Close

Strona 176 z 705 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 751 do 1 760 z 7042

Domyślnie

nie ulegaj złudzeniom,
    problemy z AF w D7000 nie zostały rozwiązane,
    dalej jest to losowość działania,
    tylko niezadowoleni z tego aparatu zawiązali grupę, dlatego
    na razie jest spokojniej na forum w tym temacie
    ale problem istnieje
    przed zakupem radzę przeczytać wszystko co na forum w tym temacie napisano i dobrze sie zastanowić,
    bo to co tu napisano to nie są głupoty i uwzięcie sie na NIKONA,
    ja też tego doświadczyłem opierając się na testach, w których wszystko jest świetnie,
    a rzeczywistość przyniosła rozczarowanie, ale przekonałem sie o tym na włsnej skórze,
    po zakupie tego aparatu
    gdyby nie losowość poprawnego/niepoprawnego działania AF w tym aparacie, to aparacik byłby naprawdę świetny
    na razie nie stwierdzono też żeby problem dotyczył tylko jakiejś partii aparatów, bo problem dotyczy tych pierwszysch jak i kupionych obecnie i numery seryjne jak na razie nie mają tu nic do rzeczy, problem dotyczy wszystkich modeli
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 19-05-2011 o 12:46
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cóż, dzięki za ostrzeżenie. Skoro nie ma pewnych metod selekcji ziaren od plew wśród D7000, pozostaje czekać z zakupem do momentu potwierdzenia że pojawił się nowy soft albo nowa seria puszek która sprawi, że problem odejdzie w przeszłość. Szkoda, wielka szkoda. Taka piękna puszka a schrzanili to, w czym zawsze byli dobrzy...
    x100s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordYoghurt Zobacz posta
    mihow, a Twoje? Z winiety na #3 wnoszę że to było robione 17-70, zgadłem? Kolory i kontrast podbijałeś? Bo na wspomnianym #3 aż krzyczą.

Raz jeszcze to powiem - fantastyczna kolorystyka skóry, dopiero teraz wiem czego mi w D90 brakuje. I wiem, że nawet D700 przy całej jego fantastyczności mi tego nie da. Tam trzeba brać RAW na warsztat i obrabiać.

Chrzanić filmy z AF, wysokie ISO, czy 39 pól AF - chciałbym, ale jakoś mi się żyje bez nich z D90. Ale te kolory!!!
    Wszystkie robione 35 1.8. Winietka wstawiana ręcznie w PS.
    Podbita saturacja i kontrast - na moim monitorze nie krzyczą
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Wszystkie robione 35 1.8. Winietka wstawiana ręcznie w PS.
    Podbita saturacja i kontrast - na moim monitorze nie krzyczą
    No u mnie krzyczą, ale i monitor nie najlepszy mam Ale właśnie Twoje zdjęcia w tryptyku z synkiem (?) w zielonej bluzie który skacze ze słupka zwróciły moją uwagę na odcień skóry. Nie śpię teraz, bo choruję przez to na D7000. Jak kupię, to wiedz że masz w tym współudział
    x100s

Domyślnie

No i dopadła plaga oleju i mnie. O dziwo po 4500 klapnięciach..Ach
    D7000 i parę słoików
    Forza Motorsport...

Domyślnie

Zastanawia mnie, jak to jest, że tyle się mówi u nas o problemach z AF a w recenzjach na Amazon są pojedyncze uwagi do tego:
    http://www.amazon.com/Nikon-D7000-DX...DateDescending
    Sam rozkład ocen podobny do D90 - większość chwali, kilku gani. U nas odwrotnie. Nie wiem co o tym myśleć...
    x100s

Domyślnie

Zastanawia mnie, jak to jest, że tyle się mówi u nas o problemach z AF a w recenzjach na Amazon są pojedyncze uwagi do tego:
    Sam rozkład ocen podobny do D90 - większość chwali, kilku gani. U nas odwrotnie. Nie wiem co o tym myśleć...
    Jak to co, kupić na Amazonie.
    Nikon | Olympus

Domyślnie

Jak to co myśleć, jeden coś znalazł, a reszta się doszukuje. Typowy owczy pęd...

Domyślnie

kto się doszukuje to sie doszukuje
    a kto robi zdjęcia i ma na nich mydło to o tym pisze
    tylko niektórzy są zadowoleni i to ich szczęście, a pozostali to pewnie nawet nie wiedzą że ich egzemplarze robią nieostre zdjęcia, dowiedzą sie o tym jak sobie kupią lepszej jakości szkła, jeśli wogóle kiedyś kupią, bo inaczej będą żyli w nieświadomości.

Dla poprzednika, tylko zadam mu pytanie, czym wytłumaczy fakt że aparat raz robi zdjęcia ostre i tak jak być powinno a za chwilę robi nieostre i to całe serie zdjęć a nie pojedyńcze i to nawet na obiektywach kitowych, może to zadowolony z D7000 kolego nam wszystkim wytłumaczysz ? zwłaszcza tym zawiedzionym tym aparatem, chętnie bym usłyszał co robię źle że tak jest, skoro wcześniej robiąc Nikonem F70 (analog) takich problemów nie miałem, a ponoć jak NIKON się chwali w D7000 zastosował nowy rewelacyjny AF - rewelacyjny czyli jeszcze lepszy od już stosowanego jak można rozumieć

a co zadowolony kolega powie o chlapaniu matrycy olejem ?
    taka wada, czy usterka dyskwalifikuje aparat i powinien on być z automatu skierowany do wymiany, tak jak się to robi w przemyśle samochodowym np.
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 19-05-2011 o 14:59
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    NIKON się chwali zastosował nowy rewelacyjny AF - rewelacyjny czyli jeszcze lepszy od już stosowanego jak można rozumieć
    może rewelacyjny, bo co chwila są z nim jakieś rewelacje*

*za słownikiem - rewelacja - objawienie, ujawnienie nieoczekiwanej, interesującej wiadomości
    x100s

Strona 176 z 705 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów