Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: d700 - beep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rajczakowski Zobacz posta
    - nie zawsze podczas szybkiej akcji zdążę zauważyc kropeczkę w wizjerze.
    jesli robisz szybka akcje to rob na C a nie na S.

Domyślnie

hmm to ciekawe, że słyszycie w d700 jakiś dźwięk po ustawieniu ostrości, ja nie słyszę kompletnie nic
    czyżbym był głuchy? tylko o tym nie wiem? hmmm ciekawe

czy ten dźwięk jest śmieszny czy nie to jednak jest on bardzo przydatny i gdy używam d700 to bardzo
    mi go brakuje (w d70 jest on bardzo wyraźny), nie muszę patrzeć czy zdjęcie mogę pstrykać czy nie,
    informuje mnie o tym właśnie ów beep . Jest to wygodne ponieważ można się skupić wyłącznie na
    kadrowaniu bez niepotrzebnego rozpraszania wzroku na tej zielonej kropeczce.

Ale w d700 tego jakby nie ma, a szkoda może chłopaki z nikona poprawią to przy okazji upgradu softu?

Wiadomo, nie wszyscy tego używają i dlatego taki wątek może wydawać im się śmieszny, ale mi
    do śmiechu nie jest, jak i pewnie autorowi wątku.

pzdr.
    Nikon D70, SIGMA 105 F2.8 EX DG MACRO, SIGMA 24-70mm F2.8 EX DG MACRO, SB-800

Domyślnie

Dzwiek jest - wystarczy ustawic
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

no ustawialem przynajmniej sądziłem że to powinno wystarczyć ale poszperam jeszcze przy
    najbliższej okazji, może jest jeszcze jakieś tajemnicze miejsce do jego włączenia w sumie
    ta instrukcja mała nie jest

Domyślnie

tak,dzwięk jest,ale tylko w trybie af-a i af-s.jeżeli używasz af-c to zapomnij o pipczaku.przepraszam jak sie mylę,ale mój tak ma i kolegi też.pozdrawiam

Domyślnie

w moim d70 też na af-c dźwięku nie ma, i bardzo dobrze, on ostrzy cały czas więc pipałby na okrągło
    dla mnie podstawa to af-s stąd zapotrzebowanie na dźwięk

Domyślnie

Juz nie długo będziemy ładować beep polifoniczne ;P

Domyślnie

ludzie... ten post to choroba. na co komu ten bip? jak ktoś jest świadom tego co robi jak fotografuje to na nic ten dźwięk...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów