Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Capture NX v2.1.1

Pojawiła się nowa aktualizacja NX'a Link

Zmiany w tej wersji:
    - Dodano obsługę zdjęć w formacie RAW wykonanych aparatami D3X.
    - Po otwarciu zdjęć zawierających dane GPS, a wykonanych aparatem cyfrowym innego producenta, dane GPS nie były wyświetlane. Błąd ten został usunięty.
    - Po otwarciu zdjęć RAW wykonanych, gdy był zamocowany obiektyw innego producenta, a w menu fotografowania aparatu dla opcji Korekta winietowania było wybrane inne ustawienie niż Wyłączona, program Capture NX 2 czasami się zawieszał. Błąd ten został usunięty.
    - Przy próbie otwarcia 16-bitowych obrazów monochromatycznych w formacie TIFF (z kompresją LZW) program Capture NX 2 nieoczekiwanie kończył pracę. Błąd ten został usunięty.
    - Przy próbie otwarcia niektórych zdjęć zapisanych w formacie NEF przy użyciu programu Nikon Capture lub Capture NX w wersji 1.x, program Capture NX 2 nieoczekiwanie kończył pracę. Błąd ten został usunięty.
    - Jeśli dla zdjęć otwartych w programie Capture NX 2 w wersji 2.0.0 bez zainstalowanego opcjonalnego narzędzia Picture Controls zostały zmodyfikowane ustawienia Picture Control (Przetwarzanie obrazu) i zapisano plik ustawień, ustawienia Przetwarzania obrazu nie były prawidłowo odzwierciedlane po zastosowaniu tego pliku ustawień do zdjęć otwartych później w programie Capture NX 2 wersji 2.1.0 z zainstalowanym opcjonalnym narzędziem Picture Controls. Błąd ten został usunięty.
    - W przypadku niektórych konfiguracji komputera przy próbie zapisania korekt wprowadzonych na zdjęciu nie były one zapisywane. Błąd ten został usunięty.
    - Jeśli w przypadku otwarcia wielu zdjęć regulowano dla każdego z nich balans bieli przy użyciu opcji Set Gray Point (Ustaw punkt szarości) w obszarze White Balance (Balans bieli) na palecie Camera Settings (Ustawienia aparatu), pojawiał się komunikat o błędzie, gdy zdjęcie zostało kliknięte po kliknięciu przycisku Start. Błąd ten został usunięty.
    - Po zmianie ustawienia opcji Color Noise Reduction (Redukcja szumów kolorowych) w obszarze Noise Reduction (Redukcja szumów) i zapisaniu zdjęcia w formacie NEF efekty działania opcji Color Noise Reduction (Redukcja szumów kolorowych) były usuwane, gdy zdjęcie zostało ponownie otwarte, a zaznaczenie pola wyboru Noise Reduction (Redukcja szumów) zostało usunięte, a później przywrócone przy korzystaniu z konta systemu Windows, którego nazwa użytkownika zawiera znaki dwubajtowe. Błąd ten został usunięty.
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wavman Zobacz posta
    - Po zmianie ustawienia opcji Color Noise Reduction (Redukcja szumów kolorowych) w obszarze Noise Reduction (Redukcja szumów) i zapisaniu zdjęcia w formacie NEF efekty działania opcji Color Noise Reduction (Redukcja szumów kolorowych) były usuwane, gdy zdjęcie zostało ponownie otwarte, a zaznaczenie pola wyboru Noise Reduction (Redukcja szumów) zostało usunięte, a później przywrócone przy korzystaniu z konta systemu Windows, którego nazwa użytkownika zawiera znaki dwubajtowe. Błąd ten został usunięty. [/SIZE][/FONT]
    LOL, lodówka działa nieprawidłowo jak na majtkach użytkownika jest wyhaftowana różyczka w kolorze... czerwonym
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wavman Zobacz posta
    - Przy próbie otwarcia 16-bitowych obrazów monochromatycznych w formacie TIFF (z kompresją LZW) program Capture NX 2 nieoczekiwanie kończył pracę. Błąd ten został usunięty.
    - Przy próbie otwarcia niektórych zdjęć zapisanych w formacie NEF przy użyciu programu Nikon Capture lub Capture NX w wersji 1.x, program Capture NX 2 nieoczekiwanie kończył pracę. Błąd ten został usunięty.
    No szacuneczek... Ile za toto sobie liczą? Parę stówek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sindbad Zobacz posta
    No szacuneczek... Ile za toto sobie liczą? Parę stówek?
    akurat tego typu błędy zdarzają się w każdym sofcie - nawet w wielkim PSie za parę tysięcy - nie da się sprawdzic wszystkiego niestety

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    akurat tego typu błędy zdarzają się w każdym sofcie - nawet w wielkim PSie za parę tysięcy - nie da się sprawdzic wszystkiego niestety
    Drugi błąd - zgodzę się, można uznac że pliki były jakieś specyficzne. Ale pierwszy z opisu wynika, że jak najbardziej powtarzalny. Więc to oznacza, że żaden z testerów (firmy nie byle jakiej w końcu) nie próbował ani razu wczytac tego rodzaju tiffa.
    Czepiam się fakt, ale MZ to trochę dali ciała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sindbad Zobacz posta
    Drugi błąd - zgodzę się, można uznac że pliki były jakieś specyficzne. Ale pierwszy z opisu wynika, że jak najbardziej powtarzalny. Więc to oznacza, że żaden z testerów (firmy nie byle jakiej w końcu) nie próbował ani razu wczytac tego rodzaju tiffa.
    Czepiam się fakt, ale MZ to trochę dali ciała.
    argh... zastanów się chwilę, tam nie ma napisane, że ten błąd występował zawsze, tylko że występował czasem - sprawdzili, skorygowali i jest ok, ale nie dla malkontentów (a ja myślałem że to ja jestem maruda )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    argh... zastanów się chwilę, tam nie ma napisane, że ten błąd występował zawsze, tylko że występował czasem - sprawdzili, skorygowali i jest ok, ale nie dla malkontentów (a ja myślałem że to ja jestem maruda )
    Przeczytaj uważnie tę listę. W drugim przytoczonym przeze mnie opisie stoi, że niektórych zdjęć, ale w pierwszym nie ma żadnego czasem ani w pewnych warunkach, nic. Naprawdę, jeśli producent oprogramowania ma choćby maleńką furtkę na pomniejszenie znaczenia jakiegoś błędu, to maksymalnie to wykorzystuje.
    I daj trochę pomarudzić
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-12-2008 o 20:35 Powód: pis.

Domyślnie

@Sindbad: Zainstaluj poprzednia wersje i zobacz czy zawsze
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    @Sindbad: Zainstaluj poprzednia wersje i zobacz czy zawsze
    Nie używam tego .
    A w ogóle to nie dadzą człekowi pomarudzić...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

mam pytanie, a nie mogę znależć na stronach nikona i sprzedawców:

czy NX2 wymaga rejestracji przez sieć podczas instalacji? (ostatnio taka... moda się wytworzyła)

pytam, ponieważ nie mam dostępu do sieci na kompie, w którym mam zdjęcia i nie chciałbym kupić nx-a a potem zostać z ...gustownym pudełkiem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów