Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Untitled_010 & 011

bombel
    Gość

Domyślnie

Z całej serii obrazków niezatytułowanych te chyba po raz pierwszy mi się podobają, a to dlatego, że nie są przekombinowane. Są rozsądnie zrobione, z miłym kadrem, bez udziwniającej (i czasami mi przeszkadzającej obróbki), dodatkowo nie piony.

Te mi się podobają. Jedyne, co bym zmienił to powiększył zdjęcie kosztem ramki, bo teraz mam gigantyczną ramę i małe zdjęcie - ale pewnie każdy w tej sprawie będzie miał inny pogląd.

Domyślnie

Mi sie podoba tonacja i przyjemna miekkosc tych zdjec. Bardzo pozytywne odczucia we mnie wywolaly
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

A można by prosić o wzmocnienie tonalne obu zdjęć? A propos drugiego. Moim skromnym zdaniem, przechyły aparatu w krajobrazie powinny miec poważny powód. Tu nie za bardzo go widzę.
    Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Mi sie podoba tonacja i przyjemna miekkosc tych zdjec.
    No, tośmy autorowi zamącili
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    A propos drugiego. Moim skromnym zdaniem, przechyły aparatu w krajobrazie powinny miec poważny powód. Tu nie za bardzo go widzę.
    Pozdrawiam
    zwróć uwage na drzewo na pierwszym planie... dzięki temu, że kadr jest przechylony to ono stoi sobie prosto
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    zwróć uwage na drzewo
    Zwróciłem, zwróciłem, ale w dalszym ciągu przeszkadza mi wybitnie krzywy horyzont. Może tylko mnie...?
    sprzęt: fotografuję sercem

bombel
    Gość

Domyślnie

Nie tylko Tobie - ale myślałem, że to jest wystarczająco ewidentne, żeby o tym nie pisać. To jest po prostu poszukiwanie czegoś na siłę, z tym, że to przecież nie jest zabronione.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    No, tośmy autorowi zamącili
    Niekoniecznie.
    Nie poprawiam zdjęć. Oczekuję oceny dokładnie tego co pokazuję, ale nie po to by grzebać w każdej fotografii pod publikę.

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nie tylko Tobie - ale myślałem, że to jest wystarczająco ewidentne, żeby o tym nie pisać. To jest po prostu poszukiwanie czegoś na siłę, z tym, że to przecież nie jest zabronione.
    Jak już poszukiwanie to raczej przez przypadek nie na siłę. Nie mniej jednak choć krzywy kadr został zrobiony przypadkowo, to wypadkowa zdarzeń jaką jest proste/krzywe drzewo spodobała mi się na tyle, że zostawiłem przechył jako uzasadniony.

ramicx
    Gość

Domyślnie

W tych zdjęciach nadrabiasz obróbką, bo temat zdjęć (jak dla mnie!) nieciekawy, wieje nudą... choć jak tak patrze to z 2 wyszedl zegar
    Pzdr

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusczyminus? Zobacz posta
    Jak już poszukiwanie to raczej przez przypadek nie na siłę.
    Nie chciałem Cię urazić - chodziło mi właśnie o to, że nieco przypadkowe mi się to zdało. Może nie na siłę, ale pokazywanie takich przekręconych prób odebrałem jako chęć pokazania koniecznie czegoś udziwnionego, co akurat w tym wypadku nie wnosi jakiejś szczególnej wartości.

Ale wcale nie chcę kruszyć o to kopii, bo poszukiwania (nawet przypadkowe, a także te na silę) nie tylko nie są zabronione, ale nawet wskazane. Jak to poszukiwania...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów