Close

Strona 178 z 705 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 7042

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 88y Zobacz posta

Podobno da się leczyć, ale jest to długotrwały i bolesny proces....
    A nie patrzyłeś przypadkiem co chwile czy nie chlapnął już olejem?
    poziom oleju też sprawdzałem, wsio ok...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Nie jeden. Mam nadzieję, że koledzy z grupy dyskusyjnej się odezwą. Nie wiem ile razy będę to jeszcze wspominał, ale miałem w swoich własnych rękach 7 (siedem) sztuk D7000, które miały problemy z AF.
    Aha. Mój D7000 pięknie taki test przechodził. 100% trafień.
    Szkoda tylko, że podczas normalnego focenia, tam gdzie pozostałe puszki nie sprawiają problemu, mój D7000 leży i kwiczy................. a sorry, może nie kwiczy tylko trafia gdzie popadnie, ale nie tam gdzie trzeba.
    Ja mam chyba jakiś wypasiony egzemplarz, bo mój w normalnym świetle pracuje jako tako. Piszę jako tako, bo nie zauważam różnicy na plus w porównaniu z D80, a boczne punkty pracują w D7000 zdecydowanie gorzej, nie mam natomiast serii zupełnie nieostrych zdjęć, aparat zalicza czasem wpadki, ale ogólnie jest używalny. Wczoraj zrobiłem około setki zdjęć z 50mm na przysłonie 1,8 i zaliczył chyba ze 2 ewidentne pudła, ale w bardzo dobrych warunkach. W sztucznym świetle mam za to wyraźny BF z tym obiektywem, zasadniczo 100% powtarzalnych pudeł, oczywiście jeśli fotografuję dziecko, bo w np. w kontrastową etykietę od lekarstwa trafia zdecydowanie lepiej, zresztą nawet w dobrym świetle czasem potrafi się pogubić. Wkurza mnie strasznie konieczność kalibrowania obiektywów i fakt, że wraz ze zmianą ogniskowej wymagana kalibracja jest inna. Aparat razem z obiektywami nadaje się do serwisu, szkoda tylko że trwa to ledwie 2 tygodnie i może się okazać, że wg serwisu jest zupełnie sprawny.

Domyślnie

roge, raczej nie masz wypasionego egzemplarza -tylko taki normalny............ taki jaki po prostu powinien być. Jeśli Ci trafia jak należy.
    Co do kalibrowania szkieł -no takie czasy, dotyczy już każdej puszki.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregor406 Zobacz posta
    Mnie tam wszystko działa kupiłem D7k z obiektywem 18-200 i jakoś nie mam problemu AF ( chyba że nie zrobiłem dostatecznie dużo testów ok. 1000 fotek) tylko parę nie trafionych . Jedyne co mnie martwi to to że na karcie gwarancyjnej mam pieczątkę "produkt demonstracyjny" czy to cos dziwnego czy tez tak mieliście ? Pozdrawiam
    Nie masz sie czym martwic, nawet jesli napiszesz do Nikona dostaniesz oficjalne pismo "ze jest to pelno prawny produkt ktory obejmuje pelna gwarancja".

Nikon ma niewiedziec czemu ma jakis uklad z wiekszymi sieciami, ze aparaty (tyczy sie to kazdego segmentu) daje po promocyjnych cenach, ale jakis procent z tych aparatow ma wlasnie takie pieczatki wbite w gwarancje.

Domyślnie

Niestety, gdyby trafiał jak należy w każdych warunkach mógłbym napisać, że jest normalny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wa12 Zobacz posta
    Jak to co myśleć, jeden coś znalazł, a reszta się doszukuje. Typowy owczy pęd...
    Nie jeden, tylko sporo osób ma z tym problem jak się okazuje. Sprawę tę jednak omawiamy na grupie dyskusyjnej, żeby tutaj nie śmiecić.
    D7000 + N18-105 N35/1.8 N50/1.8 N70-300 w planach: N85/1.8 Sigma 10-20 SB-700

Angry D7000

Witam.
    Apropo d7000 to wlasnie wczoraj otrzymalem aparat z serwisu.przyczyna bylo chlapanie oleju na matryce.
    zrobilem kilka fotek i problem wrucil,wiec puszka wraca do serwisu.nie bede sie wiecej rozpisywal,ale jestem nie zadowolony z uslug serwisu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    poziom oleju też sprawdzałem, wsio ok...
    A czy przypadkiem olej nie jest powiązany a problemem AF. Jeżeli olej dostaje się na matrycę to może dostaje się również na czujniki AF.
    Olej pokrywa czujnik, zaczynają się problemy, po czym kropla oleju zmienia położenie i czujnik AF jest odsłonięty i zaczyna ponownie działać poprawnie.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    A czy przypadkiem olej nie jest powiązany a problemem AF. Jeżeli olej dostaje się na matrycę to może dostaje się również na czujniki AF.
    Olej pokrywa czujnik, zaczynają się problemy, po czym kropla oleju zmienia położenie i czujnik AF jest odsłonięty i zaczyna ponownie działać poprawnie.
    Wydaje się to tak proste i oczywiste że aż nieprawdopodobne tym bardziej dla serwisu.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta

Brzmi sensownie...

Strona 178 z 705 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów