Close

Strona 177 z 705 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187227277677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 761 do 1 770 z 7042

Domyślnie

i tu masz rację - może o taką rewelację Nikonowi chodziło, ale z pewnością nie jego użytkownikom
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Co do prostego powtarzalnego testu to robisz- biala kartka i na niej jaki drobny obiekt, punktowy,- ale taki aby byl mniejszy od " kwadracika " AF w wizjerze. Ustawiasz obiejtyw z krotka ogniskowa(moze byc nawet kitowy ale ustawio na1 i robisz nastaw na dany punkt i lapiesz fiksacje af naciskajac spust do polowy. Powtarzasz te czynnosc pare razy - prawidlowo w tych samych warunkach powinien byc ustawiony pierscien obiektywu zawsze w takim samym polozeniu. Jezeli ustawia sie raz tak a za chwile inaczej to w czasie zwyklego uzytkowania tez sie bedzie tak samo zachowywal i losowo ustawial. Aparat powinien byc na statywie. Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamus00 Zobacz posta
    Co do prostego powtarzalnego testu to robisz[...]
    Dzięki wielkie!
    x100s

Domyślnie

Nie bój nic. D7000 to aparat dla największych twardzieli i hardcorowców
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wa12 Zobacz posta
    Jak to co myśleć, jeden coś znalazł, a reszta się doszukuje. Typowy owczy pęd...
    Nie jeden. Mam nadzieję, że koledzy z grupy dyskusyjnej się odezwą. Nie wiem ile razy będę to jeszcze wspominał, ale miałem w swoich własnych rękach 7 (siedem) sztuk D7000, które miały problemy z AF.

Cytat Zamieszczone przez Adamus00 Zobacz posta
    Co do prostego powtarzalnego testu to robisz- biala kartka i na niej jaki drobny obiekt, punktowy,- ale taki aby byl mniejszy od " kwadracika " AF w wizjerze. Ustawiasz obiejtyw z krotka ogniskowa(moze byc nawet kitowy ale ustawio na1 i robisz nastaw na dany punkt i lapiesz fiksacje af naciskajac spust do polowy. Powtarzasz te czynnosc pare razy - prawidlowo w tych samych warunkach powinien byc ustawiony pierscien obiektywu zawsze w takim samym polozeniu. Jezeli ustawia sie raz tak a za chwile inaczej to w czasie zwyklego uzytkowania tez sie bedzie tak samo zachowywal i losowo ustawial. Aparat powinien byc na statywie. Pzdr.
    Aha. Mój D7000 pięknie taki test przechodził. 100% trafień.
    Szkoda tylko, że podczas normalnego focenia, tam gdzie pozostałe puszki nie sprawiają problemu, mój D7000 leży i kwiczy................. a sorry, może nie kwiczy tylko trafia gdzie popadnie, ale nie tam gdzie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 19-05-2011 o 16:49
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Mój D7000 pięknie taki test przechodził. 100% trafień.
    Szkoda tylko, że podczas normalnego focenia, tam gdzie pozostałe puszki nie sprawiają problemu, mój D7000 leży i kwiczy................. a sorry, może nie kwiczy tylko trafia gdzie popadnie, ale nie tam gdzie trzeba.
    ... i zgasło światełko w tunelu :-/
    x100s

Domyślnie

u mnie zaś af działa najlepiej z wszystkich nikonów jakie miałem. Zrobiłem już 6,5k zdjęć i większość to testowanie działania w różnych warunkach auto fokusa, taka mania po tym co tu czytam.

Domyślnie

Fatman, ten test jest w sumie troche zblizony do focenia Twojego znaczka marki ford. Jezeli ten test nie okaze sie powtarzalny to bede rozczarowany .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    Zrobiłem już 6,5k zdjęć i większość to testowanie działania w różnych warunkach auto fokusa, taka mania po tym co tu czytam.

Podobno da się leczyć, ale jest to długotrwały i bolesny proces....
    A nie patrzyłeś przypadkiem co chwile czy nie chlapnął już olejem?

Domyślnie

Mnie tam wszystko działa kupiłem D7k z obiektywem 18-200 i jakoś nie mam problemu AF ( chyba że nie zrobiłem dostatecznie dużo testów ok. 1000 fotek) tylko parę nie trafionych . Jedyne co mnie martwi to to że na karcie gwarancyjnej mam pieczątkę "produkt demonstracyjny" czy to cos dziwnego czy tez tak mieliście ? Pozdrawiam

Strona 177 z 705 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187227277677 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów