Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Grip do D60

Domyślnie Grip do D60

Mam zamiar zakupić do mojej lustrzanki gripa. Jako, że do D60 Nikon nie oferuje żadnego gripa, a przynajmniej ja nie znalazłem, mam do wyboru dwa modele firmy Delta, mianowicie:
    http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...0x-p-6216.html
    lub
    http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...0x-p-6526.html

Który z tych modeli polecilibyście, ewentualnie może jakaś alternatywa?
    Poza tym czy warto kupić akumulatory zamienniki do D60 czy lepiej oryginał? Wiadomo, że w cenie oryginała można kupić dwa zamienniki...

Pozdrawiam
    Nikon D60 + Tamron 17-50 f/2.8 v.1

Domyślnie Odp: Grip do D60

Jeśli są to markowe zamienniki Hamy, Hahnela czy GP na ogniwach Li-On to czemu nie, jeśli są to jakieś wynalazki za 30zł z allegro to odradzam, sam w ten sposób umoczyłem kasę.

Uważaj na ten z LCD, moim zdaniem się nie bardzo opłaca. Kupiłem taki do D80 identycznej marki jeszcze kiedyś i 3 razy wymieniałem na nowy zanim przysłali mi taki bez żadnej awarii (w pierwszym padło podświetlanie LCD, w drugim zegar a w trzecim po wciśnięciu jakiegokolwiek guzika wszystko z LCD znikało) skończyło się na tym, że kupiłem oryginał Nikona, zdecydowanie lepsze wykonanie i bez nerwów.
    Te guziki na nim dość ciężko się obsługują, wyświetlacz mało wyraźny i bardzo delikatny, faktem jest, że grip dodaje obsługę interwałów która nie wiem czy jest fabrycznie w D40 (w D80 nie było) ale czy jest Ci to potrzebne?
    Jeśli chodzi o zasilanie to bierz co chcesz (osobiście wole oryginalne akumulatory).
    Pozdrawiam ...tese112
    Praktica MTL 5B > Zenit 12XP > Canon S2IS > Panasonic DMC-FZ30 > Nikon D80 >
    NIKON D300 | MB-D10 | Nikkor 18-200 VR/3.5-5.6G | 50mm/1.8D | SB-600 | SanDisk eXtreme IV | itd...

Osobiście posiadam ten bez wyświetlacza. Nazwa grip w stosunku do nich jest przesadzona. Używanie pionowego spustu jest troszkę problematyczne - należy za kazdym razem przełączać w body.
    Bardzo poprawia ergonomie puszki.
    Tu jest trochę tańszy:
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=998
    D300s;T11-16; T17-50; N35; N50; N70-300VR; SB-800 +chęci

Ja nadal mam grip delty, został mi po sprzedanym D50. Generalnie odradzam tę firmę. Szybko zżera baterie. Po 200 - 300 strzałach się rozładowują, przynajmniej tak wskazuje wyświetlacz. Jak się odczepi grip i włoży baterie do puszki to jeszcze na długo starczą. Wykonanie średnie, mój egzemplarz był źle sprasowany i klekotał. Uciążliwe wyjmowanie klapki od baterii (w body) co groziło jej złamaniem. Pionowy spust to raczej fikcja, jedynie zwiększała się masa i uchwyt aparatu. Odradzam Delte, nie wiem jak reszta innych firm. Wolałbym kupić drugi aku nikona i resztę zostawić na jakieś szkło.
    D200, N 18-70 DX, N 50/1.8 D, S 105 2.8 DG Macro, SB-600, Lovepro Slingshot 100 AW, Tamrac 5501 Explorer, Raynox DRC-250, filtry. Sandisk Extreem III 4gb i Leksar 300x 4 gb.

Cytat Zamieszczone przez Maldoror13 Zobacz posta
    \Uciążliwe wyjmowanie klapki od baterii (w body) co groziło jej złamaniem. \
    zauważyć chciałbym, że nawet w oryginalnym gripie do d80 i d200 też trzeba wyjąć klapkę i na prawdę trzeba być wyjątkowo uzdolnionym by ją wyłamać
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

W d50 wszystko było jakieś takie kruche. Uzdolnionym czy nie kłopot pozostaje.
    D200, N 18-70 DX, N 50/1.8 D, S 105 2.8 DG Macro, SB-600, Lovepro Slingshot 100 AW, Tamrac 5501 Explorer, Raynox DRC-250, filtry. Sandisk Extreem III 4gb i Leksar 300x 4 gb.

Domyślnie

Znalazłem jeszcze gripa firmy Jenis
    http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...60-p-8142.html

Czy z tym gripem ma ktoś jakieś doświadczenia? A może choć z firmą Jenis?

Cytat Zamieszczone przez telly Zobacz posta
    Znalazłem jeszcze gripa firmy Jenis
    http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...60-p-8142.html

Czy z tym gripem ma ktoś jakieś doświadczenia? A może choć z firmą Jenis?
    Właśnie zamówiłem, cena wydała mi się kusząca, za wersję PRO (no prawie pro, bo trochę jej brakuje do tego miana) niecałe 270zł. W poniedziałek powinno przyjść więc jak tylko dostanego w swoje łapy to zaraz napiszę jakie są pierwsze wrażenia. Po tygodniu poszukiwań zdecydowałem się na ten właśnie. W ogóle do D60 jest problem z gripami ;/ Jak oryginału nie wypuszczą to nie ma za bardzo co liczyć na dobry Grip. Za przykład stawiam tutaj grip do Sony A300 anssmana. Przenieśli na grip kilka przydatnych guzików z korpusu.
    Ale nie ma co spekulować, bo odbiegam trochę od tematu. Poczekamy zobaczymy. Do poniedziałku.
    D60, N 50mm f/1.8 D, N 18-55mm f/3.5-5.6G VR, N 70-300 f/4.5-5.6G VR, SB600, statyw obowiązkowo, filtrów kilka, chęć na więcej i zacięcie.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów