pani mi ladnie wszystko rozpisala jak podalem wczesniej.. moze to sie miedzy wojewodztwami tak bardzo rozni? no coz.. bede sie staral o kase z UP..
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    ciekawe.. ja tam bylem wlasnie jakos kolo pazdziernika i pani mi ladnie wszystko rozpisala jak podalem wczesniej.. moze to sie miedzy wojewodztwami tak bardzo rozni? no coz.. bede sie staral o kase z UP..
    Tak, w każdym województwie jest inaczej.
    Trzeba obserwować terminy konkursów na działanie 6.2 i ich wyniki. Po konkursie ogłaszana jest lista rankingowa. Na niej znajdą się instytucje, które realizować będą projekty z 6.2, czyli szkolić i przydzielać dotację (np.: WUP w Krakowie). O szczegóły trzeba się dowiadywać właśnie w tych instytucjach realizujących projekty.
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

o i dodam, ze przychod z tytulu dotacji z 6.2 jest opodatkowany, a wiec trzeba go wpisac w czesci przychodow w KPiR, no ale za to zbilnasuje sie kosztami po stronie kosztow wiec dobrze dostac kase w miesiacu w ktorym tez ja wydamy i pokryjemy fakturami kosztowymi
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów