Close

Strona 1 z 59 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 586

Domyślnie Platforma cyfrowa, co wybrać?

Mam mały dylemat a nie bardzo się w temacie rozeznaję zatem prosiłbym praktyków o pomoc. Lokalny operator kablówki doprowadził mnie do czarnej rozpaczy zatem chciałbym czymś zapełnić lukę, która pozostanie za niespełna miesiąc, gdy wygaśnie umowa, po obecnym programie telewizyjnym

Cyfra plus? Platforma n? Polsat? Może coś innego?

Potrzebuję jak największy i oczywiście najatrakcyjniejszy cenowo pakiet kanałów HD, miłym dodatkiem będzie dekoder z funkcją nagrywania na dysk.

No i tutaj problem na co się zdecydować, jakie są różnice, kruczki, niuanse, na co zwrócić uwagę, co się najbardziej opłaca a co omijać szerokim łukiem?
    Pytanie ostatnie, pewnie banalne - rozumiem, że instalacja to wywieszenie talerza za okno tak? Muszą być jakieś warunki, widoczność satelity czy diabli wiedzą co jeszcze? Zatem kupować to samemu przez telefon (dodatkowe profity) czy zamawiać przez sprzedawcę, który przyjdzie i poustawia wszystko samodzielnie?
    Towarzysze, pomożecie?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Od siebie powiem tak... Miałem Cyfrę, teraz mam N-ke a szwagier ma Polsat Dla mnie osobiście Polsat wypada najgorzej pod względem wyboru (ciekawych) programów, chodzi tu bardziej o jakieś tam programy filmowe. O N-ce naczytałem się różnych negatywnych opini na temat np. problemów z połączeniem z biurem obsługi bądż problemami przy zakończeniu umowy , ale niestety okazały się śmieszne, bynajmniej dla mnie. Na dzień dzisiejszy nie narzekam, podpisałem umowę ponownie a największym plusem jest oczywiście lista kanałów HD(na dzień dzisiejszy chyba największa). Z anteną natomiast, szczególnie jeżeli chodzi o kanały HD to lepiej co by fachowiec ją dobrze ustawił, Cyfra bez kanałów HD śmigała u mnie ok, natomiast po podłączeniu N-ki miałem problemy z kanałami HD i musiałem wymienić talerz na większy plus konkretne ustawienie, teraz HD śmiga że ho ho
    Co byś nie wybrał to i tak po czasie powiesz... kurde same powtórki
    Miłego oglądania.
    Ps. No i Liga Mistrzów(dzisiaj np. Borusia Dortmund-Real Madryt) oczywiście w N-ce
    Ostatnio edytowane przez jarekf34 ; 06-11-2012 o 21:17
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Dzięki jarekf. Uściślę wymagania - choć pewnie nie ma to zbytniego znaczenia - najmniej oglądam filmów w tv. Albo szmira albo film o 2 w nocy. Najczęściej kanały przyrodniczo-podróżnicze oraz informacyjne. Głównie na nich mi zależy w hd.
    Problem jednak leży w tych wszystkich ustawieniach, wymianach talerzy, problemach, które mogę napotkać. W kablówce podpisywałem umowę i wtykałem kabel do gniazdka w ścianie, tutaj tak prosto już chyba nie jest. Nie mam ochoty na kolejne boje z operatorem, bo talerz za mały, bo warunki techniczne nie takie, bo za nisko Pan mieszka, bo śnieg za mocno pada i odbiór nie taki i w ogóle ma Pan pecha... chciałbym tego uniknąć stąd te pytania i ten wątek.

Domyślnie

W Poznaniu wystarczy czasza 80 (60 może robić problemy) + konwerter dual. Do tego HD recorder "n" i wszystko w temacie.

Jak by nie było, TV bez nagrywarki jest bez sensu.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Najczęściej kanały przyrodniczo-podróżnicze. Głównie na nich mi zależy w hd.
    I właśnie te kanały robią na mnie ogromne wrażenie, jakość w HD powala

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    TV bez nagrywarki jest bez sensu.
    To fakt, przyznać jednak muszę że mój dekoder z nagrywaniem coś szwankuje bo podczas oglądania nagranego materiału co jakiś tam czas przycina, nie wiem co jest przyczyną. Oczywiście jeżeli chcesz sobie nagrać np. mecz na N-sport i jednocześnie oglądac inny kanał potrzebny jest drugi kabel z konwertera, sam tak nie mam a czasami by się przydało... to tak na przyszłość jakbyś myślał o tej opcji.
    Ostatnio edytowane przez jarekf34 ; 06-11-2012 o 21:51
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    W Poznaniu wystarczy czasza 80 (60 może robić problemy) + konwerter dual. Do tego HD recorder "n" i wszystko w temacie.

Jak by nie było, TV bez nagrywarki jest bez sensu.
    Nie pomagasz mi, nie pomagasz...

Domyślnie

Ja zakładałem we wrześniu TV po niemal 3 latach "niemania" telewizji. Wybrałem N-kę. Rodzice mają Polsat i co mnie tam wkurza, to dekoder. Jest po prostu koszmarnie wolny. Nie reaguje na pilota, wciskam, wciskam, nic się nie dzieje, do szału mnie to zawsze doprowadzało. Czarny turbodekoder N-ki śmiga całkiem przyzwoicie. Trochę gorzej jest białym n-boxem do multiroomu, ale i tak lepiej niż w tym polsatowym. N ma więcej kanałów HD w standardowym pakiecie. Jeżeli chodzi miednicę i dekoder, to polazłem do przedstawiciela N-ki i wyszedłem z dwoma dekoderami i anteną. Cała zabawa mnie parę złotych kosztowała, ale wolałem to zrobić raz, a porządnie. Wziąłem konweretr poczwórny. Dzięki temu mam dekoder z niezależnym nagrywaniem, drugi dekoder w multiroom ma swoje źródło sygnału i został mi jeszcze jeden wolny kabel, żeby podłączyć cokolwiek, jak mi przyjdzie taki pomysł do głowy. W takiej konfiguracji mogę na jednym TV oglądać jedno, nagrywać co innego, a na drugim TV oglądać jeszcze co innego (tzn nie ja, ale ktoś w domu). Mnie najbardziej interesują programy popularnonaukowe. Całe NG jest w HD, Discovery ma chyba dwa kanały HD, jest jeszcze Historia HD. Całkiem fajnie się to prezentuje. Sportu nie oglądam, kanały filmowe też mnie mało interesują. Wiem, że jest wypożyczalnia n-VOD, ale nie korzystałem jeszcze. Przez pierwsze pół roku mam w promocji 4 kanały premium cośtam, czasem tam puszczają coś ciekawego, ale raczej nie warto tego później zostawiać i dopłacać do abo 2 dychy chyba. Dla mnie największym bonusem tego wszystkiego jest nagrywanie z możliwością preliminowania nagrywania ileś tam dni na przód, także przez internet.

Domyślnie

Dostępność kanałów - finalizują fuzję Cyfry+ i n. Z tego co kojarzę, to coś wspominali o uspójnieniu dostępności programów.
    Ceny - zawsze najkorzystniejsze były oferty przedświąteczne.

Działanie - usytuowanie budynku jest istotne, antena musi być dobrze skierowana.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Dokladnie, trzeba miec mozliwosc ustawienia anteny na poludnie, bo gdzies tam sa satelity do odbioru tv.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

No to ja powiem tak. Mam cyfrę full pakiet i płacę 31,25 + 10 zł za DEKODER PACE HD PVR, jak to zrobiłem ? Pewnie zaraz gromy się na mnie posypią - podzieliłem z 3 sąsiadami wszyscy mega zadowoleni. Polecam takie rozwiązanie choć na początku trzeba parę złotych zainwestować w instalatora i sprzęt, nas wyniosło po ~200 zł na łeb. Jak odchodziłem z kablówki to jeszcze od cyfry dostałem 4 miesiące za darmo. Cyfra ma przejąć podobno N-kę a najwyższy pakiet gwarantuje mi wszystko czego nie mam a co posiada N-ka. Niektórzy sąsiedzi musieli zainwestować jeszcze w dekodery.
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Strona 1 z 59 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów