Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Polny kwadrat

Domyślnie

Niełatwo to rozjaśnić, tak żeby te oświetlone kłosy na pierwszym planie nie zlewały się... tak lepiej ?
    Nie jest tak trudno.....

Sorry...zawsze można wywalić..Rozumiem,że troszkę nie ten klimat,ale lepiej ,mz ofc,gdy na ładnej fotce coś widać.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

autograf
    Gość

Domyślnie

Andrzej znów oprawia...

Ale to dobrze

I Twoja wersja mi pasi! O!

kulten
    Gość

Domyślnie

Po poprawce kolegi jest duuużo lepiej.

Domyślnie

Oj Andrzej - zdecydowanie na nie ta obróbka ! Totalnie zabiłeś ciepłe światło zachodu na polu - kolorystyka wyszła odrealniona też. Jest za jasno nie ma półcieni. Przy zachodzie cały urok jest właśnie w tych subtelnie naświetlonych półcieniach a po tej obróbce to wyszło jak w południe prawie na crossie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Oj Andrzej - zdecydowanie na nie ta obróbka ! Totalnie zabiłeś ciepłe światło zachodu na polu - kolorystyka wyszła odrealniona też. Jest za jasno nie ma półcieni. Przy zachodzie cały urok jest właśnie w tych subtelnie naświetlonych półcieniach a po tej obróbce to wyszło jak w południe prawie na crossie
    Calme...Ty i Ja....to dwie różne galaktyki....
    Napisałem,że może nie ten klimat ,ale jaśniej można.....czyż nie...?...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Calme...Ty i Ja....to dwie różne galaktyki....
    Napisałem,że może nie ten klimat ,ale jaśniej można.....czyż nie...?...
    Na to wygląda z tymi galaktykami Jaśniej tak ale bez przesady - na kliszy nigdy byś nie miał tak naświetlonego zachodu w półcieniach - to już bardziej hdr przypomina mi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Na to wygląda z tymi galaktykami Jaśniej tak ale bez przesady - na kliszy nigdy byś nie miał tak naświetlonego zachodu w półcieniach - to już bardziej hdr przypomina mi.
    Przestań cudować,na jakiej kliszy....a już gadać mi o ...diabelskich pomiotach
    ....no nie...
    Z kliszy ....skan...tu mamy digital...czy chcesz,czy nie....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Borregard - Calme mnie ubiegl, a chciałem napisać prawie to samo miał być klimat zachodu, a te kłosy w takim świetle, odcinając się od tła są praktycznie głównym elementem kompozycji. Na tej obróbce giną strasznie. Ale cieszę się, że ktoś się zainteresował moim zdjęciem i przedstawił swoją wizje, dzięki

Co do tego rozjaśniania - to jest trochę kłopotliwe, bo trzeba na warstwach oddzielnie rozjaśnić tło, ale na tyle żeby to światło na dalszym planie było zauważalnie odcinające się, a oddzielnie źdźbełka (dobrze to napisałem?:P) żeby się wyróżniały. Ale macie racje, ta druga wersja też mi się teraz bardziej podoba...

Dzięki za opinie i uwagi
    Pozdrawiam

Domyślnie

Wiecie co...OBAJ....chcecie zachodu bardziej,to proszę zmniejszyć jasność....a klimat...rzecz gustu..Ja wolę czyste kolory...i tyle.
    Pzdr
    Andrzej

..zawsze możecie raportować ....zły klimat zachodu....można to zaraz wywalić...

Dpiero się doczytałem..
    Totalnie zabiłeś ciepłe światło zachodu na polu - kolorystyka wyszła odrealniona też. Jest za jasno nie ma półcieni. Przy zachodzie cały urok jest właśnie w tych subtelnie naświetlonych półcieniach a po tej obróbce to wyszło jak w południe prawie na crossie
    To nie jedna,to pare galaktyk.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    ..zawsze możecie raportować ....zły klimat zachodu....można to zaraz wywalić...

Dopierosię doczytałem..
    To nie jedna,to pare galaktyk.....
    Andrzej nie marudź wiesz, że podchodzę na luzie do fot tu więc z mojej strony żadnego spinania nie będzie
    Co do galaktyk - postawmy sobie sprawę jasno - to jest droga mleczna cała

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów