Zobacz pełną wersję : Jakiego cyfrowego body uzywasz? ankieta otwarta...
ponieważ ankieta jacka była terminowa, a ciekawść jak kształtować się dalej będzie stan posiadanych body i zachodzących zmian ciągle jest obecna na forum...zrobiłem ankietę bezterminową...
no i przybywa użytkowników, a preferencje są płynne :D
Antonina
23-05-2006, 20:09
:D
a preferencje są płynne :D
Skoro preferencje są płynne, wypadałoby zrobić ankietę, w której możnaby zmieniać sprzęcicho, bo tak to jeno dowiadujemy się o zmianach preferencji najnowszych forumejros :lol: (to taka mała refleksja, która mnie nawiedziła bo zapomniałem se zaznaczyć w ankiecie, że analoga też posiadam :D)
szampo___
23-05-2006, 20:41
Wydaje mi sie ze coolpixy tez powinny miec glos :D
patrycjusz
23-05-2006, 20:54
d70 ;]
jest opcja - jednoczesnie uzywam body klasyczne. dodajcie opcje - uzywam tylko analoga :D
kurczę...kopiowałem nazwy i nawet nie zauważyłem :( admin może poprawi bo ja nie mogę edytować ankiety...
do analoga była osobna ankieta :)
Czyżby liczba użytkowników D50 przekroczyła liczbę użytkowników D70?
Na chwilę obecną z ankiety tak wynika...
zobaczymy co będzie dalej
FE2, F80, Yashica Mat i na koncu D70
A ja ciekw jestem czy użytkownicy sprzętu klasy D200 i powyżej używają swoich "maszyn" zawodowo czy czysto amatorsko / rodzinnie. :?
heniek85
24-06-2006, 15:42
D50 :mrgreen:
*Przemek*
30-06-2006, 03:36
Ja,
2 x D70, Fuji S3, Coolpix 8400.
Pozdrowienia,
Przemek
ponieważ ankieta jacka była terminowa, a ciekawść jak kształtować się dalej będzie stan posiadanych body i zachodzących zmian ciągle jest obecna na forum...zrobiłem ankietę bezterminową...
no i przybywa użytkowników, a preferencje są płynne :D
grzechoo
01-07-2006, 17:03
d50 i tylko d50, kupiłem raz i nie zamierzam zmieniać......
zaspokaja moje potrzeby fotograficzne z nawiązką
I ja też D50, body mi wystarcza w zupełności, ale muszę pomyśleć o jeszcze jakimś szkle, filterku, statywie, znowu szkle, lampie, pasku bez napisów, torbie, może jeszcze jedna karta SD....
Megazordon
15-07-2006, 01:21
D 50 - za głupi jestem na coś innego.
No, nareszcie mogę się przyłączyć do ankiety :) Od przedwczoraj D50.
piotrek.t
15-07-2006, 10:35
jestem 100 uzytkownikiem d70 :D wedlug tej ankiety
D50 + N70 (to samo co F70 tylko na rynek amerykanski, ten ze smiesznym wyswietlaczem :-)
do analoga była osobna ankieta :)
Moge prosic o adres?
TU
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=12757
jest stara ankieta...niestety miała termin ważności, więc powstała nowa
TU:
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=28156
lesiu999
01-08-2006, 19:55
a czemu nie ma body Minolty a teraz to już sony można dodać ;)
Nareszcie :D I ja jestem szczesliwym posiadaczem D50 :)
145-tym posiadaczem wg. ankiety :P
Zmieniłem D70 na D200 :D
Da się poprawić w ankiecie :?:
BlingBling
01-08-2006, 21:09
o f**k D50 rulez :mrgreen:
mariofelicjan
08-08-2006, 00:38
d50
Trzeba będzie niedługo dolożyć do ankiety D80...
Od 2 tygodni D50, teraz po przeczytaniu wielu postów zdecydowałem się na TUMAX880 a także szkło nikkor 70-300. Myślę, że bawiąc się fotografią to mi w zupełności wystarczy (mówiłem tak samo jeszcze pół roku temu kiedy zaczynałem przygodę z cyfrówkami od Canona A410). Niby tylko krowa nie zmienia body... czy jakoś tam... :P
D50 - szkoda ze tylko 2,5 kl/s - gdyby nie to to byłoby cudownie 8)
d70s i d200 tylko ten drugi to narazie czarna magia ;)
D50 od kilku dni .... ankieta układa się cenowo :]
i z tego powodu że zakupiłem nareście D50 podczepiam się pod forum :)
A mozna sie z niej wykreslic? Bo juz nie aktualna a zabieralem glos
no ja tez bym zmienił głos na inne body :)
chyba nie ma takiej możliwości, ale pewnikiem za jakiś czas trzeba będzie uaktualnić o nowe body :wink:
D2Xs ? :D
wiem, d80.
ale chyba tak sie tez nie da. moze admin to jest w stanie zrobić, ale nie jestem pewien co sie stanie z dotychczasowymi wynikami. mi kiedyś tak zrobił i wyniki wyzerowało - szkoda by było, to juz lepiej chyba tak zostawić.
No i dorzuciłem swoją cegiełkę, a dokładnie głosik na D50, bo właśnie od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu. Przy okazji witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów! :)
Umnie też D50 i pozdrawiam Nowych posiadaczy Nikona :D
silverfax
31-08-2006, 22:09
wiadomo co u mnie....(vide nizej :lol: )
emigrant
02-09-2006, 11:02
Do Adminów:
No to warto by dopisać do ankiety jeszcze jedną pozycję, bo niebawem pojawią się głosy, w przypadku których przykro by było zaznaczać pozycję "Inne".
niestety ja nie mogę edytować ankiety, a wprowadzenie zmian skasuje dotychczasowe wyniki...
pozatym wiele osob przesiada sie z d70/50 na 80... wiec wyniki ankiety byly by wypaczone troszke
a niektórzy dokupują jako trzecie body :D
audiorek
15-09-2006, 20:32
UFFF !!!!!!!!! I mam na poczatek D80 z 18-70 i SB600, oraz karty SCANDISK ULTRA II 2GB. Filterek w drodze.
december
25-09-2006, 15:12
A nie sądzicie, że na nasze forum zagląda bardzo mało posiadaczy canona, fuji, pentaxa, olympusa i innych? Jeśli skupiamy się sie na Nikonie, to niech to będzie ankieta jakiego body Nikon używasz, ale jak wprowadzamy inne firmy, to trzeba taką ankietę zrobic również na forum np. canona. wtedy liczba jego użytkowników na pewno byłaby większa. Chyba że mamy na myśli głównie użytkowników Nikona, którzy posiadają jeszcze inne cyfrowe body :) Pozdrawiam
december, WTF R U talkin'bout? Osochodzi??? To jest forum Nikoniarzy, więc zagląda tu mało innowierców. Niektórzy z nas używają też innych korpusów, lub są zwykłymi szpiegami z krainy deszczowców. Skąd pomysł, by ambicją tej ankiety było pokazanie sytuacji, w jakiej znajduje się cała ludzkość (a w każdym razie ta używająca DSLR-ów)???
december
26-09-2006, 11:17
Wporzo, jeśli rozumujemy w kategoriach innowierców, szpiegów, którzy na łamach tego forum sieją jedynie zamęt i zniszczenie, a także są źródłem dywersji i mylnego podejścia do świata (nie używają nikona :) ), to ok zatem dorzucam się bez mrugnięcia okiem i z podniesionym czołem klikam na d 50...... a jedyny canon, który jest do przyjęcia, to cannon folder :twisted:, aha a pomysł wziął się stąd, że na powyższej ankiecie wymienieni sąrównież producenci innych deselerów
Ankieta nie jest aktualizowana o nowe modele?
Używam D80 :)
Pozdrawiam
niedługo ankieta bdzie miała walor historyczny...przy takim tempie działań nikusia :D
fotograf62
04-10-2006, 15:35
A dlaczego nie ma ND80?
A dlaczego nie ma ND80?
bo ankieta powstała nim świat usłyszał o D80
Rafal Bletek
05-10-2006, 20:11
A gdzie D80?
Od poniedzialku D80, przy calkiem sporym udziale Hesji (pozdrowka;) ),
ale "uzywam", to narazie za mocne slowo :):).
Staram sie troche poznac i nad nim jakos zapanowac.
Tylko szkoda, ze pogoda sie akurat popsula...
w taka pogodę też się da robić zdjęcia, nawet ciekawsze :D
Wyjawie tajemnice, ze wlasnie padal deszcz co chwile... ;)
szymczycha
15-10-2006, 22:19
D70s - rewelacyjny aparacik :)
Brak w Waszej ankiecie Nikona D80 - od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem; a ponadto - analogowy Nikon F 801s oraz cyfrowa Konica Minolta A 200.
Altro, miło słyszeć że ktoś jest zadowolony z D80 po obszernych wątkach krytykujących go. Ankieta powstała gdy tego korpusu jeszcze nie było. Pozdrawiam
Altro, miło słyszeć że ktoś jest zadowolony z D80 po obszernych wątkach krytykujących go. Ankieta powstała gdy tego korpusu jeszcze nie było. Pozdrawiam
Chyba więc najwyższy czas by sprawdzić, ilu obecnie fotografujących nabyło D 80 od września - gdy wszedł do sprzedaży. Warto też uwzględnić w tej statystyce, ilu z nich jest zadowolonych z nabytku a ilu ma do niego zastrzeżenia (i ew. jakiej natury). Dopiero wówczas - sądzę - uzyskamy jasny obraz - czy to dobry aparat czy też częściowo zdefektowany a jeśli tak, jaki jest statystyczny odsetek złych egzemplarzy. Jeśli chodzi o mnie na 1500 zrobionych fotografii było kilkanaście oczywiście "walniętych" ale po przeczytaniu wszystkich narzekań na matrycowy pomiar testowałem aparat ostatnio robiąc to samo ujęcie w matrycowym i centralnym - i większych odchyleń nie stwierdziłem. Może sekret polega na tym, że do body mam dedykowany obiektyw 18-135? Zakładałem niemniej stałoogniskowy 50 f:1.4 i zdjęcia były super... Są przecież sytuacje oświetleniowe, w których każdy pomiar pobłądzi - warto wówczas miec przy sobie starą, dobrą "tabelę naświetlań" z lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku - albo po prostu robić "na wyczucie"... Ale rozumiem też osoby, które np. obsługując ślub czy chrzciny muszą miec 100% pewności udanego zdjęcia, bo powtórki nie będzie. Stąd zachęta dla ADMINA - sprawdźmy, ilu nas z D 80 i jak nam z nim się żyje...
upss..mam nadzieję że nic nie rozpętałem w tym wątku ;)
przeczytaj parę postów wyżej
Terminux
30-10-2006, 00:15
Ja od prwie roku mam D70S i do tej pory nie wykorzystałem jego możliwości do końca. Poza D70 mam jeszczed starego F801 - rewelacyjny sprzęt, który na razie leży w szafie i czeka na lepsze czasy ;)
drakenus77
05-11-2006, 15:59
D 50 :)
Grzecznie proszę o dodanie D80 do ankiety, bo chciałbym się dopisać, a pozycja "Pozostałe" jakoś mi nie leży.
wrrum czytaj powyżej - to sie nie da :(
Uups :oops:
Nie przeczytałem całego wątku - nie bijcie :oops:
To może... jeszcze bardziej grzecznie... i nieśmiało... zaproponuję...
nową ankietę?
Zamknąć tą i otworzyć nową z wartościami początkowymi z tej zamkniętej? Może da się... czy nie... ?
jak byśmy po każdej puszce robili nową, to trzeba by co parę miesięcy zmieniać i niewiele by z niej wynikało...nowa pojawi się pewnikiem wraz z 2 nową puszką...D40? :D
ALF, jakby zrobić tak jak napisał wrrum, czyli ustawić początkowe wartości nowej ankiety tak jak zamykana stara ankieta to byłoby wszystko ok, tylko nie wiem czy w vBulletinie sie to da zrobić.
też nie wiem :( w każdym razie ja nie mam możliwości edycji nakiety...
Używam D80 więc musiałem zaznaczyć "inny" a poza tym chciałem się pochwalić że w końcu go mam :D po prawie 4 tyg oczekiwania jest mój :D
skoro malo ludzi zaglada, to wypiszmy liste wszystkich body kiedykolwiek produkowanych masowo. przy okazji kazdy posiadacz moglby napisac wlasne review i by powstala calkiem pokazna baza ;]
robak_wroc
06-12-2006, 19:55
dolozylem i swoje 5 groszy.
a gdzie jest D80 ???:)
...przeczytaj kilka wypowiedzi powyżej swojej.
Pozdrawiam :)
Ha! ja też jestem posiadaczem D-50 :)
ciekawi mnie ile by bylo userów D80 (szkoda ze nie ma mozliwosci zmiany ankiety)
downandout
16-12-2006, 12:04
D80
nikoniara
16-12-2006, 23:39
i ja też D80 :)
nową ankietę powiesimy już po przesiadce na nowy serwer, więc trochę cierpliwości :D
Archangel
18-12-2006, 18:54
swienty pomysl i to nie tylko ze wzgledu na D80 ale tez to ze sporo osb pozbylo sie 70 i 5o i wogole sytacja sie pozmieniala troszku ;)
Władca Pixeli
18-12-2006, 20:50
nową ankietę powiesimy już po przesiadce na nowy serwer, więc trochę cierpliwości :D
Alf połącz w nowej ankiecie wszystkie D1 oraz D2H
pewnie tak będzie...starsze puszki połączymy, ale to śpiew przyszłości :)
Uaktualnić ankietę! Nie ma w niej Nikona D80.
a umiesz czytać?...jeśli tak, to poczytaj sobie ten wątek :)
SebastianE
25-12-2006, 23:54
post do kasacji
a ja i tak mam starego, dobrego D70s :D
Archangel
28-12-2006, 19:03
no i mozna by bylo skalne inna zastosowac
bo nawet D50/70 ledwo od ziemi odrastaja ;)
TeamHANS
31-12-2006, 16:17
D50 :p
mskowronski
02-01-2007, 14:05
próbuję zaznaczyć dwie opcję w ankiecie - D70s i ostatnią, tą o jednoczesnym używaniu analoga - nie da się :(
powinno się dać bez problemu zaznaczyć 2 opcje...
robin102
03-01-2007, 21:21
Nie ma D80 ???? chcialbym odkliknąć 2 punkciki ???
De dwieście :) mniam mniam...
Dobre ;]
zmieniono zasady ankiety na zdjęcie tygodnia i wyników tej też nie widać ;p
D80 + 18-70, ale dziwne, że nie widać wyniku ankiety dla tych co oddali głos, przecież to nie jest jakieś supertajne.
D80 + 18-70, ale dziwne, że nie widać wyniku ankiety dla tych co oddali głos, przecież to nie jest jakieś supertajne.
Ankieta sie popsuła..
Chyba sie nie popsula, mam wrazenie że to jest globalne ustawienie dla wszystkich ankiet aby nie wyswietlac wynikow (a wyłączone zostało dla głosowań na zdjęcia tygodnia/ miesiąca/ roku itd).
kurkuror
19-01-2007, 23:54
d50
audiorek
26-01-2007, 00:12
jak zamienić wpis inny na D80 ?????????
Ankieta otwarta ponownie na 14 dni. Dodano D80 :)
co jest grane? ja nie widzę wyników, tylko komunikat, że zobaczę po zakończeniu głosowania (kiedyś już tu głosowałem)
tak mam w innych ankietach też. W panelu uzytkownika szukałem - i nie znalazłem opcji dotyczacych sondy.
w łapie i czasem przed okiem to, co poniżej...
Ankieta otwarta ponownie na 14 dni. Dodano D80 :)
a można dodać D40? :-)
Mozna. Moga glosowac uzytkownicy, którzy jeszcze tego nie zrobili
a ja od dwóch dni mam nową puszkę i nie mogę zagłosować, bo już kiedyś oddałem glos na staruszka D70,
więc ankieta z czasem robi się coraz bardziej niemiarodajna
Kaleid, ale nie widać nigdzie wyników sondy - podobnie jak Jacek_Z tez mam ten problem :(
a ja od ow dnia dzisiejszego d80. verry happy
wegejazz
30-01-2007, 17:41
tak jak wyżej czyli d70s:)
To i ja się dopiszę: D70S :)
wegejazz
30-01-2007, 17:47
Tak na marginesie, chyba ta tabelka u góry z wyniki jest nieaktualna, ciekawe kiedy będzie nowa.
Tak na marginesie, chyba ta tabelka u góry z wyniki jest nieaktualna, ciekawe kiedy będzie nowa.
ty widzisz wyniki?
bo widzę, że część dopisuje w postach, a część głosuje.
wegejazz
30-01-2007, 20:32
ok rozumie..
niestety...wszystkie ankiety są skopane...coś się sfajczyło :(
ty widzisz wyniki?
bo widzę, że część dopisuje w postach, a część głosuje.
chcialem wziac udzial w ankiecie ale jakos mi sie nie udalo...
wiec tylko oznajmilem eehhh
Kiełbachomen
23-02-2007, 14:25
supa hipa wypas czyly najkon d80 :mrgreen:
"a jedyny canon, który jest do przyjęcia, to cannon folder"
December, jak mogles? To sie nazywa Cannon fodder, a nie zaden folder... ;)
Witam wszystkich,
a ja mam D40
od dwóch tygodni D80 + N18-70 :)
Witam wszystkich. D40 + kit (na początek)
D70s + tak jak w opisie. Wcześniej była Minolta + kilka obiektywów (ale to było dawno, 2 lata temu :P).
KONRADOO
14-03-2007, 11:32
Witam wszystkich serdecznie !!d70
Na polu walki liczy sie nie sila ognia lecz spryt i mobilnosc. D 40 mój maly czolg.
Na polu walki liczy sie nie sila ognia lecz spryt i mobilnosc. D 40 mój maly czolg.
Chyba jest w tym sporo racji, podoba mi się to zdanie i pewność siebie. Jeśli jeszcze potwierdzisz je zdjęciami to jesteś Gość i szacuneczek dla Ciebie. Pozdrawiam.
Wszystko zalezy od tego co dla kogo jest osiágnieciem, moze jestem cienias ale D40 spelnia moje oczekiwania - amatorskie oczekiwania.
Czy TY nie lubisz D40, taka sugestia sie plynie z wypowiedzi.
Cos ze zdjec sie pojawi jak tylko bede mial staly dostep do sieci.
Po prostu spodobała mi się Twoja wypowiedź i wyobraziłem sobie sytuację gdzie gość z wielkim czołgiem robi takie sobie zdjęcia i drugi gość kreatywny i mobilny robi ciekawy reportaż. Nie mam nic do D40. Może źle się wyraziłem, sam nie wiem.
Dziekuje za slowa uznania, milo slyszec. Oczywiscie licze takze na slowa krytyki, gdy przyjdzie pora.
Pozdrawiam.
bears_company
22-03-2007, 21:11
D70s ale zastanawiam sie nad D200 lub ewentualnie canonowskiego EOS D5
D80 :P Ale mam w zanadrzu D50:)
D50 od pół roku prawie :)
Od ponad roku jestem posiadaczem canona 5D,a od kilku miesięcy Nikona D80 z którego jestem bardzo zadowolony szczególnie kiedy wybieram się w jakąś podróż jest bardzo wygodny i jakościowo nie wiele ustępuje 5D.
d70s i jestem zachwycony :) mam go już miesiąc i się z nim nie rozstaję :P
Od roku D70s + Nikkor 18-70 + SB-800
Też się dopiszę, a co!
Od soboty D80.
Romczyslaw
05-04-2007, 14:02
Witam wszystkich!
D200 plus nikkor 18-200 . Rządzi i wymiata.
JasioJasio
07-04-2007, 18:24
Też się dopiszę, a co!
Od soboty D80.
O, bliźniak :)
Ja tez mam Nikona D80 od soboty, 31 marca.
D 80, nie zamienie na nic innego :)
Spełnione marzenia - D200.
Hmm, to jak zobaczyć wyniki ankiety?
wwwwww22
21-04-2007, 23:18
d80 i wielkie nadzieje na d300
A ja mam d40 i szczęśliwy jestem. Nigdy nie miałem wygórowanych ambicji sprzętowych, chociaż brak śrubokręta jednak trochę boli.
teraz już tylko D80, wcześniej F100
TeamHANS
24-04-2007, 16:09
D50 :-)
Teraz tylko d80. d50 wybyło :( :)
Hello. :)
Jako, że jestem nowym Nikoniarzem, kupiłem body D80. Przesiadłem się analogowego Canona 300 i zdarzyło mi się zostać wyklętym przez znajomego za "zdradę" systemu, ale jak na razie, nie żałuję, że wybrałem Nikona :)
Pozdrawiam serdecznie i witam wszystkich :)
Hmm, to jak zobaczyć wyniki ankiety?
Niepokoją mnie 2 fakty:
- ankieta jest bezterminowa
- w nagłówku tego wątku widzę "Wyniki będą dostępne po zakończeniu głosowania"
Chyba nie będzie mi dane poznać wyników ankiety ... :(
wczesniej d50 teraz d70s :)
nikonmen
30-04-2007, 15:10
D70s
Od kilku dni D80 - i zycie stalo sie prostsze - lepsze - przyjemniejsze.
W końcu mogłem zagłosować!
D80 - super camera obscura digitalna
jak potrząsnę to coś w środku lata - co to może być? Ż A R T O W A Ł E M !!!! :)
Niepokoją mnie 2 fakty:
- ankieta jest bezterminowa
- w nagłówku tego wątku widzę "Wyniki będą dostępne po zakończeniu głosowania"
Chyba nie będzie mi dane poznać wyników ankiety ... :(
Przychylam się do postulatu :)
Może jest możliwość udostępnienia ankiety na bierząco?
jak potrząsnę to coś w środku lata - co to może być? Ż A R T O W A Ł E M !!!! :)
hmmm chyba masz zepsuty aparat - musisz natychmiast wysłać go do serwisu, inaczej stracisz gwarancję !!!!!!!!
PS Ja także żartowałem ;)
D50 - jestem w pełni zadowolony i dumny:)
hehehe... na 100% urwalo Ci sie lustro! ;)
Nikorett
11-05-2007, 19:07
brakuje opcji dwusystemowej w ankiecie.Ja uzywam i nikona i canona
ja też mam d80 i jak potrząsam to coś lata jk by sprężynka i to nie żart co to może być? aparat nowy ma trzy dni
Władca Pixeli
12-05-2007, 00:13
ja też mam d80 i jak potrząsam to coś lata jk by sprężynka i to nie żart co to może być? aparat nowy ma trzy dni
Zaprojektowana wada fabryczna :mrgreen:
co to moze byc? moze pszczolka Maja?
pewnie z tylu matrycy sie cos odkleilo. nie potrzasaj za duzo, bo sie badpixele porobia!
a swoja droga to ciekawe, ile telefonow dziennie serwis NP otrzymuje w tej wlasnie sprawie :mrgreen:
u mnie D80.
D50 sprzedałem ale przykro mi było z tego powodu ale za tą kaskę + troszkę dołożyłem przybył N 70-300VR
kronos28
15-05-2007, 23:50
a swoja droga to ciekawe, ile telefonow dziennie serwis NP otrzymuje w tej wlasnie sprawie :mrgreen:
ty kucze wiesz, że to nawet i ciekawe pytanie ;) biorąc pod uwagę częstotliwość zadawania tego pytania na forum, to już się wyjaśniło dlaczego w serwisie NP rzadko ktoś odbiera telefon. Nie chce im się w kółko odpowiadać na to samo pytanie :mrgreen:! (zresztą nie dziwię się, ja też mam już dość "pytania prześladowcy" ;))
MariuszA
18-05-2007, 20:12
Wpisałem w ankiecie D80.
Panowie, śmiejecie się z tego pytania, a problem jest poważny. Sam go przeszedłem :) Nawet myślałem o telefonie do serwisu, udało się rozwiązać/wyjaśnić tą sprawę inaczej. Nie każdy nowy (np.: ktoś taki jak ja) na tyle przekopał się przez forum, żeby wiedzieć, o co chodzi.
Może jakaś podpowiedź, co wpisać w Szukaj, żeby znaleźć odpowiedź.
Pozdrawiam
Wpisałem w ankiecie D80.
Panowie, śmiejecie się z tego pytania, a problem jest poważny. Sam go przeszedłem :) Nawet myślałem o telefonie do serwisu, udało się rozwiązać/wyjaśnić tą sprawę inaczej. Nie każdy nowy (np.: ktoś taki jak ja) na tyle przekopał się przez forum, żeby wiedzieć, o co chodzi.
Pozdrawiam
a moze tak sie odrobine wysilic i poszukac w instrukcji?
mozna np. wejsc na Forum Nikon Klub Polska, gdzie PIERWSZA kategoria sa "najczesciej zadawane pytania..", gdzie PIERWSZYM przyklejonym tematem jest "Najczęściej zadane pytania!". W pozycji trzeciej znajdziesz cos takiego:
Pyt: W moim korpusie słyszę delikatne grzechotanie, co jest przyczyna? Czy mam uszkodzony korpus?
Odp: Twój korpus wyposażono w czujnik położenia aparatu (orientacji pionowej i poziomej). Opiera się on na kulce poruszającej się w specjalnym "koszyku". To ona właśnie generuje ten dźwięk.
Faktycznie, kopania ze ho ho ;)
MariuszA
20-05-2007, 22:26
OK, czuję się ustawiony do pionu :)
Ja mam N D70s i jest ok :)
piotrekwrobel
21-05-2007, 15:35
Ja rowniez d70s :):) - extra sprzecik
Uzywam D80 i (jeszcze) F-100.....nie oddam!!!
Maciek321
23-05-2007, 09:32
a moze tak sie odrobine wysilic i poszukac w instrukcji?
(...)
Odp: Twój korpus wyposażono w czujnik położenia aparatu (...)
Ale jaja... Wiecie ze dopiero po przeczytaniu tego postu to usłyszałem? OD grudnia mam ten aparat, a nawet nie zwróciłem na to stukanie uwagi :)
jurek1906
23-05-2007, 17:26
d 50 i starczy
d70 i n18-70
na etapie zbierania na nowe słoiki - n50/1.8 i siakieś tele
Nie da się tak zrobić tak tej ankiety, żeby było widać jej wyniki? Bo jaki ma ona wtedy sens? Na bieżąco by się uaktualniała kgdyby ktoś się dopisał... Tak to jedynie mogę sobie zliczyć co kto napisał i w excelu wykres narysować...
Nie da się tak zrobić tak tej ankiety, żeby było widać jej wyniki? Bo jaki ma ona wtedy sens? Na bieżąco by się uaktualniała kgdyby ktoś się dopisał... Tak to jedynie mogę sobie zliczyć co kto napisał i w excelu wykres narysować...
czytaj wcześniejsze posty... wyniki tej ankiety są ukryte, gdyż inne ankiety (dla ścisłości wyniki głosowań na zdjęcie miesiąca oraz pojedynki) muszą być ukryte... a nie ma możliwości rozdzielenia ustawień ukryte/ widoczne dla każdej z ankiet :(
No to szkoda... Może chociaż moderatorzy mają podgląd w wyniki?? Mogliby wtedy wrzucać co jakiś czas do posta i uaktualniać okresowo...
prawdziwy rodzynek.... :) d50 hehehehe
było D50 teraz jest D200 i dużo nauki... :)
fistaszek20
02-06-2007, 10:36
D80
Marcin_P
07-06-2007, 16:56
D80
Rafał_Sz
07-06-2007, 18:49
D80 (zaczyna panować:))
westmaciek
09-06-2007, 21:15
D80.
Mój pierwszy post więc witam wszystkich ;)
mariofelicjan
13-06-2007, 22:47
D80 :)
450yamaha
14-06-2007, 18:49
D70s
D80, co widac w stopce ;)
Właśnie dziś odebrałem mojego D40 z 18-55... Jestem na razie w amoku i pstrykam jak szalony... Jak dla mnie rewelacja...
mario_Scott
18-06-2007, 22:51
Canon 500N, 28-105 f3,5-4,5; Speedlight 380EX, D80, 18-200VR, SB600.
Zmieniłem system, wszystko na odwrót, ale spoko idzie się przyzwyczaić jeśli ktoś chce i wiele fotografuje. Ponad to NIkon wygodniejszy w użyciu. Jednak zawiodłem się na osławioną współpracę Nikona z lampą błyskową. W Canonie mnie działało to lepiej. SB 600 potrafi mi poważnie niedoświetlić zdjęcie w TTL BL. Przykre to dla mnie po zmianie na Nikona, bo miało być lepiej a przy najmniej nie gorzej.
Viracocha
19-06-2007, 18:58
Canon 30D, Olek E-300 i analog EOS 50
herbatnik
20-06-2007, 18:46
:D
Hedonista00
20-06-2007, 18:51
:mrgreen: D80
drakenus77
22-06-2007, 22:27
Nikon D80
jurek1906
23-06-2007, 22:03
d50
Łukasz F.
24-06-2007, 15:14
2x D2xs, D200, D70:-D
Jest to oczywiście d 70s.Nie zamieniłbym go na żaden inny, choćby najnowszy...
D 50+kit mysle tez o 70-300VR I SB 600
fraktal-im
27-06-2007, 15:52
D80
vasper31
01-07-2007, 22:21
D50 i D80 :) ale będzie D200 i D80 :mrgreen:
konradek26
02-07-2007, 10:43
D40 :mrgreen:
D70s i bez zmian jak na razie styka :)
paco1987