Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: d700 - beep

Domyślnie

Mnie taka regulacja głośności by się przydała bo jest sporo ciszej niż w 300 a to jest przydatna informacja dla typowego "słuchowca" że już czas wcisnąć spust.
    N itepe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    ale autor wątku sam sobie odpowiedział na zadane pytanie... po co więc takie mądrości. Skoro kolega przerobił już kilka puszek D200, teraz d700 to raczej zna menu i jego opcje.
    Czy zakładając wątek wolałbyś otrzymać kilka śmiesznych komentarzy czy kilka mądrych w stylu "urządzenia elektryczne działają lepiej po podłączeniu do zasilania"
    Odpowiedział sobie sam, owszem, ale problem wziął się ze złej interpretacji tekstu. W tym przypadku "high" nie oznacza głośności. Komentarze natomiast zawsze wolę otrzymywać jedne i drugie. Mam nadzieję, że ta mądrość nieco pomoże Dźwięk jest cichszy, faktycznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mango Zobacz posta
    Mi się zdaje że rzeczywiście jest to bardziej ciche pip . Niedługo zaczniemy się zastanawiać jaki wydaje dźwięk gdy czyści matrycę bo np d60 i d700 wydają zupełnie inne dźwięki podczas tego procesu .
    a propos czyszczenia to właściwie d700 daje jakoś odczuć fizycznie ( drgania itp ) gdy ta funkcja działa ?
    Ja nic nie wyczuwam a wcześniej miałem sony a 100 i tam to było czyć naprawdę wyraźnie

Domyślnie

Drgań nie wyczuwam - ino słychać że czyści (a i to jak się ucho przyłoży a wokół nie jest głośno).

Domyślnie

dzieki skoro ma czyscić to pewnie czyści ( lub przynajmiej probuje )

Domyślnie

Chyba dobrze to ująłeś - "próbuje", skuteczność taka sobie. Niestety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Drgań nie wyczuwam - ino słychać że czyści (a i to jak się ucho przyłoży a wokół nie jest głośno).
    W moim D700 nic nie słychać podczas czyszczenia matrycy.

Domyślnie

dzięki za komentarze. i te zabawne.. i te mniej.. jednak poważnie - nie zawsze podczas szybkiej akcji zdążę zauważyc kropeczkę w wizjerze. kiedy w d200 pipkło to w większosci przypadkow szłyszalem... tu - w większosci przypadkow NIE słyszę. i to mnie dziwi.. Czy istotnie d700 zostało pomyslany jako pseudo-studyjna wersja d3? to by tłumaczyło brak potrzeby glosniejszego pipania... ale co? zaszczedzili na tym, czy jak? nie rozumiem
    D200.D700.SB800.SB900x2.N14-24.N24-70 ... czytał Lucjan Szołajski
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rajczakowski Zobacz posta
    ale co? zaszczedzili na tym, czy jak? nie rozumiem
    Zaoszczędzili. I tu jest następna przewaga D3 nad D700.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Zaoszczędzili. I tu jest następna przewaga D3 nad D700.
    Chyba bardziej uszczelnili a może także ten piezoelektryczny 'głośniczek' dali mniejszy.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów