Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Domyślnie

Nikon pisze: "In Normal mode, slow and wide camera movement is regarded as recomposing", czyli przy trybie Normal płynny ruch wykonywany przy panoramowaniu nie powinien powodować zakłóceń. Według tego opisu Active powinno być zdecydowanie wyłączone, ale Normal już niekoniecznie. Normal może być włączone, ale sama stabilizacja nie będzie miała miejsca przy takim ruchu, czyli nie wykorzystujemy jej tak na prawdę i nie powinna przeszkadzać.

Czy tak jest w rzeczywistości jak pisze Nikon?

Dzięki za pomoc.

Domyślnie

Wiesz, udało mi się zrobić kilka panoramowań z włączonym systemem VR, i było ostro... ale wiele wiele razy jednak VR przeszkadzał mi, i dopiero po jego wyłączeniu było ok.
    Zależy jak pewną masz rękę
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Przyglądam się dyskusji i widzę, że od doboru uniwersalnego obiektywu do fotografowania dzieci rozmowa zeszła na tele Fajnie dowiedzieć się czegoś i na temat 70-300 ale w sumie ja również jestem w tej samej sytuacji co ta Pani szukam jasnego obiektywu, do fotek dzieci. Myślę iż na pewno 50 1.8 ale czy możecie mi podpowiedzieć jakiegoś zooma z zakresu od 18-50/80 w miarę możliwości jasnego 2.8 (najlepiej ze stałym 2.? Będę ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam.

Domyślnie

( Najlepiej ze stałym 2.8 )miało być)))

Domyślnie

tamron 17-50/2.8 badz 28-75/2.8
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 29-12-2008 o 02:07
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

"70-300 sam w sobie jest dość ostrym obiektywem, i przy typowym panoramowaniu nie potrzebuje systemu VR."

A swistak siedzi i zawija... Gdzie jest logiczny sens powyzszego zdania ?
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Sens jest taki, że podczas typowego panoramowania obiektyw Nikkor 70-300 VR ładnie wyostrzy auto, a tło rozmyje. Włączony system VR przy panoramowaniu narobi więcej złego niż dobrego.

Nie wiem jak mam Ci to wytłumaczyć...; może przeczytaj cały wątek, a nie wyrywasz zdanie z całości.
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    tamron 17-50/2.8 badz 28-75/2.8
    Bardzo dziękuje za opinię a czy Sigma ma podobne szkła ze stałym światłem, lub może jeszcze inną firmą warto się zainteresować?
    Szukam używanego obiektywu z AF działającym z D80 (w możliwie rozsądnej cenie). Więc w sumie jeżeli jeszcze jakiś znacie to jestem otwarty na propozycję i za wszystkie oczywiście serdecznie dziękuję!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przdra Zobacz posta
    Bardzo dziękuje za opinię a czy Sigma ma podobne szkła ze stałym światłem, lub może jeszcze inną firmą warto się zainteresować?
    Ma. Sigma 24-70 mm f/2.8 EX DG Macro

Domyślnie

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Jeśli chodzi o Sigmę ze stałym światłem, to polecam S30 1.4. Mam to szkło i powiem szczerze, że we wnętrzach spisuje się naprawdę nieźle. Używam ją często w duecie z SB-800 i daje dobre, ostre obrazy. Nie wiem, czy kolega zdecyduje się na stałkę, ale jeśli nie ma takich barier to gorąco zachęcam do zainwestowania w sigmę.
    D300s + S301.4, N501.4, N851.8, SB800

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów