Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

zamiast pakowac pake, to skocz do serwisu i spytaj sie orientacyjne ile taka naprawa bedzie kosztowac, sadze ze zrobia reset (możliwe ze po otwarciu body jest tam cos podobnego) pozdro
    de czysta i szkua

Domyślnie

uff. po dłuuuuugim oczekiwaniu aparat wrócił. i tutaj należą się brawa dla USPS - przesyłka 10dniowa przyszła w przeciągu 5 dni. dłużej szedł list polecony z urzędu skarbowego który jest ledwie dwie ulice dalej ale do rzeczy, panowie z nikona nie udzielili mi dokładnej informacji co się zepsuło... napisali tylko że były to 'problemy z zasilaniem', ale po czasie naprawy i przebiegu wnioskuje że źle się działo. status naprawy zmienił się kolejno z:

"B1 Moderate Repair : Minor Parts Replaced" na "Ready cośtam cośtam" i znowu na "C Major Repair : Major Parts Replaced"

domniemam że nie przeszedł testów przed wysyłką i wrócił na warsztat w każdym razie jest już w domu i działa. oby jak najdłużej.

pozdrawiam.

Oszczędny w słowach Awatar sdnk
    Miasto
    Złotoryja / Bolesławiec

Domyślnie

a ile kosztowała ta prxzyjemnosc? czy odsylales do USA?
    D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów

Domyślnie

Skoro to "Major Parts Replaced" to znaczy że pewnie poleciał Ci cały system zasilania, zwarcie, etc... Dobrze że już działa. Powodzenia życzę oraz nigdy więcej podobnych historii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sdnk Zobacz posta
    a ile kosztowała ta prxzyjemnosc? czy odsylales do USA?
    wysyłka na szczeście nic mnie nie kosztowała, ojciec akurat leciał... ale z tego co się dowiadywałem wysyłka kurierem 7dniowym wyniosłaby mnie ok 450zł ;/ a paczka powrotna z usa 10dniowa jedyne 38$. i gdzie tu sprawiedliwość? :O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosciu Zobacz posta
    wysyłka na szczeście nic mnie nie kosztowała, ojciec akurat leciał... ale z tego co się dowiadywałem wysyłka kurierem 7dniowym wyniosłaby mnie ok 450zł ;/ a paczka powrotna z usa 10dniowa jedyne 38$. i gdzie tu sprawiedliwość? :O
    Wysyłasz jako klient indywidualny - po najwyższej stawce, a wraca od klienta hurtowego - po najniższej stawce.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Tu raczej chodzi o to, że jak z USA wysyłasz 40kg cukierków promem to płacisz jakieś ok.40$, za wysłanie paczką lotniczą 5-8kg płacisz ok. 80$ a żeby to samo z polski wysłać do USA to sprzedajesz auto i dopiero masz kasę na paczkę - śmieszy to, że w Polsce zdzierają z ludzi na wszystkim tak tragicznie, że jak w Niemczech (zarobki inne itp.) X kosztuje 800zł, to w Polsce ten sam X 900zł kosztuje (zarobki 3:1)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Wysyłasz jako klient indywidualny - po najwyższej stawce, a wraca od klienta hurtowego - po najniższej stawce.
    wcale nie od hurtowego... serwis nikona nie wysyła paczek za granicę - tak więc poszło przez rodzinkę ze zwykłej poczty na zadupiu

Domyślnie

wcale nie od hurtowego... serwis nikona nie wysyła paczek za granicę - tak więc poszło przez rodzinkę ze zwykłej poczty na zadupiu
    Paczka powrotna z USA - przez rodzinkę ze zwykłej poczty na zadupiu, powiadasz ?
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Paczka powrotna z USA - przez rodzinkę ze zwykłej poczty na zadupiu, powiadasz ?
    proszę, oto dowód. w pierwszym zeznaniu skłamałem - jednak wyszło 42 dolary i 5 centów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów