Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Pouczanie kolegi fotoMichal o tym jak fotografować samochody jest w sumie nawet zabawne. Zapytam tylko z ciekawości. Skąd wiesz jak były wykonane owe zdjęcia? Znasz autora strony? Domyślam się, że wiesz o różnych trybach (Normal, Active) i że różnie one działają u różnych producentów (kompensacja drgań pion/poziom działa inaczej u Canona, inaczej u Nokona)?
    swoją droga nie wiem czemu j mówisz o trybach active normal dla canona skoro ja cały czas mówie o konkretnym przykładzie 70-300Vr na prawdę jak komuś docinać to trzeba być pewnym tego co się mówi kolego.
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    znam autora ale jeszcze podam adres autor tutaj wyraźnie mówi o panoramowaniu aktywny i pasywny czytać uważnie 1 stronę . Dla mnie nie jest w tym nic zabawnego poczytaj
    http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...fs-vr-mini.htm

"Nikkor 70-300 VR posiada dwa tryby pracy VR -Normalny, używany w większości wypadków oraz Aktywny, którego powinno się używać w przypadku np. fotografowania z poruszającego się pojazdu. "
    człowieku, nie wiesz o czym piszesz, widziałeś kiedyś ten obiektyw 70-300 VR?
    Tryb VR może być włączony i wyłączony.
    Gdy jest włączony, można dodatkowo włączyć opcje ACTIVE co pozwala fotografować "z poruszającego się pojazdu" czyli gdy jesteś w aucie... rozumiesz?
    Przy panoramowaniu system VR nalezy wyłączyć.
    Podałeś cytat którego sam nie rozumiesz.
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

można i z poruszjącego i poruszającemu jak widać chodziło mi tylko pokazać odkąd na stronie jest to opisane a przykłady są pociąg itd

Domyślnie

dalsza dyskusja nie ma sensu, weź obiektyw, ustaw czas migawki na 1/20, włącz VR i panoramuj, a potem wyłącz VR i porównaj efekty.
    Pozdrawiam

Domyślnie

podaje jeszcze link jeśli to już nie przekona to dyskusja nie ma sensu gdyż jest pokazane czarno na białym na konkretnych przykładach

w tej kwestii więcej nie mam już nic do powiedzenia dałem stronę z testem zdjęcia więc pozostawię innym do oceny czy się przydaje czy nie ,

Domyślnie

myślę ,że nie nie mamy się co kłócić , Kolego fotoMichal dziękuje za dyskusje pozdrawiam

Domyślnie

Skąd pomysł o docinkach. Ja się próbuję dowiedzieć co macie do powiedzenia, stąd tyle znaków zapytania. Wydaje mi się tylko dziwne, że facet, który non stop fotografuje auta (fotoMichal) nie wie o czym mówi. Sądziłem, że błąd w rozumowaniu polega na różnej interpretacji w różnych systemach, ale zostańmy przy Nikonie. U Nikona nie ma oddzielnego przełącznika wyłączającego redukcję drgań w poziomie, ponieważ system VR sam rozpoznaje większe niedokładności którym przeciwdziała. To jest właśnie VR Normal, którego niektórzy używają przy panoramowaniu a który de facto nie musi nic stabilizować w trakcie takiego panoramowania. Tyle z mojej wiedzy.

Chciałbym przede wszystkim usłyszeć opinię kogoś, kto już wykonywał wiele zdjęć i ma coś do powiedzenia z własnego doświadczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Skąd pomysł o docinkach. Ja się próbuję dowiedzieć co macie do powiedzenia, stąd tyle znaków zapytania. Wydaje mi się tylko dziwne, że facet, który non stop fotografuje auta (fotoMichal) nie wie o czym mówi. Sądziłem, że błąd w rozumowaniu polega na różnej interpretacji w różnych systemach, ale zostańmy przy Nikonie. U Nikona nie ma oddzielnego przełącznika wyłączającego redukcję drgań w poziomie, ponieważ system VR sam rozpoznaje większe niedokładności którym przeciwdziała. To jest właśnie VR Normal, którego niektórzy używają przy panoramowaniu a który de facto nie musi nic stabilizować w trakcie takiego panoramowania. Tyle z mojej wiedzy.

Chciałbym przede wszystkim usłyszeć opinię kogoś, kto już wykonywał wiele zdjęć i ma coś do powiedzenia z własnego doświadczenia
    nie rozumiem, wytłumaczysz?
    doskonale wiem o czym mówię, mam obiektyw VR i znam doskonale jego zastosowania, jak i system NORMAL ACTIVE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    nie rozumiem, wytłumaczysz?
    doskonale wiem o czym mówię, mam obiektyw VR i znam doskonale jego zastosowania, jak i system NORMAL ACTIVE
    To ja się pytam jak to z tym VR jest na prawdę. Przeczytałem http://www.nikon.com/about/technolog...vr_e/index.htm i wyciągnąłem wnioski. Przymierzam się do kupna 70-200 i chciałbym wiedzieć o co dokładnie w tym systemie chodzi w praktyce. Wiadomo, najlepiej od kogoś doświadczonego.

Czy wykorzystujesz system VR Normal przy panoramowaniu? Przeszkadza, czy nie sprawia różnicy?

Domyślnie

System VR (Vibration Reduction) jest jak sama nazwa mówi od redukcji drgań. Bardzo pomaga np. przy dużych ogniskowych.
    System VR może pracować w 2 trybach - Normal i Active
    Tryb NORMAL służy do fotografowania w normalnych warunkach.
    Tryb ACTIVE służy do fotografowania np. gdy jedziesz w samochodzie i chcesz fotografować przez okno.
    Przy panoramowaniu system VR się gubi, i sama jego praca wtedy może źle wpłynąć na ostrość zdjęć... dlatego najlepiej wyłączyć VR przy panoramowaniu, ponieważ np. 70-300 sam w sobie jest dość ostrym obiektywem, i przy typowym panoramowaniu nie potrzebuje systemu VR.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów