Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Untitled_010 & 011
plusczyminus?
12-03-2009, 14:11
|
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/img12/949/41007381.jpg)
\
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/img25/1858/65390383.jpg)
Z całej serii obrazków niezatytułowanych te chyba po raz pierwszy mi się podobają, a to dlatego, że nie są przekombinowane. Są rozsądnie zrobione, z miłym kadrem, bez udziwniającej (i czasami mi przeszkadzającej obróbki), dodatkowo nie piony. :)
Te mi się podobają. Jedyne, co bym zmienił to powiększył zdjęcie kosztem ramki, bo teraz mam gigantyczną ramę i małe zdjęcie - ale pewnie każdy w tej sprawie będzie miał inny pogląd.
malasana
12-03-2009, 14:34
Mi sie podoba tonacja i przyjemna miekkosc tych zdjec. Bardzo pozytywne odczucia we mnie wywolaly:)
A można by prosić o wzmocnienie tonalne obu zdjęć? A propos drugiego. Moim skromnym zdaniem, przechyły aparatu w krajobrazie powinny miec poważny powód. Tu nie za bardzo go widzę.
Pozdrawiam
Mi sie podoba tonacja i przyjemna miekkosc tych zdjec.
No, tośmy autorowi zamącili :-D
kronos28
12-03-2009, 14:43
A propos drugiego. Moim skromnym zdaniem, przechyły aparatu w krajobrazie powinny miec poważny powód. Tu nie za bardzo go widzę.
Pozdrawiam
zwróć uwage na drzewo na pierwszym planie... dzięki temu, że kadr jest przechylony to ono stoi sobie prosto :)
zwróć uwage na drzewo
Zwróciłem, zwróciłem, ale w dalszym ciągu przeszkadza mi wybitnie krzywy horyzont. Może tylko mnie...?
:-)
Nie tylko Tobie - ale myślałem, że to jest wystarczająco ewidentne, żeby o tym nie pisać. To jest po prostu poszukiwanie czegoś na siłę, z tym, że to przecież nie jest zabronione. :)
plusczyminus?
12-03-2009, 14:54
No, tośmy autorowi zamącili :-D
Niekoniecznie.
Nie poprawiam zdjęć. Oczekuję oceny dokładnie tego co pokazuję, ale nie po to by grzebać w każdej fotografii pod publikę.
Nie tylko Tobie - ale myślałem, że to jest wystarczająco ewidentne, żeby o tym nie pisać. To jest po prostu poszukiwanie czegoś na siłę, z tym, że to przecież nie jest zabronione. :)
Jak już poszukiwanie to raczej przez przypadek nie na siłę. Nie mniej jednak choć krzywy kadr został zrobiony przypadkowo, to wypadkowa zdarzeń jaką jest proste/krzywe drzewo spodobała mi się na tyle, że zostawiłem przechył jako uzasadniony.
W tych zdjęciach nadrabiasz obróbką, bo temat zdjęć (jak dla mnie!) nieciekawy, wieje nudą... choć jak tak patrze to z 2 wyszedl zegar :-D
Pzdr
Jak już poszukiwanie to raczej przez przypadek nie na siłę.
Nie chciałem Cię urazić - chodziło mi właśnie o to, że nieco przypadkowe mi się to zdało. Może nie na siłę, ale pokazywanie takich przekręconych prób odebrałem jako chęć pokazania koniecznie czegoś udziwnionego, co akurat w tym wypadku nie wnosi jakiejś szczególnej wartości.
Ale wcale nie chcę kruszyć o to kopii, bo poszukiwania (nawet przypadkowe, a także te na silę) nie tylko nie są zabronione, ale nawet wskazane. Jak to poszukiwania... :)
plusczyminus?
12-03-2009, 17:37
Nie chciałem Cię urazić....
Nie uraziłeś.
Rozmawiamy w końcu o zdjęciach a nie o mojej żonie.
jedynka zdecydowanie fajna ,dwojka z tym przechylonym kadrem dla którego nie znajduję uzasadnienia juz niekoniecznie :-D
1nka świetna, bardzo dobrze wypatrzony temat i obróbka taka jak winna być.
2ujka krzywa :D
a tak na serio, jedynka bardzo mi się podoba.
Jedynka jest bardzo fajna ale wolałbym więcej obrazka a mniej ramki, może to dlatego że nie lubię oglądać znaczków :)
Obydwa niezłe i nawet ramka mi aż tak nie przeszkadza ;)
Bo ramka jest naprawdę fajna i nikomu nie przeszkadza - tylko czemu autor się zatrzymał w połowie drogi? Przecież mógł zrobić ramkę grubą, bogatą, taką na 200 pixeli minimum - a on zrobił jakąś cieniznę na 80...
I tym sposobem oglądamy tylko raptem 160 pixeli ramki, a moglibyśmy oglądać ze 400 pixeli! :)
Zainspirowałeś mnie bombel !
Nic więcej na razie nie napisze, wszystko będzie wiadomo w następnym moim wątku.
malasana
13-03-2009, 12:54
A ja mam do autora prosbe: wiem, ze tytul nie gra roli, nie twierdze ze nalezy przykladac do niego jakakolwiek wage... Ale Twoje zdjecia mi sie po prostu myla - tytul watku nie jest ropoznawalny zupelnie... A ja czesto zagladam po raz kolejny:) To taka luzna sugestia, jesli sie zgadzasz, zapomnij co napisalem. Pozdr:)
Proac150
14-03-2009, 00:43
Jedynka naprawdę dobra (ale to po powyższych postach oryginalne)