Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Moja zaduma B&W

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peynal Zobacz posta
    Dla mnie też jest zbyt mało kontrastu a za dużo szarego, owszem nie każdemu to samo się podoba a konwersja do bw jest tematem rzeka i każdy ma swój gust. Co do fotki w kolorze pokaż jakąś z otwartymi oczami, brakuje mi na niej ich.
    Niestety nie mam takiej fotki z tej sesji. No chyba że pokaże to zdjecie nr. 1 w kolorze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    byc moze inni sie zachwycali gorsza obrobka do BW
    mi osobiscie w pierwszych 3 zdjeciach jest szaro a nie czarno bialo ...
    nie wiem poprostu mi nie podchodzi
    malo kontrastu sie wydaje
    Cytat Zamieszczone przez peynal Zobacz posta
    Dla mnie też jest zbyt mało kontrastu a za dużo szarego, owszem nie każdemu to samo się podoba a konwersja do bw jest tematem rzeka i każdy ma swój gust. Co do fotki w kolorze pokaż jakąś z otwartymi oczami, brakuje mi na niej ich.
    no tak ale czarny kolor chyba widzicie?? Imo odcień jest dobrany idealnie gdyż nie zatracają się szczegóły w tych ciemnych partiach. Mam rozumieć, że problemem jest brak białego koloru?! Jeśli tak to popatrzcie sobie na wersję kolorową (nie bw dla ścisłości) i pokażcie z której części zdjęcia można wyciągnąć biel?? Będzie raczej ciężko...

Domyślnie

Jak napisałem wcześniej, każdy ma inne preferencje do bw. Ja nie piszę że jest źle, widziałem gorsze jak i lepsze konwersje, widzę też czerń jaki widzę kolor, piszę tylko i wyłącznie o swoim odczuciu. Szczerze powiedziawszy to wolę się skupić na modelce niż akademickiej dyskusji ilości cukru w cukrze i czy naprawdę szary jest czy go nie ma. Pozdrawiam
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

a mnie tym razem nie podchodza. sa prawie identyczne do tych ktore zaprezentowałas ostatnio. ta sama mimika twarzy etc.

Domyślnie

Marta stoisz w miejscu, robisz wciąż te same zdjęcia, sorry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    no tak ale czarny kolor chyba widzicie?? Imo odcień jest dobrany idealnie gdyż nie zatracają się szczegóły w tych ciemnych partiach. Mam rozumieć, że problemem jest brak białego koloru?! Jeśli tak to popatrzcie sobie na wersję kolorową (nie bw dla ścisłości) i pokażcie z której części zdjęcia można wyciągnąć biel?? Będzie raczej ciężko...
    jednak nie bylo az tak ciezko
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Marta stoisz w miejscu, robisz wciąż te same zdjęcia, sorry.
    O! To jest kwintesencja..

Przykro mi..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    O! To jest kwintesencja..

Przykro mi..
    przgladnalem duzo prac noviki... nie do konca sie z wami zgodze... ma sporo pomyslow i swietna charyzme do zdjec...
    moze jak dostanei pomoc od kogos w wyrazaniu emocji jak i w ustawianiu kadrow to bedzie lepiej
    a mi i tak sie podoba
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów