Pytanie zadałem już jakiś czas temu. W międzyczasie też nabyłem tego gripa. I generalnie jestem zadowolony.
Na moją ocenę (tylko "generalnie") na pewno rzutuje to, że poprzednio (i nadal) używam Canona analoga z oryginalnym gripem, gdzie jednak kilka funkcji (przede wszystkim migawka z półprzyciskiem ostrości) jest idealnie przeniesionych z body. Tutaj pionowy przycisk na gripie, sterowany portem podczerwieni, jest mało funkcjonalny. Mam też zegarek (nie noszę na ręce, więc mi się przydaje) i interwały, z których do tej pory nie korzystałem - trochę mnie irytuje brak instrukcji obsługi tychże. Ale jakoś to przeskoczyłem.
Minusem jest też to, że nie mogę upolować małej torby, nawet takiej do paska przy spodniach. Żadna z tych, które przymierzałem, nie obsługuje modeli poszerzonych pojemnikiem na baterie.
W każdym razie jak go założyłem, tak pozostał. Po prostu jest zdecydowanie, bezwzględnie wygodniej.
Przyglądałem się też gripom Delty. Wydaje mi się, że i Delta i Jenis to ta sama fabryka, nawet ta sama maszyna, tylko różne opakowania.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami