PDA

Zobacz pełną wersję : Platforma cyfrowa, co wybrać?

Strony : [1] 2 3

nowart
06-11-2012, 20:44
Mam mały dylemat a nie bardzo się w temacie rozeznaję zatem prosiłbym praktyków o pomoc. Lokalny operator kablówki doprowadził mnie do czarnej rozpaczy zatem chciałbym czymś zapełnić lukę, która pozostanie za niespełna miesiąc, gdy wygaśnie umowa, po obecnym programie telewizyjnym :)

Cyfra plus? Platforma n? Polsat? Może coś innego?

Potrzebuję jak największy i oczywiście najatrakcyjniejszy cenowo pakiet kanałów HD, miłym dodatkiem będzie dekoder z funkcją nagrywania na dysk.

No i tutaj problem na co się zdecydować, jakie są różnice, kruczki, niuanse, na co zwrócić uwagę, co się najbardziej opłaca a co omijać szerokim łukiem?
Pytanie ostatnie, pewnie banalne - rozumiem, że instalacja to wywieszenie talerza za okno tak? :) Muszą być jakieś warunki, widoczność satelity czy diabli wiedzą co jeszcze? Zatem kupować to samemu przez telefon (dodatkowe profity) czy zamawiać przez sprzedawcę, który przyjdzie i poustawia wszystko samodzielnie?
Towarzysze, pomożecie? :)

jarekf34
06-11-2012, 21:06
Od siebie powiem tak... Miałem Cyfrę, teraz mam N-ke a szwagier ma Polsat :) Dla mnie osobiście Polsat wypada najgorzej pod względem wyboru (ciekawych) programów, chodzi tu bardziej o jakieś tam programy filmowe. O N-ce naczytałem się różnych negatywnych opini na temat np. problemów z połączeniem z biurem obsługi bądż problemami przy zakończeniu umowy , ale niestety okazały się śmieszne, bynajmniej dla mnie. Na dzień dzisiejszy nie narzekam, podpisałem umowę ponownie a największym plusem jest oczywiście lista kanałów HD(na dzień dzisiejszy chyba największa). Z anteną natomiast, szczególnie jeżeli chodzi o kanały HD to lepiej co by fachowiec ją dobrze ustawił, Cyfra bez kanałów HD śmigała u mnie ok, natomiast po podłączeniu N-ki miałem problemy z kanałami HD i musiałem wymienić talerz na większy plus konkretne ustawienie, teraz HD śmiga że ho ho :)
Co byś nie wybrał to i tak po czasie powiesz... kurde same powtórki ;):)
Miłego oglądania.
Ps. No i Liga Mistrzów(dzisiaj np. Borusia Dortmund-Real Madryt) oczywiście w N-ce :)

nowart
06-11-2012, 21:23
Dzięki jarekf. Uściślę wymagania - choć pewnie nie ma to zbytniego znaczenia - najmniej oglądam filmów w tv. Albo szmira albo film o 2 w nocy. Najczęściej kanały przyrodniczo-podróżnicze oraz informacyjne. Głównie na nich mi zależy w hd.
Problem jednak leży w tych wszystkich ustawieniach, wymianach talerzy, problemach, które mogę napotkać. W kablówce podpisywałem umowę i wtykałem kabel do gniazdka w ścianie, tutaj tak prosto już chyba nie jest. Nie mam ochoty na kolejne boje z operatorem, bo talerz za mały, bo warunki techniczne nie takie, bo za nisko Pan mieszka, bo śnieg za mocno pada i odbiór nie taki i w ogóle ma Pan pecha... chciałbym tego uniknąć stąd te pytania i ten wątek.

Rafał_Sz
06-11-2012, 21:39
W Poznaniu wystarczy czasza 80 (60 może robić problemy) + konwerter dual. Do tego HD recorder "n" i wszystko w temacie. ;)

Jak by nie było, TV bez nagrywarki jest bez sensu. :)

jarekf34
06-11-2012, 21:43
Najczęściej kanały przyrodniczo-podróżnicze. Głównie na nich mi zależy w hd.
I właśnie te kanały robią na mnie ogromne wrażenie, jakość w HD powala :)

TV bez nagrywarki jest bez sensu. :)
To fakt, przyznać jednak muszę że mój dekoder z nagrywaniem coś szwankuje bo podczas oglądania nagranego materiału co jakiś tam czas przycina, nie wiem co jest przyczyną. Oczywiście jeżeli chcesz sobie nagrać np. mecz na N-sport i jednocześnie oglądac inny kanał potrzebny jest drugi kabel z konwertera, sam tak nie mam a czasami by się przydało... to tak na przyszłość jakbyś myślał o tej opcji.

nowart
06-11-2012, 21:50
W Poznaniu wystarczy czasza 80 (60 może robić problemy) + konwerter dual. Do tego HD recorder "n" i wszystko w temacie. ;)

Jak by nie było, TV bez nagrywarki jest bez sensu. :)

Nie pomagasz mi, nie pomagasz... :)

Majek
06-11-2012, 22:42
Ja zakładałem we wrześniu TV po niemal 3 latach "niemania" telewizji. Wybrałem N-kę. Rodzice mają Polsat i co mnie tam wkurza, to dekoder. Jest po prostu koszmarnie wolny. Nie reaguje na pilota, wciskam, wciskam, nic się nie dzieje, do szału mnie to zawsze doprowadzało. Czarny turbodekoder N-ki śmiga całkiem przyzwoicie. Trochę gorzej jest białym n-boxem do multiroomu, ale i tak lepiej niż w tym polsatowym. N ma więcej kanałów HD w standardowym pakiecie. Jeżeli chodzi miednicę i dekoder, to polazłem do przedstawiciela N-ki i wyszedłem z dwoma dekoderami i anteną. Cała zabawa mnie parę złotych kosztowała, ale wolałem to zrobić raz, a porządnie. Wziąłem konweretr poczwórny. Dzięki temu mam dekoder z niezależnym nagrywaniem, drugi dekoder w multiroom ma swoje źródło sygnału i został mi jeszcze jeden wolny kabel, żeby podłączyć cokolwiek, jak mi przyjdzie taki pomysł do głowy. W takiej konfiguracji mogę na jednym TV oglądać jedno, nagrywać co innego, a na drugim TV oglądać jeszcze co innego (tzn nie ja, ale ktoś w domu). Mnie najbardziej interesują programy popularnonaukowe. Całe NG jest w HD, Discovery ma chyba dwa kanały HD, jest jeszcze Historia HD. Całkiem fajnie się to prezentuje. Sportu nie oglądam, kanały filmowe też mnie mało interesują. Wiem, że jest wypożyczalnia n-VOD, ale nie korzystałem jeszcze. Przez pierwsze pół roku mam w promocji 4 kanały premium cośtam, czasem tam puszczają coś ciekawego, ale raczej nie warto tego później zostawiać i dopłacać do abo 2 dychy chyba. Dla mnie największym bonusem tego wszystkiego jest nagrywanie z możliwością preliminowania nagrywania ileś tam dni na przód, także przez internet.

pinio
06-11-2012, 22:49
Dostępność kanałów - finalizują fuzję Cyfry+ i n. Z tego co kojarzę, to coś wspominali o uspójnieniu dostępności programów.
Ceny - zawsze najkorzystniejsze były oferty przedświąteczne.

Działanie - usytuowanie budynku jest istotne, antena musi być dobrze skierowana.

qualin
06-11-2012, 23:05
Dokladnie, trzeba miec mozliwosc ustawienia anteny na poludnie, bo gdzies tam sa satelity do odbioru tv.

eristoff
06-11-2012, 23:07
No to ja powiem tak. Mam cyfrę full pakiet i płacę 31,25 + 10 zł za DEKODER PACE HD PVR, jak to zrobiłem ? Pewnie zaraz gromy się na mnie posypią - podzieliłem z 3 sąsiadami wszyscy mega zadowoleni. Polecam takie rozwiązanie choć na początku trzeba parę złotych zainwestować w instalatora i sprzęt, nas wyniosło po ~200 zł na łeb. Jak odchodziłem z kablówki to jeszcze od cyfry dostałem 4 miesiące za darmo. Cyfra ma przejąć podobno N-kę a najwyższy pakiet gwarantuje mi wszystko czego nie mam a co posiada N-ka. Niektórzy sąsiedzi musieli zainwestować jeszcze w dekodery.

kzkzg
07-11-2012, 01:20
antena min 80cm, na mniejszych tez da rade ale moga byc problemy podczas ulewnego deszczu np.
tu masz ladne pokazane jak ustawic (w Poznaniu)
http://www.satlex.net/pl/azel_calc-params.html?satlo=13.0&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=52.41%2C16.88&la=52.41&lo=16.88&country_code=pl&diam_w=75&diam_h=80

warto samemu ustawic, nie jest to wcale takie trudne. pamietaj zeby krecic antena POWOLI.

No to ja powiem tak. Mam cyfrę full pakiet i płacę 31,25 + 10 zł za DEKODER PACE HD PVR, jak to zrobiłem ? Pewnie zaraz gromy się na mnie posypią - podzieliłem z 3 sąsiadami wszyscy mega zadowoleni.

A wiesz ze to nielegalne? to ja juz wole filmy z torrentow sciagac.. przynajmniej nie lamie prawa.

freefly
07-11-2012, 11:37
A wiesz ze to nielegalne? to ja juz wole filmy z torrentow sciagac.. przynajmniej nie lamie prawa.

Ściągając z torrentów w tym samym momencie udostępniasz co jest rozpowszechnianiem. W którym momencie nie łamiesz prawa?;-)

Rafał_Sz
07-11-2012, 11:54
warto samemu ustawic, nie jest to wcale takie trudne. pamietaj zeby krecic antena POWOLI.

Nie-praw-da. :) Sam ustawiałem czaszę z użyciem analogowego czujnika. Tuner pokazywał po 90%. Jednak jak przyszła gwałtowna burza, bywały problemy. Przyszedł pan z fifarafa cyfrowym ustrojstwem, poprawił kąty i odtąd zero problemów, nawet w ciężką śnieżycę, pomimo, że mam kable po 40 m. Polecam japońskie konwertery, są super czułe i mają minimalne straty sygnału.

marki
07-11-2012, 16:26
Ps. No i Liga Mistrzów(dzisiaj np. Borusia Dortmund-Real Madryt) oczywiście w N-ce :)

Jeden niuans, żeby wczoraj można było oglądać ten mecz trzeba było mieć wykupione nPremium HD lub podłączony internet do dekodera (bo leciało to na kanale chyba 50), co wczoraj mnie nieźle wkurzyło :/

krzysztof jot
07-11-2012, 21:59
nie ma co za wiele myśleć - już pisałem komuś - N i Cyfra to już jedno. Tu tak w skrócie
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/fuzja;plaformy;n;i;canal;jest;zgoda,124,0,1159548. html
http://www.parkiet.com/artykul/1281731.html

to długa procedura - która już trwa, w pierwszym kwartale 2013 powinna już być połączona oferta - wiec polecam kupić N w jakimś przedświątecznym promocyjnym pakiecie, bo pewnie już takie są. N daje najwięcej kanałów HD, dobry sprzęt, dekoder turbo z nagrywarką to pełna swoboda w godzinach oglądania dowolnych programów, wypożyczalnia VOD (11-6 zł na 48h). Nie ma co kombinować - ma na N'ce podstawowe polsatowskie kanały, więc jest to naprawdę szeroka oferta. A za dodatkowe 10zł masz multiroom do drugiego telewizora.

kzkzg
07-11-2012, 23:25
Ściągając z torrentów w tym samym momencie udostępniasz co jest rozpowszechnianiem. W którym momencie nie łamiesz prawa?;-)

Nie mow ze pare mega z filmu ktory ma ich 700 to jest jego udostepnianie.

Nie-praw-da. :) Sam ustawiałem czaszę z użyciem analogowego czujnika. Tuner pokazywał po 90%. Jednak jak przyszła gwałtowna burza, bywały problemy. Przyszedł pan z fifarafa cyfrowym ustrojstwem, poprawił kąty i odtąd zero problemów, nawet w ciężką śnieżycę, pomimo, że mam kable po 40 m. Polecam japońskie konwertery, są super czułe i mają minimalne straty sygnału.

90% ale czego? siły czy jakosci? Ustawialem do tej pory 4 anteny dla siebie i rodziny i kazda chula elegancko. I nie potrzebowalem do tego zadnych urzadzen, kierowalem sie kalkulatorami w internecie. Na kazdym uchwycie jest podzialka do ustawienie elewacji, azumut ustawialem bez kompasu patrzac na anteny sasiadów. Wolno trzeba krecic przy szukaniu zeby dekoder zdazyl zlapac sygnal.
A ten twoj analogowy czujnik to mial wybór satelity? Jesli nie to jest nic nie warty.

Mi po prostu szkoda pieniedzy na cos co moge sam wykonac i jeszcze bede mial z tego satysfakcje.

krzysztof jot
08-11-2012, 00:36
szkoda pieniędzy...
przyszedł gościu, poskakał po dachu, zrobił co należy, poprał coś koło setki, siła 100, jakość 85 - odbiór perfekt.
No pewnie - mogę sam - nakombinuję się, nagimnastykuje - tylko po co zabierać komuś chleb ? właśnie, takie "zosie samosie" - zdjęcia też każdy umi robić :)

Strus
08-11-2012, 01:37
Na N jeszcze nie ma światecznych promocji. Chyba że jakis pilot Premium sie do takowych zalicza. Rozumiem że składając zamówienie trzeba dorzucic antenę, tak ? Bo przy multiroomie mi wyszła jednorazowa opłata 330zł. Swoją drogo to 200zł za aktywację dekodera to lekkie przegięcie.

Jak już zamówię i przyjdzie to instalacja we własnym zakresie , tak ? Czyli albo samemu albo szukamy fachowca

Rafał_Sz
08-11-2012, 12:30
Na N jeszcze nie ma światecznych promocji. Chyba że jakis pilot Premium sie do takowych zalicza. Rozumiem że składając zamówienie trzeba dorzucic antenę, tak ? Bo przy multiroomie mi wyszła jednorazowa opłata 330zł. Swoją drogo to 200zł za aktywację dekodera to lekkie przegięcie.

Jak już zamówię i przyjdzie to instalacja we własnym zakresie , tak ? Czyli albo samemu albo szukamy fachowca
Samemu montujesz, znaczy we własnym zakresie. Jeśli bierzesz multiroom, to pamiętaj, że "slave" za 10 zł/miesięcznie nie obsługuje dysku i nie ma dostępu do nagrań w "masterze" z poziomu "slave". Dopiero ten za 20 zł/miesiąc to potrafi.

JacKill
08-11-2012, 13:23
Nie mow ze pare mega z filmu ktory ma ich 700 to jest jego udostepnianie.

Czy całość, czy fragment - jest to udostępnianie.

Natomiast możesz kopiować od rodziny/znajomych, ściągać bez udostępniania (rapidy, ftp-y), ripować.

krzysztof jot
08-11-2012, 14:25

k... za "moich czasów" aktywacja była zazwyczaj gratis, albo jakieś symboliczne parę zł...
zorientuj się, czy aby na pewno ta opłata jest - najlepiej gdzieś w stacjonarnym salonie.
Co do montażu - głosy są różne - ja preferuje wybranie specjalistów, po uprzedniej analizie rynku i ceny.

Strus
08-11-2012, 15:00
To widać że w Nce aktywują za symboliczne 200 zł :)

Majek
10-11-2012, 14:20
Aktywacja głównego turbodekodera to 199 PLN, a aktywacja slave'a do multroomu to 99 PLN. Do tego przy multiroomie 10 lub 20 PLN (w zależności od opcji) miesięcznie do abonamentu.

nowart
10-11-2012, 15:30
Delikatnie podsumowując:
1. Przy odpowiednim montażu jakość AV nie odbiega od sygnału z cyfrowych kanałów kablówki ?
2. Kupując n'kę mam 2 wyjścia: korzystniejsze z racji promocji zamówienie przez infolinię ale montuję to sobie sam lub idę do jakiegoś stacjonarnego punktu , przychodzi fachman ze sprzętem i dokładnie mi to w cenie ustawia?
3. Kupując n'kę dostaję jedynie dekoder a talerz muszę sobie dokupić wg własnego uznania? Rozumiem, że tych lepszych, które tutaj polecacie (np lepsza czasza 100cm i jakieś japońskie konwertery) nie dostanę u dystrybutora tylko muszę dokupić je osobno?
4. Oczywiście mogę wszystko załatwić tip-top - kupić na infolinii, zamówić fachmana do instalacji, dokupić lepszą czaszę z lepszymi konwerterami itd itp) ale to już robią się chyba niemałe koszty? Do tego z tego co piszecie jakieś absurdalne "aktywacje" za 200zł? Swoją droga myślałem, że czasy pobierania opłat za bzdurne aktywacje już dawno minęły...
5. Jeśli mieszkam na 2 piętrze a 10m obok - właśnie od południowej strony - mam sąsiadujący, 6 piętrowy blok zasłaniający mi widok na satelitę, to odbiór będzie niemożliwy? Widzę po drugiej stronie osiedla jak skierowane są talerze sąsiadów mających czysty widok z okien i z moich okien, przy takim ułożeniu talerza trafię dokładnie w środek sąsiadującego bloku...
Finalnie robi się z tego całkiem nietani interes...

Rafał_Sz
10-11-2012, 17:45
Delikatnie podsumowując:
1. Przy odpowiednim montażu jakość AV nie odbiega od sygnału z cyfrowych kanałów kablówki ?
2. Kupując n'kę mam 2 wyjścia: korzystniejsze z racji promocji zamówienie przez infolinię ale montuję to sobie sam lub idę do jakiegoś stacjonarnego punktu , przychodzi fachman ze sprzętem i dokładnie mi to w cenie ustawia?
3. Kupując n'kę dostaję jedynie dekoder a talerz muszę sobie dokupić wg własnego uznania? Rozumiem, że tych lepszych, które tutaj polecacie (np lepsza czasza 100cm i jakieś japońskie konwertery) nie dostanę u dystrybutora tylko muszę dokupić je osobno?
4. Oczywiście mogę wszystko załatwić tip-top - kupić na infolinii, zamówić fachmana do instalacji, dokupić lepszą czaszę z lepszymi konwerterami itd itp) ale to już robią się chyba niemałe koszty? Do tego z tego co piszecie jakieś absurdalne "aktywacje" za 200zł? Swoją droga myślałem, że czasy pobierania opłat za bzdurne aktywacje już dawno minęły...
5. Jeśli mieszkam na 2 piętrze a 10m obok - właśnie od południowej strony - mam sąsiadujący, 6 piętrowy blok zasłaniający mi widok na satelitę, to odbiór będzie niemożliwy? Widzę po drugiej stronie osiedla jak skierowane są talerze sąsiadów mających czysty widok z okien i z moich okien, przy takim ułożeniu talerza trafię dokładnie w środek sąsiadującego bloku...
Finalnie robi się z tego całkiem nietani interes...
1. Enka ma bdb jakość, nie masz co się obawiać.
2, 3, 4. Kup zestaw przez net, a montaż poproś kogoś z jakiegokolwiek serwisu antenowego - tutaj też kup czaszę, kabel (dwa odcinki) i konwerter (pamiętaj, minimum dual).
5. Czasza odbija skupiony sygnał do konwertera pod pewnym kątem. To nie jest tak, że sygnał trafia "na wprost" w talerz. Polecam zamówić pana od anten przed na samym początku, niech obada temat. Zresztą, jeśli nie będzie możliwości odbierania enki, to z pozostałych platform także będą nici.
Co do "aktywacji", cóż mamy zgniły kapitalizm. ;)

Od siebie dodam, że po upływie okresu pierwszej umowy możesz liczyć na dużo lepsze warunki, zwłaszcza, jak jesteś twardym negocjatorem. Ja w tej chwili mam kolejną, bodaj już czwartą umowę na 12 miesięcy, płacę 54 zł/miesiąc za "full" oprócz szmirowatego HBO. Za każdym razem dostaję także bezpłatnie nowszy model dekodera. Dodatkowo, za pomocą sprytnego kabla i-HDMI ( nie HDMI) zrobiłem sobie multiroom za free.

jarekf34
10-11-2012, 18:42
Dodatkowo, za pomocą sprytnego kabla i-HDMI ( nie HDMI) zrobiłem sobie multiroom za free.
A to ciekawe... może coś więcej podpowiesz o tym "sprytnym kabelku" ;)

Rafał_Sz
10-11-2012, 21:08
A to ciekawe... może coś więcej podpowiesz o tym "sprytnym kabelku" ;)
Chodzi o to: http://allegro.pl/inteligentny-kabel-1-8m-ihdmi-plus-cec-hdmi-hdmi-i2769200153.html

Oglądam TV na jednym (salon) albo na drugim (sypialnia) odbiorniku. Dzięki temu kablowi i przedłużaczowi pilota, nie jest mi potrzebny multiroom jako taki. Wszystko działa cacy i w sumie za darmo.

GeparD
10-11-2012, 22:55
Ale oglądać możesz w sypialni ten sam program co leci w salonie.
Multiroom daje możliwość oglądanie kanałów niezależnie.

Rafał_Sz
10-11-2012, 23:06
Masz rację, powinienem napisać "multioom". Chodzi, że nie muszę mieć dwóch dekoderów, bo przy HDMI sprawa rozdziału sygnału jest nieco skomplikowana.

Majek
11-11-2012, 00:34
A ja nie bardzo kumam, o co z tym inteligentnym kablem chodzi... Masz dekoder w salonie i masz do niego podłączony TV. Drugi TV masz w sypialni. Z sypialni do salonu masz pociągnięty długaśny kabel HDMI. Jak kończysz oglądać w salonie, wyciągasz z dekodera kabel od telewizora w salonie i wtykasz kabel od telewizora w sypialni (bo chyba splitowac sygnału HDMI jakos sensownie się nie da?). Mając przedłużacz do pilota możesz z sypialni sterować dekoderem stojącym w salonie. Dobrze kminie? To na co tu jakiś inteligentny kabel?

Rafał_Sz
11-11-2012, 00:49
A ja nie bardzo kumam, o co z tym inteligentnym kablem chodzi... Masz dekoder w salonie i masz do niego podłączony TV. Drugi TV masz w sypialni. Z sypialni do salonu masz pociągnięty długaśny kabel HDMI. Jak kończysz oglądać w salonie, wyciągasz z dekodera kabel od telewizora w salonie i wtykasz kabel od telewizora w sypialni (bo chyba splitowac sygnału HDMI jakos sensownie się nie da?). Mając przedłużacz do pilota możesz z sypialni sterować dekoderem stojącym w salonie. Dobrze kminie? To na co tu jakiś inteligentny kabel?
To w zasadzie jest proste. TV wiszą do siebie plecami, dzieli je ściana w które ukryte jest wszelakie okablowanie. Jeden TV podłączony jest YPbPr, drugi przez HDMI. Nic nie muszę przełączać, wszystko jest podłączone na stałe.

iHDMI daje to, że "wyłapuje" klucz HDCP (ma swój chip) i pozostawia aktywne wszystkie wyjścia w dekoderze. I dzięki temu, oba odbiorniki działają w 1080i bez żadnych zakłóceń HDCP.

HDMI da się także splitować za pomocą n-splitera, tylko to droga zabawka.

Strus
10-12-2012, 00:22
Korzystał ktos z Was przy multiroomie z takich bajerów:
http://allegro.pl/adapter-modul-wifi-wlan-tv-multiroom-telewizja-n-i2837807506.html
http://allegro.pl/netgear-wnce2001-adapter-wifi-multiroom-tv-n-i2811825035.html

ASAHI
10-12-2012, 18:14
Ja polecam N. Bardzo dobra jakość obrazu nawet na SD, krótkie umowy, recorder :D

qualin
10-12-2012, 21:37
Teraz to juz jeden ciul bo cyfra i nka to jedna platforma. Ciekawe jaka bedzie nowa oferta.

Strus
10-12-2012, 21:40
Tak mowiecie że teraz to to samo. Przeciez tylko na papierze. Nadal sa to osobni i niezalezni dostawcy w sensie umow i oferty.

ppfalcon
10-12-2012, 22:51
Jeszcze tak, ale zaniedługo ma powstać jedna wspólna. NC+ ma się chyba nazywać.

Strus
10-12-2012, 23:07
Niedlugo czyli nie wiadomo kiedy. Na razie mamy na rynku 2 osobnych dostawcow z innymi dekoderami, inna oferta, innymi cenami, inna oferta. Wiec ja nie widze żeby obecnie bylo bez roznicy co sie bierze.

qualin
11-12-2012, 04:59
Do wielkanocy ma byc nowa oferta juz wlasniebjako nc+. Wlasnie dlatego jedni i drudzy daja teraz umowy na pol roku.

Strus
11-12-2012, 05:26
Ja wole na chwile obecna N (musze cos załozyc w styczniu bo wracamy do domu) ale wkurza mnie potwornie ta aktywacja dekoderów. C+ tego nie ma. Aktywacja za darmo. Moze wziąc C+ na pół roku i przeczekać skoro na Wielkanoc ma być nowa oferta

moshica
20-12-2012, 12:03
Ja sam zakładałem sobie N-ke i Polsat Cyfrowy, korzystam z obu.
I nie do końca można mówić że jedna gorsza od drugiej lub na odwrót. Wszystko zależy od oczekiwań, a te każdy ma inne, również w kwestii dekoderów mam spostrzeżenia, bo posiadam któryś już z kolei....

Rafał_Sz
20-12-2012, 20:46
Ale i tak ta nowa C+ ma korzystać ze sprzętu "n", który jest w sumie najnowocześniejszy na rynku.

qualin
20-12-2012, 21:22
Ja do nowego mieszkania bede podpinal kablowke 3 generacji czyli Jamboxa :) oferta jak z platform satelitarnych, najwyzsza mozliwa jakosc obrazu z najmniejsza kompresja, do tego symetryczne lacze internetowe 100/100 :)

Strus
05-01-2013, 15:30
Zamawiam w koncu Nke. Tylko że na pol roku i na razie bez multiroom'a. Zobacze jaka bedzie wspolna oferta z C+.
Ktos wczesniej wspominal (tak mi sie przynajmniej wydaje) żeby nie brac anteny od N tylko kupic osobno. Jest sens sie tak rozdrabniac czy normalnie brac wszystko że zrodla ?

qualin
05-01-2013, 15:35
Te z Nki sa troche za male i za slabe, w zla pogode bedzie kiszka z odbiorem. Ponoc lepiej kupic jakas lepsza.

lazik_s
05-01-2013, 15:36
Te z Nki sa troche za male i za slabe, w zla pogode bedzie kiszka z odbiorem. Ponoc lepiej kupic jakas lepsza.

dokładnie

Strus
05-01-2013, 15:40
Mieszkac bedziemy na 8 pietrze z antena po zachodniej stronie jesli to ma jakies znaczenie.

A mozecie rzucic jakim przykladem? Jesli z N zamawiam jedynie dekoder co dokladnie musze dokupic osobno ?

qualin
05-01-2013, 15:43
na zachod nie ustawisz anteny. musi byc skierowana na poludnie.

Strus
05-01-2013, 15:48
Nie ma problemu. Wspomnialem dlatego że opcji że wschodem nie ma. Po zachodniej stronie mozna ja przeciez ustawic w strone poludnia.

ksviper
05-01-2013, 15:54
Ja kupowałem talerz 90cm bez uchwytu do ściany, konwerter podwójny (przykład (http://satiq.pl/-produkty/pid,402/Konwerter-Golden-Interstar-GI-202-Platinum-X-Twin)), kabel i dwie pary końcówek.
Z racji tego, że miałem gdzie antenę zamocować to nie brałem uchwytu (http://www.sklepantena.pl/telewizja_naziemna/uchwyty_do_anten_i_maszty) do ściany.
Antenę ustawiałem ze szwagrem wg. wskazań na dekoderze. Tutaj (http://n.pl/moje-n/pomoc/zakup-i-instalacja/instalacja-anteny) są wskazówki jak to zrobić.

Strus
05-01-2013, 16:52
Czyli na stronie Nki zamawiam tylko dekoder.
Dodatkowo zamawiam na przykład: konwerter (http://allegro.pl/konwerter-cyfrowy-twin-hdsky-0-1db-gwa36-wzm-65db-i2857326018.html), antenęl (http://allegro.pl/antena-80cm-corab-metalowe-mocowanie-grafitowa-i2903878826.html), jakis uchwyt i na koniec dzwonie po instalatora który mi to wszystko założy na wspomnianym 8 piętrze. Zgadza się ? Całe okablowanie i jakies potrzebne końcówki to już kwestia dogadania z instalatorem czy musze to sam kupować.

Sorki że marudze ale nie mam o tym zielonego pojęcia

jo44
05-01-2013, 17:41
Jeśli zamówiłeś dekoder z PVR (warto!) to konwerter musi być podwójny.

Strus
05-01-2013, 17:46
Jeszcze nie zamowilem. Najpierw chce sie upewnic że wiem co i jak. Nad nagrywajacym sie zastanawiam. Szczegolnie na te pol roku... Jak bedzie mutliroom to zdaje sie że sie nie obejdzie bez tych pvr ale na razie ten zwykly chyba zrobi swoje, tak ? Po pol roku, jak sie umowa skonczy moze da sie go jakos promocyjnie wymienic.

Majek
05-01-2013, 18:05
Ja to się bardzo dziwię, czemu nie weźmiesz jakiejś kablówki? Przecież oferty sieci kablowych miażdżą każdą jedną platformę satelitarną... Telefon, internet, TV w jednym pakiecie za śmieszne pieniądze...

Strus
05-01-2013, 18:08
Bo kablówka na moim osiedlu jest delikatnie mówiąc do niczego nie podobna. A mi zalezy na sensownych kanałach HD

qualin
05-01-2013, 18:44
Nie masz jakiejs kablowki ktora korzysta z JamBox'a ?

Strus
05-01-2013, 19:04
Mam kablowke. A jakze. Jak uslyszam że najszybszy net to 8Mb/s i że mam za to placic 69 zl ..... Epoka lodowcowa krotko mowiac.

jo44
05-01-2013, 19:34
Jeszcze nie zamowilem. Najpierw chce sie upewnic że wiem co i jak. Nad nagrywajacym sie zastanawiam. Szczegolnie na te pol roku... Jak bedzie mutliroom to zdaje sie że sie nie obejdzie bez tych pvr ale na razie ten zwykly chyba zrobi swoje, tak ? Po pol roku, jak sie umowa skonczy moze da sie go jakos promocyjnie wymienic.
Nie kombinuj, jeśli cena nie zabija bierz koniecznie z nagrywarką. Naprawdę warto.

Strus
05-01-2013, 19:40
Nie kumam troche dlaczego nagrywarka jest taka istotna. Video tez nawet nie mialem. Przez caly pobyt w UK nawet TV nie mialem. Jak cos chcialem obejrzec to moglem to zrobic w necie. Takze dopoki miltirooma nie bede bral to chyba przezyje bez nagrywarki. Skoro dekodery sa takie same jakosciowo to cisnienia nie mam. I tak biore umowe na pol roku.

ASAHI
05-01-2013, 21:30
Według mnie lepiej z nagrywarką. Miałem białego nboxa a teraz mam czarnego, różnica jest taka że teraz korzystam z pvr non stop. (Tylko czasu mniej na oglądanie)
Bierz czarnego, jak skończy się umowa łatwiej będzie Ci negocjować lepsze warunki.

manfred
05-01-2013, 21:35
Nie wiem jak inne platformy ale jestem maniakiem dźwięku DD 5.1 DTS i wyżej. TVN puszcza filmy te "najnowsze" pozycje zawsze w DD i to dla mnie jest oprócz HD priorytet.

Marek
05-01-2013, 21:55
To ja słówko rzeknę w sprawie N. Mam, posiadam i przedłużyłem umowę. Kupiłem wszystko co było w zestawie tzn talerz i podwójny konwenter. Sam zamontowałem. mam wszystko na 96-98% Żadnych problemów z talerzem. Raz jeden zaczął się zanikać sygnał. Powodem okazało się to, że cały talerz i konwenter był zasypany śniegiem. Nie przeszkadza deszcz ani wiatr, więc spokojnie talerz od N daje radę. Mam multiroom i zdaje świetnie egzamin.
Moja rada jest taka, że weź póki co jeden dekoder ale odpuść biały i weź z nagrywarką, podwójny konwenter i połóż już kable. Warto również przygotować kabel internetowy, bo do drugiego dekodera sygnał dociera poprzez kabel internetowy albo przez działający router albo bezpośrednio z czarnego dekodera.

Strus
05-01-2013, 22:09
No dobra, przemyślę sprawę :) Tej anteny też ( w sensie czy od N czy samemu).

Marek - co do kabla pomiędzy dekoderami to wynalazki na wifi po jakieś 80 i 120 zł. wcześniej się nawet tutaj o nie pytałem ale chyba nikt nie korzysta. Także do miltiroom'u nie potrzeba już kabli

Marek
05-01-2013, 23:40
Ja korzystam :)
No, ale ja to już starej daty człek jestem :)

Strus
05-01-2013, 23:44
Korzystasz z tych wifi czy z kabli ?

bart1
06-01-2013, 00:01
ha to ja pomarudzę na N mam multi-rooma, czarny działa w miarę ale co to się na białym wyrabia to jak bym widział dekoder polsatu... dobrze że to nie stoi u mnie bo by już dawno "wyszedł" więc:
- tragicznie wolny
- co chwila brakuje mu dostępu
- gubi opisy programów
- lubi informować o braku wykupionego dostępu np. do tvp1

więc czekam do końca umowy i albo coś da się z tym zrobić albo zmiana na cos innego

Marek
06-01-2013, 00:09
Korzystam z kabli.

ha to ja pomarudzę na N ... albo coś da się z tym zrobić albo zmiana na cos innego

Rzeczywiście biały potrafi się zawiesić, ale nie jest to zbyt częste. Ponoć wystarczy uaktualnić oprogramowanie lub wymienić. U mnie nie jest to często więc olałem sprawę. I dlatego też zasugerowałem dekoder czarny z nagrywarką. Pozostałych problemów nie znam.

bart1
06-01-2013, 00:20
mam u siebie "czarny" i też wysypuje komunikat o braku dostępu nagminnie... oprogramowanie chyba najnowsze bo jak mnie już zdenerwuje to robię mu restart (ręczny z gniazdka), co nie zmienia faktu że akurat to i tak MZ najsprawniejszy dekoder z obecnie oferowanych w Polsce

jo44
06-01-2013, 10:35
Korzystasz z tych wifi czy z kabli ?
Ja korzystam z WiFi. Kupiłem w N "Universal WiFi Internet adapter Netgear" x 2 (mam Multiroom), po kilkadziesiąt PLN sztuka. Instalacja prosta jak budowa cepa, służy do Multiroom'u i np Youtube'a.

Strus
06-01-2013, 10:50
Czyli eNka też je oferuje ? Fajnie. Moze taniej niż na allegro bedzie skoro mowisz że kilkadziesiat zl.

jo44
06-01-2013, 11:02
Czyli eNka też je oferuje ? Fajnie. Moze taniej niż na allegro bedzie skoro mowisz że kilkadziesiat zl.
Niestety, teraz kosztuje to 123 PLN/sztuka - http://akcesoria.n.pl/multimedia/21-netgear-ethernet-to-wirless-adapter-wnce2001.html .
Rok temu kupowałem po 99 PLN.

ksviper
06-01-2013, 11:41
Z czarnym nboxem mam o tyle dobrze, że jak coś leci w TV a mnie nie ma w domu/nie mam czasu w tym momencie/TV zajęte przez innych mogę sobie ten program nagrać i potem oglądnąć. Znajomy ma białego i już nieraz mi mówił, że uciekło mu kilka ciekawych dla niego pozycji.
O białym nboxie nawet nie myśl - wybij go sobie z głowy. Możesz także nagrać jakieś bajki dla dzieci i potem jak nie ma tej ulubionej "na żywo" to w domowej wideotece będzie tylko czekało na odtworzenie.
I jeszcze o antenie - im większa tym lepiej, szczególnie gdy jest duże zachmurzenie - choć czasami przy ogromnym zachmurzeniu to i jest tak, że obraz mi zanika mimo, że ustawienie mam 95/99. Ale także im większa tym większy z niej żagiel więc i łatwiej o jej przekręcenie przy większym wietrze.

Strus
06-01-2013, 11:47
Netgear czyli kosztuje tyle samo w N co na Allegro.

Powiedzcie mi jaki ma rozmiar ta standardowa antena N ?

jo44
06-01-2013, 11:57
Netgear czyli kosztuje tyle samo w N co na Allegro.

Na Allegro trochę drożej i dochodzą koszty transportu - w N transport gratis.

Powiedzcie mi jaki ma rozmiar ta standardowa antena N ?

Standardowa w N - 80 cm. http://akcesoria.n.pl/akcesoria-instalacyjne/31-czasza-80cm-twin-z-konwerterem.html
Ja mam 90 cm, sygnał 100%, obraz zanika tylko w czasie największych ulew.

piwkoo
06-01-2013, 11:57
80cm

Wojteksw
06-01-2013, 12:09
Jeżeli nie ma miejsca na antenę to proponuję Technisat HD DigiDish 45, jeżeli jest miejsce to TRIAX TD80. Mam te anteny zamontowane w domu i obydwie sprawują się bardzo dobrze. Do tego podwójny konwerter aby jednocześnie oglądać i nagrywać z innego kanału.

dodam jeszcze
Jeżeli będziesz chciał sam dokładnie ustawić zapoznaj się z treścią podaną na stronach http://laki.dvhk.pl/faq/montaz_sat.htm , http://www.satlex.net/pl/azel_calc-params.html?satlo=13.0&user_satlo=&user_satlo_dir=W&location=52.25%2C21.00&la=52.25&lo=21.00&country_code=pl&diam_w=75&diam_h=80 Na tej drugiej stronie wpiszesz miejscowość i parametry anteny masz dokładne wyliczenia. Strona bardzo przydatna dla osób korzystających z bazy campingowej w Europie.

Strus
06-01-2013, 12:49
A jaki jest sens kupowania innej 80tki skoro ta eNkowa ma taki sam rozmiar ? Czy poza rozmiarem talerze sie czyms roznia ?

RAF7705
06-01-2013, 13:02
Mam antenę od n w uk jakość 100%.
N mam 4 lata czarny dekoder i jestem mega zadowolony.
Wcześniej miałem Polsat, masakra.
Nagrywanie to wspaniałe udogodnienie. Nie muszę oglądać reklam. I oglądam kiedy mam czas.

joker333
06-01-2013, 17:35
to ja tylko dwa słowa o n na karte HD dekoder biały nbox podziałał 9 miesięcy potem serwis wymiana na drugi ten podziałał niecałe 2 miesiące jutro odsyłam kolejny raz poza tym dali cos za co nie zaplaciłem a nie mam tego co powinienem mieć w tej ofercie np axn....rece opadają skończy się umowa to dekoder kosz...nie wiem jak można taki badziew proponować :/(szwagier ma taki sam tez już raz wymieniał)

Marek
06-01-2013, 19:04
dlatego polecamy czarny z możliwością nagrywania. Jak podepniesz do netu to masz możliwość kontroli z każdego miejsca na ziemi byleby było dojście do sieci.
Moim zdaniem zdecydowanie wystarczy talerz od N.

Strus
06-01-2013, 19:18
I tak chyba zrobię. Wezmę czarny 250GB i talerz od N. Dużo większego i tak bym nie załozył.

Desperados
06-01-2013, 20:25
Strus powiem Ci, że szczerze polecam dysk 250GB ;) mam go od 2 lat i nigdy nic się nie zepsuło. Nie zastanawiaj się tylko bierz go ! :D Nie wiem jaki chcesz abonament ale ten za 59zł/msc jest genialny, ale musisz się śpieszyć bo zostało jeszcze 14 godzin promocji :D
Aa co do talerza to również mam cały zestaw on N i jedynie jak jest jakaś meeega burza to czasami coś przerywa.
O ile się nie mylę to wujek w Egipcie również miał tą od N i wszystko działo jak trzeba.

jo44
06-01-2013, 20:28
ale musisz się śpieszyć bo zostało jeszcze 14 godzin promocji :D

Tylko do godziny 9 00 jutro? :)

Strus
06-01-2013, 20:37
Hehe. Na eNce taka kilkunastogodzinna promocja trwa non stop. Oferta sie nie zmienia ani o jote ale co jakis czas jest nowe odliczanie. Wczoraj bylo chyba cos tak że 4 godziny do konca promocji a dzisiaj zaczeli kolejna dobe bo widzialem 22 godziny do konca :)

Rafał_Sz
06-01-2013, 22:59
I tak chyba zrobię. Wezmę czarny 250GB i talerz od N. Dużo większego i tak bym nie załozył.

Koniecznie weź 500. Nie chodzi tylko o pojemność, ale głównie o oprogramowanie "turbo". Jest sporo szybszy i stabilniejszy od 250 i ma kilka sprytnych dodatkowych funkcji.

RAF7705
07-01-2013, 03:55
Mój odpukać 4 lata bez zarzutu.
250 i 500 to ten sam dekoder. Ma tylko programowo zablokowane 250gb.
Wiem bo nie dawno odblokowalem. A oprogramowanie turbo mi dali za free jeszcze zanim odblokowalem te drugie 250.

jarmer
09-01-2013, 00:11
250 i 500 to ten sam dekoder. Ma tylko programowo zablokowane 250gb. Nie zgodzę się z kolegą. Pierwsze partie dekoderów miały 250, później sprzedawali 500 zablokowane na 250. Te z początkowej sprzedaży można poznać po innym zasilaczu a dokładnie po "wtyku".

RAF7705
09-01-2013, 00:31
Ale tamtych już dawno nie sprzedają wiec po co o tym wspominać.
Ja ponad 4 lata temu kupiłem już ten w wersji z zablokowaną 500tką

Strus
09-01-2013, 00:47
Ale soft jest nadal inny, tak ? Naprawdę jest taka róznica w działaniu 250 a 500 ?

jo44
09-01-2013, 00:50
Inne oprogramowanie - to w wersji 500GB jest dużo lepsze.
Jeśli dobrze pamiętam, bo już od kilku lat mam 500GB, oprogramowanie z wersji 250 jest zbliżone do tego z "białego" dekodera.

RAF7705
09-01-2013, 05:37
Ale mi weszło turbo jakiś rok wcześniej zanim odblokowalem do 500gb. Samo za free nka dała.

Strus
09-01-2013, 19:43
Cosik z ofert Nki poznikało.......... Ktoś wie o chodzi ?

EDYTA - kurna, a to chamy jedne - z 2 najtańszych pakietów usunęli dekoder 500GB i Multiroom :twisted: Idzie ku lepszemu po połączeniu, tak ......

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img59.imageshack.us/i/beztytuurwl.jpg/)

jo44
09-01-2013, 21:27
Bierz pakiet za 69 zł. :)

Strus
09-01-2013, 23:57
Tia... A za kilka miesiecy bedzie trzeba brac ten za 100. Nie że mna te numery. Nie potrzebuje programowo nic poza pakietem za 59 i nie zmusza mnie do placenia wiecej za cos z czego korzystac nie bede. Takze sila rzeczy albo wezme dekoder 250 bez Multi ( na razie i tak zbedny bo lozeczko malej bedzie w sypialni) albo sie w ogole wstrzymam. Do swiat pewnie juz bedzie nowa oferta. A te 3 miesiace na darmowej z anteny pociagne.

pinio
10-01-2013, 00:27
A te 3 miesiace na darmowej z anteny pociagne.
Nie darmowej, należy płacić abonament :)

Strus
10-01-2013, 00:31
Chłopaki nie płac(z)ą :mrgreen:

Strus
25-01-2013, 20:42
Jest N i już mnie wkur*** Mam dekoder 250GB - czy to cholerstwo musi tak buczeć ?? Bo jesśli ten typ tak ma to zaraz go oddaję i rezygnuję z Nki. Wole gorszy obraz niż szlag ma mnie trafiać codziennie po kilka godzin

manfred
25-01-2013, 20:44
Buczy bo ściąga filmy na Vod chyba ze nie masz vod. Ty chyba nie wiesz jak buczy mój komp :-)

Strus
25-01-2013, 20:46
Nie mam VOD a mojego kompa nie słychać zupełnie. Nawet z metra :) Co nie zmienia faktu że dekoder eNki zaraz mnie do szału doprowadzi

manfred
25-01-2013, 20:48
To masz cos ****...ne. Mój bzyka ;-) tylko wtedy jak pobiera filmy a tak siedzi cicho.

krzysztof jot
25-01-2013, 21:26
jak postawiłeś w szafce - to rezonuje i słychać go, normalne wewnątrz jest zwykły dysk jak w PC - pracuje to buczy.
Pomaga czasem lekka zmiana położenia, amortyzująca mata jako podkładka... jak nowy - dużo ma do pobrania, potem to tylko w nocy jak coś aktualizuje czy nagrywa.
Co do wyboru - niebawem nie będziecie już musieli zadawać tego pytania, choć zacznie się pewnie "...czy wymienić antenę"... :)
http://satkurier.pl/news/82153/pierwsze-informacje-o-nc.html

źródło (http://pictap.pl/di-OFSEDFBC.jpg)

Strus
25-01-2013, 21:36
Ja wiem że dysk buczy. Ale miałem i mam kilka różnych dysków i poziom hałasu dekodera bije na głowę wszystkie kiedykolwiek posiadane przeze mnie dyski. Dysk buczy kiedy pracuje czyli kilka-kilkanaście sekund. Mój dekoder buczy non-stop. Przestaje dopiero jakąś minutę po odcięciu zasilania

manfred
25-01-2013, 21:38
Weź sobie kup flaszke i sie opij

witus
25-01-2013, 21:54
Też w zeszłym tygodniu zrobiłem błąd i w ramach przedłużania umowy wymieniłem biały odbiornik N na czarny z dyskiem. Masakra jakaś - słyszę ciągle ten dysk. Siedzę przy macbooku na którym retuszuję foty mam go pod nosem jest błoga cisza, a od telewizora ciągle słyszę ten zakichany szum. Od tygodnia wyświatla po naciśnieciu VOD, że coś pobiera ciekawe ile tygodni mu to zajmie. Nagrywanie na tym dysku działa, net działa, ale jak działa to VOD pokaże się tam coś w końcu ?!

Strus
25-01-2013, 22:12
Ja właśnie podkleiłem pod nóżki dekodera 2 długie paski filcu. Jest lepiej

jo44
25-01-2013, 23:01
Ja właśnie podkleiłem pod nóżki dekodera 2 długie paski filcu. Jest lepiejCoś jest chyba nie tak z Twoim dekoderem. Ja mam już trzeci egzemplarz i żaden z nich nie hałasował - może rzeczywiście Twój stoi na jakimś pudle rezonansowym?

Strus
25-01-2013, 23:17
Stoi na zwykłej szafce RTV z 2 szufladami i tyle. Na forum N też piszą że huczą jak ocean w czasie sztormu

qualin
25-01-2013, 23:38
Wszystko tez zalezy jaki kto ma sluch. Ja np slysze jak buczy komin kotlowni osiedlowej, a zona sie dziwnie na mnie patrzy jak o tym mowie :P
Ostatnio mialem badani eaudiogramem i wyszlo, ze slysze czestotliwosci dosc wysokie jak na doroslego faceta, bo zakres od -5dB wiec jak male dziecko.
Moze Strus tez ma wyczulony bardziej sluch.
Plazme tez slysze jak piszczy, ale sie przyzwyczailem :P

bart1
25-01-2013, 23:51
ooo czyli nie tylko ja słyszę działający telewizor (ten pisk czy takie ćwierkanie)
a co dekoderów czy macie może dokladne info ile ciągnie prądu "czarny" z N bo osobiście nie jestem w stanie sprawdzić a gdzieś czytałem że ssie jak gupi na stendbaju..

Strus
25-01-2013, 23:53
Sam chętnie się dowiem bo mam go wpiętego w listwę z modemem i routerem a to chodzi non-stop.

qualin - jest to prawdopodobne bo moja żonka też się na mnie czasem dziwnie patrzy jak się pytam czy coś tam słyszy. Dlatego też wyciszałem kompa i załozyłem regulator obrotów dla wiatraków

bart1
25-01-2013, 23:58
ja znalazłem info że wychodzi od 25-35W non stop a to jednak w miesiącu się uzbiera....

Strus
26-01-2013, 00:37
Sobie chyba cus do mierzenia sprawie bo sprzetow w domu od groma. A warto jednak wiedziec co ile zre w jakim trybie.

bart1
26-01-2013, 00:51
szperając znalazłem coś takiego : http://www.mojeboje.pl/zuzycie-energii-w-trybie-standby/ sprzęt marny ale poglądowo warto zerknąć

Rafał_Sz
26-01-2013, 10:44
Sobie chyba cus do mierzenia sprawie bo sprzetow w domu od groma. A warto jednak wiedziec co ile zre w jakim trybie.Ja mam listwę podłączoną pod sterownik czasowy. Między 23:30 a 6 rano, oraz między 9:00 a 15:00 cały sprzęt rtv jest całkowicie odłączony od prądu, bo wtedy i tak nikt tego nie używa. W/g watomierza daje to ok 30 zł miesięcznie oszczędności. Niby nic, ale rocznie daje to mi pełny bak wachy do auta. :)

manfred
26-01-2013, 12:17
ciekawe ile sterownik pobiera pradu?

Rafał_Sz
26-01-2013, 12:24
ciekawe ile sterownik pobiera pradu?~1 Wh

moshica
28-01-2013, 14:32
Czy są tu na forum użytkownicy i posiadacze tunera serii HD5000/6000 z Cyfrowego Polsatu ? Chodzi mi o opinie, trochę ich czytałem i jedni twierdzą że tunery nie takie złe ale są i zażarci przeciwnicy (bo gdzie ich nie ma ;-)
Obecnie mam n-kę i polsat, ale chcę przejść na jednego operatora z opcją multiroom i CP ma obecnie te tunery w ofercie.
Podzielcie się opiniami na ich temat, jak działają, jakie Wasze odczucia, co nie działa w nich i co wkurza ;-)

bognik
28-01-2013, 16:01
Ja mam HD5000 i napiszę, że takiego syfu to jeszcze nie miałam. Jest bardzo wolny, co chwilę się wiesza, przestaje działać. Jednym słowem tragedia. Zdecydowanie nie polecam. Wcześniejszy, który miałam był o niebo lepszy. Żałuję, że wymieniłam na ten syf ...

Strus
28-01-2013, 16:59
Kupilem miernik i zmierzylem ile dekoder eNki zre. Oczom nie wierzylem wiec sprawdzalem 3 razy. MÓJ dekoder zre 30W niezaleznie czy jest wlaczony czy jest w stand-by. To jest aż nierealne że urzadzenie zre tyle samo czy dziala czy nie dziala. Moze mam walniety dekoder ?

witus
28-01-2013, 17:07
Dzwoniłem dzisiaj do N bo mi VOD nie działa. Pan zapytał mnie czy wyłączam odbiornik. Powiedziałem, że nie nigdy tego nie robię. Wyjaśnił, że to jest przyczyna bo on w 'stanby' pobiera ofertę vod. Więc pewnie ten odbiornik działa non stop do czasu jak nie pobierze sobie filmów. Dotyczy przypadku jak u mnie - mam tylko jeden konwerter, na wiosnę przeciągnę dodatkowy kabel na balkon - wtedy nagrywanie i vod działa równolegle z oglądaniem. możliwe, że będzie szybciej przechodził w prawdziwe uśpienie po pobraniu wszystkiego.

Strus
28-01-2013, 17:33
A nie da się tego pobierania jakoś wyeliminować ?

Rafał_Sz
28-01-2013, 17:45
A nie da się tego pobierania jakoś wyeliminować ?
Jeśli masz aktywną ofertę VOD nie możesz wyłączyć pobierania w tle. Do tego system stara się dysk na bieżąco konserwować (defragmentacja). Nie wiem czy czytałeś to co napisałem o wyłączniku czasowym, u mnie to się sprawdza.

moshica
28-01-2013, 17:49
Ja mam HD5000 i napiszę, że takiego syfu to jeszcze nie miałam. Jest bardzo wolny, co chwilę się wiesza, przestaje działać. Jednym słowem tragedia. Zdecydowanie nie polecam. Wcześniejszy, który miałam był o niebo lepszy. Żałuję, że wymieniłam na ten syf ...

Dzięki Bognik za krótką reckę, widzę że będę miał mega przeprawę. Z N-ką i polsatem jestem już 5 rok i n-ka co roku kombinuje jak podnieść mi abonament o kolejną kilkanaście zł. Polsat przez 5 lat podniósł o 5zł.
Programowo bardziej pasi mi Polsat (ma Travel i History HD) a reszta tematycznie ta sama jak dla mnie.
Zaczyna mnie to wkurzać bo płacę 2 operatorom po abonamencie i tylko multiroom wchodzi w grę, z czego łączenie 2 dekoderów kablem w nce nie wchodzi w grę (ok 30m kabla) a dopłacanie zaś do wifi prawie 200zł to też interes o kant.
[ciach] nie wiem co zrobić, polsat daje kiepściawe dekodery a n-ka [ciach] mnie do granic nowymi umowami !

zaproponujcie coś mądrego mądrale !

Strus
28-01-2013, 17:50
Jeśli masz aktywną ofertę VOD nie możesz wyłączyć pobierania w tle. Do tego system stara się dysk na bieżąco konserwować (defragmentacja). Nie wiem czy czytałeś to co napisałem o wyłączniku czasowym, u mnie to się sprawdza.

Czytałem. Równie dobrze mogę wyciągnąć kabelek z tyłu dekodera. Dzwoniłęm do N i w dekoderach z dyskiem nie ma możliwości wyłączenia VOD czyli kicha po całości. Mało że buczy to jeszcze wpiernicza prąd jak głupie. Nie mogę powiedzieć żebym był zadowolony

Rafał_Sz
28-01-2013, 18:01
Czytałem. Równie dobrze mogę wyciągnąć kabelek z tyłu dekoderaMożesz. Ale taki wyłącznik odcina od koryta pozostały sprzęt, który w standby i tak swoje żre.

M_J
28-01-2013, 21:01
n-ka co roku kombinuje jak podnieść mi abonament o kolejną kilkanaście zł.

K... nie wiem co zrobić, polsat daje kiepściawe dekodery a n-ka wk... mnie do granic nowymi umowami !

Na to jest krótki patent - rozwiązujesz umowę z N i z dniem zdania dekodera podpisujesz nową - jesteś traktowany jak klient z ulicy, bez lipnych ofert (chyba, że masz nerwy i 3 razy odmówisz im przez telefon propozycję przedłuzenia - zejdą wtedy na sensowną ofertę bez podwyżki).

moshica
28-01-2013, 22:37
Na to jest krótki patent - rozwiązujesz umowę z N i z dniem zdania dekodera podpisujesz nową - jesteś traktowany jak klient z ulicy, bez lipnych ofert (chyba, że masz nerwy i 3 razy odmówisz im przez telefon propozycję przedłuzenia - zejdą wtedy na sensowną ofertę bez podwyżki).

do tej pory tak starłem się robić, ale co roku ich praktyki mnie już do czegoś doprowadzają i zaczyna mnie ta zabawa w kotka i myszkę męczyć.
tzn. oni na siłę "wciskają" dodatkowe programy (typu N Premium, filmowe), ale po przykładowo 3-6 miesiącach abonament skacze o kolejne 10zł, a moje tłumaczenie, że zostawcie mi tylko 3 pakiety z 6 ( bo i tak nie ma czasu wszystkiego oglądać) to u nich nie ma takiej opcji. Czyli zostanie przy tej cenie co mam nie wchodzi w grę nawet jakbym mógł zrezygnować z połowy pakietów .... to nie tylko podwyżka i więcej kanałów !

szkoda że polsat cyfrowy nie ma sensownych dekoderów, mam na razie białego nboxa i mi starcza, nie chcę n-recordera.

Kiedyś z tego co pamiętam, można było samemu zanabyć jakiegoś Pace'a, Echostara, Fergusona i włożyć kartę od dostawy platformy, ale chyba teraz to niemożliwe, aż tak w tym nie siedzę. Czy jest tu jakiś spec od TV SAT i dekoderów ?

sote
28-01-2013, 22:40
moshica ja tez mam to "cudo techniki" HD5000 i jakos to tam dziala, ale rewelacji nie ma, do tego ostatnio co dzien sie zawiesza padlina...
jedynie odlaczenie zasilania pomaga. Kanaly przelaczaja sie bardzo dlugo, a te w HD to juz prawie wieki i w tym czasie widac piekne
5 czy 6 kropeczek na ekranie - szalg czlowieka moze trafic. Na szczescie jeszcze tylko do konca lutego bede abonentem CP i pozniej rezygnuje z tego badziewia calkowicie.
Rezygnacje wyslalem prawie rok temu, bardzo sie dziwili dlaczego juz wysylalem jak to dopiero poczatek umowy byl. Musialem im wyjasnic
ze to przez ich durne zapisy w umowie. Jezeli nie wypowie sie jej conajmniej 90 dni przed jej zakonczeniem to przedluza sie automagicznie
na nastepny okres (u mnie 15m-cy). Na stalym kliencie srednio im zalezy, zadzwonili do mnie raz jak dostali wypowiedzenie i raz przed Bozym Narodzeniem.
Teraz cisza. Aha - wkurzajace jest tez to zepoltora tygodnia przed terminem platnosci wysylaja smsy w ktorych pisza juz o odlaczaniu kanalow jesli sie nie zaplaci,
podobnej tresci komunikaty mozna tez czasem zobaczyc na ekranie tv.

Kiedyś z tego co pamiętam, można było samemu zanabyć jakiegoś Pace'a, Echostara, Fergusona i włożyć kartę od dostawy platformy, ale chyba teraz to niemożliwe, aż tak w tym nie siedzę. Czy jest tu jakiś spec od TV SAT i dekoderów ?
Tez jestem ciekawy jak ta sytuacja wyglada, czy jest to mozliwe. Z tego co mi wiadomo to CP "paruje" tunerki z kartami.

p.s. Czy w innych platformach tez jest tak, ze po zakonczeniu umowy trzeba do centrali odeslac dekoder?
W CP powiedziano mi, ze nie moge odniesc do punktu w krorym kupilem tylko musze im do warszafki wysylac...

moshica
28-01-2013, 23:04
moshica ja tez mam to "cudo techniki" HD5000 i jakos to tam dziala, ale rewelacji nie ma, do tego ostatnio co dzien sie zawiesza padlina...
jedynie odlaczenie zasilania pomaga. Kanaly przelaczaja sie bardzo dlugo, a te w HD to juz prawie wieki i w tym czasie widac piekne
5 czy 6 kropeczek na ekranie - szalg czlowieka moze trafic. Na szczescie jeszcze tylko do konca lutego bede abonentem CP i pozniej rezygnuje z tego badziewia calkowicie.

obecnie mam zwykły F300 z polsatu na SD a przedtem miałem Samsunga model DSB 305 ( poleciała pamięć i nie pamietał ulubionych). Z F300 naprawdę jestem zadowolony, ale aby mieć multiroom w HD, ten muszę oddać i wziąć 2 dekodery HD5000/6000 i niestety obawiam się że tak jak Ty dostanę z nimi szału ;-)

Tak czy siak, mam nieciekawą sytuację. Apropo nki, dekoder w multiroom główny z podrzędnym musi być zlinkowany tak ?, czy to kablem RJ45 (ustawienia LAN) czy przez wifi ?

Z tego co mi wiadomo to CP "paruje" tunerki z kartami.

p.s. Czy w innych platformach tez jest tak, ze po zakonczeniu umowy trzeba do centrali odeslac dekoder?
W CP powiedziano mi, ze nie moge odniesc do punktu w krorym kupilem tylko musze im do warszafki wysylac...

Tak, CP paruje i wg. mnie nie można wykorzystać np. jakiegoś swojego Fergusona, czyli lepszy sprzęt niż badziwie systemowe.

Z nki, po rezygnacji nie trzeba do Warszafki wysyłać, można w najbliższym punkcie sprzedaży nki go zdać protokołem i wypowiedzeniem umowy...

bognik
28-01-2013, 23:16
5 czy 6 kropeczek na ekranie - szalg czlowieka moze trafic.

O, to. Też muszę odłączać od zasilania, by zaczęło znowu działać.
Porażka.

sote
29-01-2013, 09:19
Mam dziwne wrazenie, ze im blizej konca umowy tym czesciej tunerek sie wiesza ;)
Moze CP tak milo zegna swoich abonentow?

witus
29-01-2013, 10:58
N'ka i tak najbardziej uczciwie podchodzi do kanałów HD inni niesamowity luksus z tego robili. Żeby nie płacić więcej trzeba umowę wypowiedzieć. Wkrótce może rozwiąże się problem multiroom'w bo testują aplikację Ngo. Fajnie to działa, na tablecie w końcu mogę obejrzeć wiadomości bo głównie córka zajmuje telewizor. Gorzej jak wprowadzą za to opłaty.

moshica
29-01-2013, 11:52
N'ka i tak najbardziej uczciwie podchodzi do kanałów HD inni niesamowity luksus z tego robili. Żeby nie płacić więcej trzeba umowę wypowiedzieć. Wkrótce może rozwiąże się problem multiroom'w bo testują aplikację Ngo. Fajnie to działa, na tablecie w końcu mogę obejrzeć wiadomości bo głównie córka zajmuje telewizor. Gorzej jak wprowadzą za to opłaty.

informacja ze strony N-ki : http://n.pl/moje-n/pomoc/faq-najczesciej-zadawane-pytania/ile-kosztuje-usuga-ngo
wychodzi na to że będzie to odpłatna usługa.

swego czasu tylko N-ka miała kanały HD a CP na początku chyba 3 kanały, obecnie CP dogonił N-kę w kanałach HD (głównie kanały typu Discovery), więc N-ka już nie jest tym luksusem co kilka lat temu...

z drugiej strony, mając CP i N-kę nie rozumiem skąd się bierze pęd ludzi w kierunki N-ki, biały nbox który mam działa jak wół, ten F300 SD z CP dużo lepiej, oferta tematyczna CP wcale nie gorsza, naprawdę nie rozumiem !
o podnoszeniu cen nie chcę się powtarzać w kółko....

witus
29-01-2013, 16:23
Gdyby nie zestaw kanałów dla dziecka wysatrczyłaby mi z nawiązką telewizja naziemna ... ;) w sumie nawet nie wiem po co odbiornik zmianiłem na ten z dyskiem ... wiem żeby Dorę córce nagrać ;) kto ma czas na tv pasjonując się fotografią !

sote
29-01-2013, 21:34
Wczoraj pisalem ze sie CP nie odzywa... wyobrazcie sobie ze dzisiaj zadzwonili :mrgreen: i mila (jeszcze) pani sie przedstawia i mowi ze dzwonila we wrzesniu jak dostali wypowiedzenie...
Nie chcac marnowac jej czasu powiedzialem ze wypowiedzenie jest nadal wazne i 28.02 dziekuje za ich uslugi. Na to pani juz mniej milym glosem mowi, ze nie wyobraza sobie ze nie bede
korzystal wogole z tv... Przyznam, ze takie postawienie sprawy "odrobine" mnie poirytowalo. Wyjasnilem, ze to co ona sobie wyobraza to jej sprawa a ja dziekuje za ich uslugi.
Wracam po robocie do domu i ok 20 chce wlaczyc tv a tu ZONK, dekoder wisi. ok. pstryk listwa, resecik (ostatnio tylko to pomagalo jak wspominalem), a tu guzik.
zapala sie lampka stand-by po czym zaraz gasnie. Ciekawy jestem czy to zbieg okolicznosci i akurat dzisiaj dekoder wyzional ducha czy oni cos mogli ze swojej strony zmajstrowac?
Jutro oddam ten zlom w jakims punkcie CP.

RAF7705
29-01-2013, 23:22
Też miałem przejścia z wypowiedzeniem umowy Polsatowi.
Ostatecznie się osobiście pofatygowałem.
Bez nawigacji bym nie trafił w takiej dziurze mają tą centralę.

moshica
30-01-2013, 09:51
A ja myślę tak, klient złapany na jakąś usługę ( TV SAT ) jest intruzem, niezależnie z jakiej platformy korzysta. To taka nasza specjalność, złapany kontrakt, to nie trzeba się już starać, trzeba "golić" następnego i "czesać" rynek ;-)

a z tym padem dekodera to raczej zbieg okoliczności, swego czasu seria Samsunga DSB 305 z CP też się "unicestwiała" kompletnie, sam to zaliczyłem....

sote
30-01-2013, 12:39
walki ciag dalszy ;)
Znalazlem sobie punkt CP po drodze z pracy do domu.
Dzwonie dla pewnosci i co? i nic tam nie zalatwie bo nie maja tam lacza antenowego...
Szukam kolejnego, podobnie. I tym sposobem musze troszke pojezdzic po miescie, czego chcialem uniknac.
Padline do CP do warszafki bede wysylal, troche daleko zeby to wozic ;)

Rafał_Sz
30-01-2013, 12:42
Reklamacje z "enką" idą gładko. Kiedyś wieszał mi się hd recorder, sprawa wymiany trwała może z pięć minut. Podobnie było z upgrade dekodera. Jeden telefon, przywieźli, odebrali stary i już. Mam nadzieję, że po przejęciu przez Cyfrę Plus poziom obsługi zostanie przejęty z "n".

jo44
30-01-2013, 18:47
Mam nadzieję, że po przejęciu przez Cyfrę Plus poziom obsługi zostanie przejęty z "n".
Gorsze wypiera lepsze jak mawiał Kopernik. :)

Strus
09-02-2013, 13:27
Nowy dekoder N od wczoraj w domu. Po pierwsze nie buczy jak ten 250GB, po drugie ma o wiele bardziej funkcjonalne menu, po 3cie problem z dźwiękiem został rozwiązany. Także same plusy. Być zadowolony. Dla potomnych - jak N to tylko Turbodekoder

Rafał_Sz
09-02-2013, 13:57
Nie zapomnij podpiąć go do netu, fajna jest zwłaszcza możliwość słuchania strumieniowo nadawanej muzy.

RAF7705
09-02-2013, 19:30
Zgadza się :)

Strus
10-02-2013, 01:32
Ja mam wszystko do netu podpięte. Niedługo podepnę też toster i zmywarkę :mrgreen:

witus
11-02-2013, 15:30
Struś a za to turbo trzeba coś więcej zapłacić, abonament jakiś czy coś ? Ostatnio w tym czarnym chciałem fakturę otworzyć on z 10 min coś mielił masakra !

Strus
11-02-2013, 16:11
To jest tak: aktywacja turbo normalnie kosztuje 200zł. Aktywacja zwykłego 50zł. W salonie powiedzieli mi że nie wymienią dekodera przed upływem 3 miesięcy od rozpoczęcia umowy. Zadzwoniłem na infolinię i na infolinii się zgodzili jeśli zapłacę 100 za aktywację. Takę mnie akurat w sumie aktywacja turbo wyniosła 150zł czyli 50 taniej niż gdybym od razu wybrał turbo. Zakładam że zasady są takie same więc zadzwoń na infolinię i powalcz.

bart1
21-03-2013, 13:27
http://ncplus.pl/sklep/promocje chyba zaszaleli z tymi cenami......
nawet zwykły multiroom podskoczył o 5zł w porównaniu do dnia wczorajszego...

di_
21-03-2013, 13:42
Info z forum satkuriera:

Z infolinii: NC+ wkrótce przedstawi każdemu abonentowi(C+ i N) listownie ofertę programową. Jeśli nie zostanie zaakceptowana umowa zostanie rozwiązana. Jeśli abonent nie odpisze umowa zostanie automatycznie z migrowana.(na jakich zasadach niewiedzą) Natomiast jeśli abonent nie będzie się zgadzał może wysłać wypowiedzenie, wtedy i tak będzie się kontaktować dział utrzymania abonenta z nc+.
Ja sobie miałem KompaktHD (za 59 zł), nawet nie wiem ile programów, bo najważniejsze dla mnie były: C+ (w porach demobil ekstraklasy), C+GOL i C+SPORT. O, i czasem KuchniaTV z żoną obejrzeliśmy. Teraz, żeby móc oglądać to co wtedy, będę musiał zapłacić coś koło 119 zł.
Po cichu mam nadzieję, że ten dział utrzymania klienta ma jakieś asy w rękawie, bo przy obecnych cenach trochę fanów sportu od nich odejdzie..

rychu_cmg
21-03-2013, 13:55
Ceny będą musiały spaść, w starej ofercie C+ ceny też były wysokie, ale dawali wysokie rabaty. W aktualnej ofercie NC+ fani sportu zmuszeni są do zapłacenia 119 zł za abonament, na sam start trzeba zapłacić za aktywacje, multiroom i dekoder około 200 zł.

HYPER
21-03-2013, 14:43
ja mam n-ke, z ktorej srednio jestem zadowolony. tzn place za duzo jak na to co dostaje i bardzo bym sie ucieszyl gdybym mogl rozwiazac umowe z n-ka bez zadnych konsekwencji, albo przejsc na duzo tanszy abonament w nc+. sport w zasadzie mnie nie interesuje. jedyne co lubie obejrzec to Lige zuzlowa + zuzlowe GP. wie ktos moze kto w tym roku bedzie to transmitowal? pilka dla mnie moze nie istniec, wiec przynajmniej z tym nie mam problemu. snookera obejrze na eurosporcie w najtanszym pakiecie.

inna sprawa to dekoder (recorder). czy po rozwiazaniu umowy nalezy do mnie, czy trzeba go oddac? pytam bo uzywam go za granica i troche dla mnie bedzie problemem dostarczenie go do Polski. moze platrorma nc+ by chodzila na recorderze z n-ki? wiek ktos?

Strus
21-03-2013, 15:13
Piszecie że ludzie odejdą.... A ciekawe gdzie pójdą ? Do Polsatu z koszmarną jakością ?

pinio
21-03-2013, 15:14
A ciekawe gdzie pójdą ?
Na spacer ;)

puciek
21-03-2013, 15:18
ja mam n-ke, z ktorej srednio jestem zadowolony. tzn place za duzo jak na to co dostaje i bardzo bym sie ucieszyl gdybym mogl rozwiazac umowe z n-ka bez zadnych konsekwencji, albo przejsc na duzo tanszy abonament w nc+. sport w zasadzie mnie nie interesuje. jedyne co lubie obejrzec to Lige zuzlowa + zuzlowe GP. wie ktos moze kto w tym roku bedzie to transmitowal? pilka dla mnie moze nie istniec, wiec przynajmniej z tym nie mam problemu. snookera obejrze na eurosporcie w najtanszym pakiecie.

inna sprawa to dekoder (recorder). czy po rozwiazaniu umowy nalezy do mnie, czy trzeba go oddac? pytam bo uzywam go za granica i troche dla mnie bedzie problemem dostarczenie go do Polski. moze platrorma nc+ by chodzila na recorderze z n-ki? wiek ktos?

Dekoder musisz oddać albo przesyłając pocztą, ale nie będziesz miał potwierdzenia, albo osobiście w punkcie serwisowym. NC+ będzie działała na turborecorderach N-ki.

bart1
21-03-2013, 15:26
HYPER zerknij na stronę -> http://ncplus.pl/migracja jeżeli cokolwiek interesuję cię z oferty nc+ masz możliwość migracji w każdej chwili.

mi 2 dni temu rozpatrzyli pozytywnie 2 reklamacje jak i podpisałem umowę na starych warunkach na kolejny rok, ale co mnie zaciekawiło to podskoczyła też opłata za MR standard z 10 do 15 miesięcznie....
ładna jazda jest na profilu nc+ na FB...

rychu_cmg
21-03-2013, 23:48
Serwisy z pirackimi transmisjami sportowymi przy takich cenach pakietów w NC+ będą miały teraz świetny interes.

Rafał_Sz
22-03-2013, 10:32
Obecna oferta NC+ to cenowa pomyłka. Cienko to widzę.

manfred
22-03-2013, 10:35
A jak wygląda migracja z starej enki do tego nowego Stwora potwora. Póki co ma ktoś do mnie oddzwonić z propozycją.

Strus
22-03-2013, 10:36
Oczywiste było (dla mnie) że po fuzji taniej nie będzie. Oni wiedzą że teraz będę mieli najlepszą ofertę i najlepszą jakość. A jak komuś zależy choć na jednej z tych rzeczy to konkurencji nie mają żadnej. A skoro się jest monopolistą to się rządzi rynkiem.

Dla mnie na przykład będzie lepiej. Mnie sport nie interesuje. Filmy..... ;) A poza tym za te same pieniądze jakie płacę obecnie w N będę miał dodatkowo 1 czy 2 kanały których w ofercie Nki w ogóle nie było. I nawet będzie w HD
:)

EDIT - kurna, nie ma History HD w nc+ :( :( Czyli zyskuję Mini Mini a tracę History HD. Chyba że będę mógł ten jeden program zatrzymać :)

rychu_cmg
22-03-2013, 11:52
Czyli jednak da się sporo ugrać na migracji:
http://media2.pl/media/101460-Nizsze-ceny-w-ofercie-migracyjnej-ncplus.html

Rozmowę z konsultantem w sprawie migracji można zamówić tutaj (później i tak będą dzwonić do wszystkich):
http://ncplus.pl/migracja

manfred
22-03-2013, 11:58
Oczywiste było (dla mnie) że po fuzji taniej nie będzie. Oni wiedzą że teraz będę mieli najlepszą ofertę i najlepszą jakość. A jak komuś zależy choć na jednej z tych rzeczy to konkurencji nie mają żadnej. A skoro się jest monopolistą to się rządzi rynkiem.

Dla mnie na przykład będzie lepiej. Mnie sport nie interesuje. Filmy..... ;) A poza tym za te same pieniądze jakie płacę obecnie w N będę miał dodatkowo 1 czy 2 kanały których w ofercie Nki w ogóle nie było. I nawet będzie w HD
:)

EDIT - kurna, nie ma History HD w nc+ :( :( Czyli zyskuję Mini Mini a tracę History HD. Chyba że będę mógł ten jeden program zatrzymać :)

Filmy w ence??? powtarzają je po kilkanaście razy do zżygania.

marki
22-03-2013, 12:02
Streamy zarobią i polsat zyska klientów jak nic nie zmienią. Myślę, że krytyka na ich fanpage'u na fb da im coś do myślenia, bo żeby mieć wszystkie sportowe (a to jest priorytet u mnie w rodzinie) to musimy wziąć filmy, dla mnie to jest chore.. Wole przejść do polsatu i wykupić eurosport player + jakiś dobry stream. Takiej elastycznej oferty to chyba się mało osób spodziewało.

Czyli jednak da się sporo ugrać na migracji:
http://media2.pl/media/101460-Nizsze-ceny-w-ofercie-migracyjnej-ncplus.html

Niestety nie działa mi ten link..

jarekf34
22-03-2013, 12:02
Dokładnie tak :twisted: Jestem już z nimi trzecią umowę, ale chyba czas się pożegnać.

rychu_cmg
22-03-2013, 12:09
Niestety nie działa mi ten link..
.........................

Przedstawiciele nowej platformy nc+ zapowiadają, że będą walczyć o utrzymanie dotychczasowej liczby około 2,5 mln abonentów. To dobra informacja dla klientów Cyfry+ i "n", dla których przygotowano specjalne oferty migracyjne.
Zaprezentowana wczoraj nowa oferta pod marką nc+, która charakteryzuje się dużą ilością ekskluzywnych treści sportowych oraz filmowych wywołała krytykę ze strony abonentów Cyfry+ i "n". Nic w tym dziwnego - nowe pakiety programowe są mało elastyczne i wyraźnie droższe od dotychczasowych ofert Cyfry+ i "n".
Mamy jednak dobrą informację dla obecnych abonentów Cyfry+ i "n". Przy okazji migracji do oferty nc+, korzystając z oferty migracyjnej, oferta dobierana jest bardziej do potrzeb klienta. Podczas rozmowy z konsultantem można wynegocjować znacznie niższe ceny od tych zaprezentowanych na stronie operatora. Jak informują nas czytelnicy, którzy dokonali migracji, najbardziej krytykowany pakiet Canal+ Platinum z pełną ofertą kanałów SD i HD oraz pełnym pakietem Canal+ można wynegocjować już od 79 zł zamiast standardowej ceny 119 zł. To zapewne dobra informacja dla obecnych abonentów Cyfry+, którzy w podobnej cenie posiadają pakiet Canal+ Optimum. Do tego - jak informują czytelnicy - oferowana jest możliwość dokupienia pakietu HBO w cenie od 20 zł. To oznacza, że w cenie już od 99 zł można posiadać odpowiednik pakietu Superpremium z Cyfry+ (czyli wszystkie kanały SD, HD z Canal+ i HBO). Cena wzrasta wraz z dodatkowymi usługami (np. multiroom, e-VOD itd.)
Niższe ceny dla migrujących przygotowano także w przypadku pozostałych pakietów. Długość umów migracyjnych kształtują się od 12 do 18 miesięcy. W najbliższym czasie obecni abonenci Cyfra+ i "n" mogą otrzymać od operatora listy informujące o zmianach oraz nowymi ofertami. Abonentom migrującym do nc+ życzymy owocnych negocjacji z operatorem ;-)

Strus
22-03-2013, 12:12

Ja tam taką emotkę umieściłem nie bez powodu...... Od czasu jak jestem w PL i mam TV nie obejrzałem żadnego filmu w telewizji. Dlatego dla mnie te wszystkie kanały z filmami i ze sportem mogły by nie istnieć.

Ale rozumiem że się ludziska wkurzają - jak chciałbym sport to po kiego grzyba mi filmy ?? I odwrotnie oczywiście

Dokładnie tak :twisted: Jestem już z nimi trzecią umowę, ale chyba czas się pożegnać.

Nie płać za nPremium i po problemie. Proste , prawda ?

manfred
22-03-2013, 12:13
Marketingowy bełkot ups tyczy się postu rycha

bognik
27-03-2013, 16:36
A ciekawe gdzie pójdą ? Do Polsatu z koszmarną jakością ?
Od Polsatu to jak najdalej ...
Mam już chyba piąty dekoder z Polsatu, bo poprzednie nie działały. Ten nowy też nie działa :roll:
Czas rozwiązać z nimi umowę i się pożegnać.

manfred
27-03-2013, 16:40
No i ciekawe gdzie się udasz? Na dziś polsat ma najbardziej ciekawa ofertę w normalnej cenie.

bognik
27-03-2013, 16:46
No i ciekawe gdzie się udasz? Na dziś polsat ma najbardziej ciekawa ofertę w normalnej cenie.
Nigdzie, bo nie oglądam już tyle telewizji, co kiedyś.
A skoro mam się ciągle użerać z niedziałającymi dekoderami, to dziękuję bardzo, bo w tym wypadku nic nie mogę oglądać. Niech sobie ich super ofertę wsadzą wiadomo gdzie ...

Foto7
27-03-2013, 17:12
Migracja jest obowiązkowa. Przysłali mi ofertę i mam płacić 89 zł o 20 zł więcej niż miałem w n i mniej programów na dodatek. Szukają naiwnych. Za te kasę to ma ful pakiet w cp i to z hbo. Migracja obowiązkowa i to z umowa na 18 m a jako nowy klient bym miał na 12m. Oferta przygotowana indywidualnie dla każdego na zasadzie bierz co ci proponujemy albo spadaj bo innej propozycji nie ma na pakiet. Nie wróże nic dobrego tej fuzji . CP nic nie musi robić bo spece z nc+ sami im klienta nagonią takim traktowaniem swoich klientów. Miałem n ale za to że c+ do nazwy mi dopisują i życzą sobie więcej 20 zł i mi kanały zabierają to ja mówię dziękuje .

bystryx
27-03-2013, 17:27
dokładnie też mi się to nie podoba. Najbardziej obawiam się o mecze jak zrezygnuje z n a aktualnie nc+. jest jakaś alternatywa ?

ksviper
27-03-2013, 17:41
Dziś właśnie dostałem od nc+ dużą opasłą kopertę. Chcą abym płacił 10 zł więcej za to, że będę miał 2 kanały więcej, umowa na 18m. Tak jak wspomniał Foto7 nowy klient ma na start umowę na 12m i bierze co chce a nie to co mu wciskają i mówią, że innej opcji nie ma. Chyba czas na rozpoznanie oferty CP.
Nawet nie można się do nich dodzwonić bo ciągle aktualizują bazę danych ...

manfred
27-03-2013, 17:42
Witaj w klubie ucieszonych ofertą nc+ Kiedy Ci sie kończyła umowa?

ksviper
27-03-2013, 17:57
Miałem do końca czerwca.

Foto7
27-03-2013, 18:03
Są ludzie co w kopercie znaleźli o 50 zł więcej niż mieli.
https://www.facebook.com/antyncplus

jarekf34
27-03-2013, 18:08
Dziś właśnie dostałem od nc+ dużą opasłą kopertę.
Ja również i nawet się ucieszyłem bo umowę mam do listopada, a skoro zmienili regulamin można rozwiązać z nimi umowę :):) Podziekuję im serdecznie :)

manfred
27-03-2013, 18:14
To ktoś Cie zmusił do podpisania umowy że tak się teraz cieszysz na jej rozwiązanie?

jarekf34
27-03-2013, 18:38
To ktoś Cie zmusił do podpisania umowy że tak się teraz cieszysz na jej rozwiązanie?
Tak... Żona :mrgreen::mrgreen:

Wojteksw
28-03-2013, 20:33
Do obecnej chwili mam telewizję n, ale dostałem pismo o połączeniu n i c+ i zaproponowano mi nowe warunki w pakiecie droższym o 20 zł, jednocześnie ograniczając ofertę programową o kilka porządnych kanałów filmowych. Jakie obecnie są na rynku alternatywy, w moim miejscu zamieszkania odpada telewizja kablowa. Czy tylko pozostaje Polsat.

ASAHI
28-03-2013, 21:26
Pewnie i mnie też coś takiego przyślą. A wtedy powiem do widzenia.

rychu_cmg
28-03-2013, 21:32
Czy tylko pozostaje Polsat.
Niekoniecznie, abonenci Cyfry i N są wściekli na tą nieudolną fuzję. NC+ musi zejść z ceny żeby nie stracić abonentów. Dziś dodali na 3 miesiące N Sport do Cyfry i kanały tematyczne Cyfry do N. Poczekaj jeszcze trochę, wyślij wypowiedzenie i czekaj na ofertę jaką Ci zaproponują.

Strus
28-03-2013, 21:34
A jak mu nie zaproponują to zostanie bez okienka na świat :) Też dobra opcja

Wojteksw
28-03-2013, 21:47
Dali mi termin do 19 kwietnia, jeżeli nie dam wypowiedzenia umowa automatycznie jest zawarta na 18 miesięcy. Będę czekał cierpliwie, powstał portal anty nc+, ale już go zablokowali, teraz jest przenoszony na inny serwer.

hydra_nt
28-03-2013, 21:52
Wojteksw Nie rób afery tam gdzie jej nie ma. Fanpage na facebooku jest cały czas i nic nie jest zamknięte. A forum było przenoszone na inny hosting - i tyle.

ASAHI
28-03-2013, 21:59
Ja tam zrezygnuję. Żabojady wykończyły stara poczciwą Wizje TV, teraz to samo będzie z n. Trzeba uciekać póki można.

Wojteksw
28-03-2013, 22:11
Na facebooku nie byłem, a link do forum wyświetlał mi błąd strony. W necie wyczytałem, więc podałem tą informację. Ja afery nie robię, szefowie nc+ zrobili sami.

ksviper
28-03-2013, 22:26
Udało mi się do nich dodzwonić. Przedstawiłem im swoją wizję dalszej współpracy. W piśmie od nich zaproponowano mi Canal+ Silver za 69zł na 18m. Powiedziałem konsultantowi, że chciałbym ten pakiet w cenie 59zł na 12m. Jak to usłyszał zapytał się czy widziałem cenę tego pakietu na stronie. Odpowiedziałem, "Tak, widziałem ale teraz to ja jestem Sprite a Wy pragnienie" :). Panu konsultantowi odechciało się dalszej rozmowy ze mną.
Wypowiedzenie przygotowane, po Świętach wysyłam.

jarekf34
28-03-2013, 22:34
Odpowiedziałem, "Tak, widziałem ale teraz to ja jestem Sprite a Wy pragnienie" :)
:mrgreen::mrgreen: Dobrze powiedziałeś, normalnie bym Ci browara postawił za ten tekst do nich ;):)

ASAHI
28-03-2013, 22:37
O, to panie z tym Sprite było mocne :D
Niech no tylko do mnie zadzwonią :D

Wojteksw
28-03-2013, 22:44
Pięknie, muszę to sobie zanotować i też tak powiem.

Korchez
28-03-2013, 23:53
Hihihi. Też tak powiem :). Podejście do klienta maja beznadziejne.

witus
29-03-2013, 00:15
Canal+silver w mojej kopercie jest za 64 ... Kolega zadzwonił bo miał 69 zmienili mu na 64 zł ... Tyle na teraz można wynegocjować. Najgorsze jest to, że nie chcą zamienić na niższy pakiet, więc profilaktycznie wypowiem. Kablowka nie jest u mnie alternatywą bo też z 60 zł trzeba płacić. Takie czasy - wszyscy nas skubią.

rychu_cmg
29-03-2013, 00:19
Problem w tym, że jeśli dla kogoś priorytetem jest piłka nożna to NC+ jest jedynym możliwym wyborem. Jeśli kogoś sport nie interesuje to może wybrać tańszy pakiet telewizji cyfrowej, albo oglądać filmy przez internet.

bart1
29-03-2013, 00:55
rura im mięknie....

teraz słabe kanały cyfry na 3 miesiące niby na zachętę.....

ale jeszcze abo. c+ nie dostali listów....

trzeba czekać :D

Pixeel
29-03-2013, 04:37
Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem n-ki, jednak po tym co dziś przeczytałem, zastanawiam się jak długo :-(
http://www.spidersweb.pl/2013/03/nieczyste-zagrywki-nc.html

P.s. Najgorsze, że niema sensownej alternatywy.

Rafał_Sz
29-03-2013, 07:06
Mi dali pakiet Gold za 79 zł. Wziąłem, bo mi się Polszmat jakoś nie widzi.

!AGresT
29-03-2013, 08:07
Chyba rzeczywiście paru osobom się nowe warunki nie spodobały:
http://wyborcza.pl/1,75248,13650587,Po_protestach_klientow_prezes_nC_ _zaprasza_na_spotkanie.html

!AGresT
29-03-2013, 14:33
Może jeszcze zmienią się warunki migracji?
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13653021,Rosnace_klopoty_NC___UOKiK___Te_ praktyki_budza_nasze.html

bognik
29-03-2013, 15:02
Od Polsatu to jak najdalej ...
Mam już chyba piąty dekoder z Polsatu, bo poprzednie nie działały. Ten nowy też nie działa :roll:
Czas rozwiązać z nimi umowę i się pożegnać.
Jesteśmy po kolejnych wizytach w punktach Cyfrowego Polsatu i kilku rozmowach z konsultantami infolinii CP.

Dzisiaj zadzwoniliśmy do kolejnego punktu Cyfrowego Polsatu. Powiedziano nam, że mamy przyjechać po nowy dekoder. Gdy przyjechaliśmy, na miejscu okazało się, że jednak dekodera nam nie wymienią, bo nie. Telewizji nadal nie mamy, bo jest błąd, robi się stopklatka i na tym koniec. Zarzucają nam, że błąd jest po naszej stronie (np. antena). Był u nas fachowiec i stwierdził, że po naszej stronie jest wszystko dobrze. Przywiózł nawet swój dekoder, który u nas działa.
Gdy chcemy zerwać umowę straszą nas karą za zerwanie umowy. My się jednak nie będziemy tak ''bawić''. Oddajemy sprawę do prawnika. Prawnik sporządzi stosowne pismo i wyśle do tego całego bajzlu, a ja z całego serca przestrzegam wszystkich przed Cyfrowym Polsatem.
Od listopada, po wymianie dekodera na nowy mamy ciągłe problemy. Żaden dekoder po wymianie nie działa (ten ostatni miał być najnowszym, a okazało się, że dostaliśmy stary dekoder, który został wycofany z CP), czyli od listopada jesteśmy bez telewizji, za którą płacimy. Nie liczę dojazdów do punktów CP oraz kilkudziesięciu połączeń telefonicznych. O nerwach nie wspominam.

ASAHI
29-03-2013, 20:52
Dziś do mnie zadzwoniła mila pani z nc+ z oczywiście oszałamiającą ofertą gdzie miałbym płacić 119zł za coś co teraz mam za 69 zł wraz z HBO i nPremium,ale oczywiście bez HBO i nPremium, po stwierdzeniu, że ta oferta jest dla mnie nie do przyjęcia pani zaproponowała pakiet gold za 89 zł, więc powiedziałem że jak pomyślą nad lepszą ofertą to mogą do mnie zadzwonić, póki co mam przygotowane wypowiedzenie umowy i we wtorek wysyłam.

Jeden wielki skandal.

jarekf34
29-03-2013, 21:04
póki co mam przygotowane wypowiedzenie umowy i we wtorek wysyłam.

Coś czuję, że duża ilość dotychczasowych abonentów tak zrobi. Ja dzisiaj wysłałem wypowiedzenie i jestem ciekawy jak szybko zadzwonią z ciekawą ofertą :):)

manfred
29-03-2013, 21:06
No dobrze wysyłamy wszyscy wypowiedzenia i co dalej?

jarekf34
29-03-2013, 21:10
Jak to co ? Jeszcze więcej czasu na fotografię ;):)

eristoff
29-03-2013, 21:12
Czy do wszystkich wysyłają te nowe oferty ? czy są jakieś wyjątki ? Bo ja im płacę 150 zł za prawie wszystko co mieli do tej pory z multiroomem i dwoma dekoderami z nagrywaniem i nic do mnie na razie nie dotarło.

Najbardziej wkurzające jest to przetasowanie programów, których nie da się ustawić w innej kolejności

manfred
29-03-2013, 21:12
No a co z tym piwem i chipsami zrobić?

manfred
29-03-2013, 21:13
Czy do wszystkich wysyłają te nowe oferty ? czy są jakieś wyjątki ? Bo ja im płacę 150 zł za prawie wszystko co mieli do tej pory z multiroomem i dwoma dekoderami z nagrywaniem i nic do mnie na razie nie dotarło.

Gdzie takiego klienta będą nękać ;-)

jarekf34
29-03-2013, 21:14
No a co z tym piwem i chipsami zrobić?
Na plenerku się skosztuje :)

bognik
29-03-2013, 21:18
Założymy własną telewizję 8)

!AGresT
29-03-2013, 21:21
A ja odpowiem na pytanie postawione w tytule wątku - wybrać spokój pozbywając się telewizora.

Paablitos
29-03-2013, 21:25
A ja odpowiem na pytanie postawione w tytule wątku - wybrać spokój pozbywając się telewizora.

Dobrze prawi.... wodki mu dac!:D.

Ja z premedytacja nie mam tej cyfrowej papki... Ilez wiecej czasu na rozne rzeczy... dla calej rodziny:).

!AGresT
29-03-2013, 21:31
wodki mu dac!

Wódka jest pyszna.

Od ponad 10 lat nie mamy telewizora. Kilka lat temu kupiliśmy odtwarzacz DVD i projektor. Dzięki kupowanym i wypożyczanym płytom mamy domowe kino, kiedy chcemy i z jakim chcemy repertuarem.

ASAHI
29-03-2013, 21:51
Możemy liczyć na opamiętanie żabojadów - ale to chyba byłby cud, raczej trzeba szukać alternatywy. Jak im odpłynie z milion klientów to może zaczną przeliczać ceny pakietów adekwatnie do rzeczywistości.
To oni są teraz pragnienie. Ja we wtorek wysyłam rezygnację i mam ich gdzieś. mam jeszcze w domu polszit, na upartego dokupię HBO i jakoś będę żył ;-)

Boryszuk
29-03-2013, 21:54
Założymy własną telewizję 8)

Jeśli Ty będziesz pogodynką to biorę w ciemno, niezależnie od oferty. :-D

Strus
29-03-2013, 22:10
Ja poprowadze "Z kamera wsrod zwierzat" :mrgreen:

Nadal chcesz ta stacje ? ;)

kazwita
29-03-2013, 22:17
Mnie możecie zatrudnić w programie o gotowaniu. Tylko mam jeden warunek, niech ktoś po mnie sprząta w kuchni! ;)

Boryszuk
29-03-2013, 22:20
Ja poprowadze "Z kamera wsrod zwierzat" :mrgreen:

Nadal chcesz ta stacje ? ;)

Zawsze interesowały mnie mikroorganizmy :mrgreen:

bognik
29-03-2013, 22:46
:mrgreen:

bart1
29-03-2013, 22:54
poczytałem forum enkowe i rura mięknie, miła pani co to obiecywała że nikt z nc+ nie odejdzie poleciała sama... jak widać coś się dzieje coraz więcej głosów że dają lepsze oferty, ale fakt po wysłaniu wypowiedzenia...
co do listów to też komedia bo nie wszyscy dostają, ja np nie dostanę co potwierdził doradca "n" w majlu ale jeśli tylko chcę to może do mnie ktoś zadzwonić.
więc jedyna opcja przeczekać święta obserwować, a gdyby dalej nic zanieść wypowiedzenie do punktu ale z nc+ w nazwie bo tylko tam teraz przyjmują bo zwykłe aps'y dostały zakaz :D

jeszcze link że sprawa już raczej nie przycichnie : http://wyborcza.pl/1,75248,13653021,Wiceprezes_NC__rozstaje_sie_z_fir ma_w_trybie_natychmiastowym_.html

ASAHI
30-03-2013, 08:14
Potwierdza się to że żabojady mają nas gdzieś:
Źródła w nc+ twierdzą, że prezes Mońka padła ofiarą Francuzów. Miała przez ostatnie tygodnie przekonywać ich, że "arogancka strategia", którą wybrali będzie miała fatalne skutki. Francuzi mieli nie słuchać i jak powiedział mój rozmówca zbliżony do firmy: "Mieli w d.... Polaków z managementu".

JA TEŻ FRANCUZI MAM WAS W 4 LITERACH :D I CYFRY POD ŻADNĄ POSTACIĄ NIE KUPIĘ!!

Greg77
30-03-2013, 08:38
JA TEŻ FRANCUZI MAM WAS W 4 LITERACH :D I CYFRY POD ŻADNĄ POSTACIĄ NIE KUPIĘ!!

No to pozostal Polsat a tam to takie klasyczne cyrkowe diskopolo:D
Temat znam z tego forum co to powstalo w zwiazku z "calusem od platformy nowej jakosc NC+"...
Widzialem tam zdjecia wielkich workow z listami z napisem "Nie wysylac do 04.04.2013" :)

manfred
30-03-2013, 08:40
Polsat przeraża mnie tym iż ich dekodery wieszają sie na potęge. Dodatkowo cofam sie o 20 lat z dźwiękiem. Polsat jeszcze nie dorósł do DD 5.1

ASAHI
30-03-2013, 08:42
Zostaje naziemna. Ale skoro Polszit teraz będzie miał taki dopływ abonentów to i może zainwestuje w nowe dekodery?

Dla mnie stara n była idealna. I z ofertą i z ceną. Jak widać jak coś jest dobre to ktoś to zaraz zepsuje..

manfred
30-03-2013, 08:44
W takim razie czy można kupić zamiennik z nagrywarką?

bognik
30-03-2013, 09:04
Tomek, Polsat ma też dobre dekodery, ale swoim klientom wysyła te stare, prawdopodobnie z reklamacji ...

puciek
30-03-2013, 09:38
Polsatowski top dekoder sagemcom z HDD to plastic fantastic w porównaniu do turboBOX+ z N-ki. Miałem do końca roku N-kę, a teraz mam polsat z tym dekoderem. Po prostu kicha.

Rafał_Sz
30-03-2013, 09:47
To jest właśnie powód dla którego zostałem z potworkiem NC+.

manfred
30-03-2013, 10:23
Polsatowski top dekoder sagemcom z HDD to plastic fantastic w porównaniu do turboBOX+ z N-ki. Miałem do końca roku N-kę, a teraz mam polsat z tym dekoderem. Po prostu kicha.

Masz możliwość sprawdzić czy coś puszczają w DD 5.1?

puciek
30-03-2013, 10:32
Niestety nie. Mam wzmacniacz tylko PRO - LOGIC

manfred
30-03-2013, 10:33
Kurcze masz 2 x D 4 i tylko PRO Logic ;-)

ASAHI
30-03-2013, 12:25
Polsat tylko stereo daje. Nie wiem jak jest na kanałach HD, sprawdzę.

manfred
30-03-2013, 12:27
E przynajmniej ja daje sobie spokój z CP czytam o tych ich dekoderach i mnie dreszcze przechodzą.

eristoff
30-03-2013, 12:44
a przy zmianie na nową umowę wymuszają zmianę dekodera ? Mam dużo bajek dla młodego nagrane i szkoda by było jakby trzeba było oddać z dekoderem. A karty też podlegają wymianie ?

manfred
30-03-2013, 12:46
No to zgraj sobie bajki na dysk i po kłopocie. Ja mam stary dekoder dlatego będe walczył o zamianę na 500 gb

eristoff
30-03-2013, 12:55
Z tego co mi wiadomo nie da się "wyciągnąć" filmów z dekodera PACE

Rafał_Sz
30-03-2013, 12:55
Z tego co mi wiadomo nie da się "wyciągnąć" filmów z dekoderaDa się. Nawet te w 1080i. :)

manfred
30-03-2013, 12:56
Oczywiście że się da

eristoff
30-03-2013, 13:02
No to pociągnijmy OT i napiszcie co jak i gdzie z tym zgrywaniem,

Rafał_Sz
30-03-2013, 13:10
No to pociągnijmy OT i napiszcie co jak i gdzie z tym zgrywaniem,Wystarczy mieć takie coś: http://www.sklepwideo.pl/details.php?id=mn105100

manfred
30-03-2013, 13:12
Albo podlaczyc zwykłe kable i przestawić dekoder w Sd i sciągnąc materiał.

eristoff
30-03-2013, 13:30
Ale mnie rozbawiliście :D , 75 filmów większość w 1080i strumieniowo zgrywać i jeszcze 350 zł wydawać na taką przyjemność, potem obróbka , nie wspominając że nie mam komputera stacjonarnego, żeby tą kartę wcisnąć, ale oczywiście macie racje "da się". koniec OT

A wracając do tematu, to wymieniają na siłę te dekodery czy można stary zatrzymać ?

ASAHI
30-03-2013, 19:05
Porównanie cen pakietów TV satelitarnej w Europie:

- CanalSat Francja - full pakiet - 39 euro,
- Canal + Hiszpania - full pakiet - 35 euro,
- Sky DE - full pakiet - 39 euro,
- Sky Irlandia - full pakiet - 35 euro,
- nc+ Polska - 50 euro.

No i mamy te promocje.

jo44
30-03-2013, 20:03
Porównanie cen pakietów TV satelitarnej w Europie:

- CanalSat Francja - full pakiet - 39 euro,
- Canal + Hiszpania - full pakiet - 35 euro,
- Sky DE - full pakiet - 39 euro,
- Sky Irlandia - full pakiet - 35 euro,
- nc+ Polska - 50 euro.

No i mamy te promocje.
Pocieszające, że "mają z czego zejść". :)
A wracając do tematu: gdybym mógł odbierać 3 MUXy jak w Polsce A to nie zastanawiałbym się nawet minuty czy zrezygnować z wątpliwej jakości oferty naszych, pożal się Panie Boże, dostawców TVSat. Niestety mam tylko 2 MUXy (jak to w Polsce C) i żadnego dostępu do kablówki. Może jednak dotrwam do trzeciego, bo NC+ mnie odrzuca, a o CP nawet nie wspomnę.
PS Mnie relacje z takich sportów jak lanie się po mordzie czy uganianie za torbą wypełnioną powietrzem nie interesują, więc mam łatwiej. :)

ASAHI
30-03-2013, 21:14
Najbardziej niezrozumiałe jest to że nie pozwalają na dokończenie już zawartych umów i zmuszają Cie do akceptacji ich warunków.

źródło (http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/604121_147578882085010_1875770857_n.jpg)

freefly
30-03-2013, 22:57
Zrezygnować z TV w ogóle ( w sensie oglądania).

hydra_nt
30-03-2013, 23:02
freefly
Bardzo rozsądne podejście do sprawy. Tylko problem w tym, że nie każdego na to stać :)

ASAHI
30-03-2013, 23:06
https://www.youtube.com/watch?v=Pq5W8J49uHI

hydra_nt
30-03-2013, 23:21
Wbrew wszystkiemu nie ma to jak reklama. Każdy z nas wybiera sam. Obecna oferta jest miażdżąca finansowo , nie dostosowana do realiów itd. . Pani która to układała oraz prezes który to zatwierdził to zwykła hucpa.

ASAHI
01-04-2013, 09:30
Oto jak wygląda oferta:

źródło (http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483868_507896009269265_21380717_n.jpg)

Strus
01-04-2013, 13:32
Czy ktos wlasnie stracil sygnal Nki ?

Mam od 20 minut sila na obu kablach antenowych na 90 ale jakosc 0. Też na obu. Takze nie jest to raczej problem u mnie bo wtedy by sie chyba jedna antena wysypala.

ASAHI
01-04-2013, 16:29
Spalili się ze wstydu??

Strus
01-04-2013, 18:20
Chyba :) Wróciło po mniej więcej godzinie. Jaja jakieś

ASAHI
01-04-2013, 19:01
A kanały masz wszystkie?