Szukaj
hmm to ciekawe, że słyszycie w d700 jakiś dźwięk po ustawieniu ostrości, ja nie słyszę kompletnie nic
czyżbym był głuchy? tylko o tym nie wiem? hmmm ciekawe
czy ten dźwięk jest śmieszny czy nie to jednak jest on bardzo przydatny i gdy używam d700 to bardzo
mi go brakuje (w d70 jest on bardzo wyraźny), nie muszę patrzeć czy zdjęcie mogę pstrykać czy nie,
informuje mnie o tym właśnie ów beep. Jest to wygodne ponieważ można się skupić wyłącznie na
kadrowaniu bez niepotrzebnego rozpraszania wzroku na tej zielonej kropeczce.
Ale w d700 tego jakby nie ma, a szkodamoże chłopaki z nikona poprawią to przy okazji upgradu softu?
Wiadomo, nie wszyscy tego używają i dlatego taki wątek może wydawać im się śmieszny, ale mi
do śmiechu nie jest, jak i pewnie autorowi wątku.
pzdr.
Nikon D70, SIGMA 105 F2.8 EX DG MACRO, SIGMA 24-70mm F2.8 EX DG MACRO, SB-800
Dzwiek jest - wystarczy ustawic
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
no ustawialemprzynajmniej sądziłem że to powinno wystarczyć
ale poszperam jeszcze przy
najbliższej okazji, może jest jeszcze jakieś tajemnicze miejsce do jego włączeniaw sumie
ta instrukcja mała nie jest![]()
tak,dzwięk jest,ale tylko w trybie af-a i af-s.jeżeli używasz af-c to zapomnij o pipczaku.przepraszam jak sie mylę,ale mój tak ma i kolegi też.pozdrawiam
w moim d70 też na af-c dźwięku nie ma, i bardzo dobrze, on ostrzy cały czas więc pipałby na okrągło
dla mnie podstawa to af-sstąd zapotrzebowanie na dźwięk
![]()
Juz nie długo będziemy ładować beep polifoniczne ;P
ludzie... ten post to choroba. na co komu ten bip? jak ktoś jest świadom tego co robi jak fotografuje to na nic ten dźwięk...
Skontaktuj się z nami